User Tag List

Sayfa 3/6 İlkİlk 12345 ... SonSon
106 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Sigara Tiryakileri. . .

ice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstediğiniz kadar dövünün çıkacak yasa

desibel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben bi tiryaki olarak kesinlikle çıkması istiyorum belki bize bi ön ayak olur bırakmak için
    Biz hayatı mayaların takvimine göre değil ALLAH ın taktirine göre yaşarız

Onuralp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla öyle de böyle de çıkacak. Bütün avrupa uyguluyor yasayı herkes de kışın soğuğunda tir tir titreye titreye dışarıda sigara imeye çalışıyor. Hiç umrumda değil vallahi, ben içmiyorum arkadaş yanımda içilince de rahatsız oluyorum. Elalemin dumanından da sigara kokusundan da nefret ediyorum. Biraz empati yapalım arkadaşlar.

Dış etkenler demişsiniz; Dışarıda ki etkenlerden bahsedeceksek Wifi dalgası bile radyasyon içeriyor ve sağlığa çok zararlı o zaman onu da keselim yiyorsa...

Ekleme;

Ayrıca bu durum mekan sahipleri için söylüyorum; biri içirir-biri içirmezse sıkıntı yaratır. Herkes uyarsa bu yasaya hiç bir şey olmaz. Dumansız hava sahası sağlanır. İnsan her şeye alışır buna da alışırız.

Ruhsat konusuna gelince;

Eskiden park caddesinde mekan sahibi biri olduğum için söylüyorum. Malesef yeni mekan olayı Ankara da (çok kilit bir nokta da açmaya çalışıyorsanız) zorlaştı. Biz pre-club + restoran için ne kadar uğraştık. Artık direk club olanları hiç düşünemiyorum
    19051919-23041920-30081922-01111922-29101923

barutçu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kingpin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dış etkenler demişsiniz; Dışarıda ki etkenlerden bahsedeceksek Wifi dalgası bile radyasyon içeriyor ve sağlığa çok zararlı o zaman onu da keselim yiyorsa...
    Güzel bir örnek, wifi. "Ben kablolu modem kullancam bundan sonra, kimsede wifi kullanmasın." Eminimki sigara yasağına destek veren tüm arkadaşlar modemlerini yarın değiştirecektir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bütün dünyada var olması neyi değiştirir? Bütün dünyada varolan birçok şey ülkemizde uygulanıyor da bir bu mu uygulanmıyor?

Sigara dumanını nasıl mı arındıracaksın? Bir tane cam duvar yaparsın sigara içenin dumanı içmeyene gitmez.

Arkadaşlarımla yemeğe gittiğimde ne mi olacak?

Çoğunluğa göre ya arkadaşlarım benim sigara zevkime karışmayacak, ya ben çoğunluğa göre sigaramdan fedakarlık edicem. 10 kişi arasında 1 sigara içmeyen varsa 9 kişi o 1 kişi yüzünden sigarasız kalmamalı. İşe gelince bas bas demokrasi işe gelince yaptırım. Hani demokrasi 9 a karşı 1 in seçiminin gerçekleştiği nerde görülmüş?

Ha bu da mı olmadı. O zaman bu mekanda sigara içilmektedir diye kapıya bir uyarı asarsın. İçmeyen de gitmez o mekana. Veya bu mekanda sigara içilmemektedir uyarısı asarsın içen o mekan yerine içilen mekanları tercih eder. Bu seçim de işletmenin insiyatifine bırakılır.

Ayrıca bahaneye de ihtiyacım yok, haktan bahsediyorsan sigara içmek de bir haktır. Benim sigara zevkimi kimse engelleyemez. İcab ederse veririm 70 lira o içmeyenlerin benim hakkımı gasp etmelerine, devletin benim hakkımı hiçe saymasına inat yüzlerine üfleye üfleye içerim.
    Kaç tane mekan cam ile ayırır sigara-sigarasız bölümü??? Siz ayırırmısınız? Yasaya A mekanı uyarsa C mekanı uyarsa sıkıntı olmaz. Ama C mekanı uyarsa A mekanı uymazsa asıl sıkıntı orada başlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı barutçu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güzel bir örnek, wifi. "Ben kablolu modem kullancam bundan sonra, kimsede wifi kullanmasın." Eminimki sigara yasağına destek veren tüm arkadaşlar modemlerini yarın değiştirecektir.
    Eminim sigara içmeye de başlarsınız restoranlarda bu sayede

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bir wi-fi modem ureticisi arastirdik, bir zarari yok demisti. Basit bir firma sahibi degil, yalan soyleyecek hali oldugun zannetmiyorum..Gercekten zararli mi, degil mi simdi?

Edit: Biraz arastirdim, zarari kesinlestirilememis. WHO bile emin konusamiyor.. zararli diyen de var, degil diyen de.. Degil diyelim simdilik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir wi-fi modem ureticisi arastirdik, bir zarari yok demisti. Basit bir firma sahibi degil, yalan soyleyecek hali oldugun zannetmiyorum..Gercekten zararli mi, degil mi simdi?
    Vallahi zararlı diye biliyorum ben hatta bazı kitap evlerinde küçük zımbırtıları satılıyor zararı emiyormuş diye. Ürün ne kadar doğru tabi orası bilinmez

Ona kalırsa benim de odamda modem

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Valla öyle de böyle de çıkacak. Bütün avrupa uyguluyor yasayı herkes de kışın soğuğunda tir tir titreye titreye dışarıda sigara imeye çalışıyor. Hiç umrumda değil vallahi, ben içmiyorum arkadaş yanımda içilince de rahatsız oluyorum. Elalemin dumanından da sigara kokusundan da nefret ediyorum. Biraz empati yapalım arkadaşlar.

Ekleme;

Ayrıca bu durum mekan sahipleri için söylüyorum; biri içirir-biri içirmezse sıkıntı yaratır. Herkes uyarsa bu yasaya hiç bir şey olmaz. Dumansız hava sahası sağlanır. İnsan her şeye alışır buna da alışırız.

Ruhsat konusuna gelince;

Eskiden park caddesinde mekan sahibi biri olduğum için söylüyorum. Malesef yeni mekan olayı Ankara da (çok kilit bir nokta da açmaya çalışıyorsanız) zorlaştı. Biz pre-club + restoran için ne kadar uğraştık. Artık direk club olanları hiç düşünemiyorum

Empati?

Sen korunasın diye ben neden kışın ayazında dona dona kullanıyorum sigara içme hakkımı? Bende sigarasız içki içmekten nefret ediyorum. Nasıl olacak?

Her iki tarafı da memnun ödecek, hakkı her 2 tarafa da adil dağıtacak önerim 3-5 mesaj geride. Ya mekanları sigara içilen ve içilmeyen diye 2'ye ayırırsın, işletmeci kendi belirler sigara içilip içilmeyeceğini. İçilir şeklinde belirledi ise içmeyen gıkını çıkaramaz, içilmez şeklinde belirledi ise içen gıkını çıkaramaz çünki bunu kabullenip girmiştir o mekana.

Ya da oranı işletmeye bağlı olarak mekanı cam bölmeyle 2'ye ayırırsın ona göre rezarvasyon ve müşteri alımı yaparsın.

Arkadaş grubu gelecekse de nerede oturacaklarını kendi içlerinde çözerler.

Ha düzenleme gelmezse de veririm 70 milyon içmeyenlerin ortasında pöfür pöfür içerim sırf inadına, yüzlerine üfleye üfleye... Ha bu arada sigara da 70 milyon puro da... 10 dakikalık inat yapmam, alır en kalınını 1 saatlik inat yaparım..Madem yasak ama yasağı parasını ödeyerek delebiliyoruz delerim bende en genişinden...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Kaç tane mekan cam ile ayırır sigara-sigarasız bölümü??? Siz ayırırmısınız? Yasaya A mekanı uyarsa C mekanı uyarsa sıkıntı olmaz. Ama C mekanı uyarsa A mekanı uymazsa asıl sıkıntı orada başlar.
    Kış sezonu gelip de sigara içenler, sigara-alkol tiryakileri gece hayatından elini eteğini çektiğinde kaç mekan değil tüm mekanlar ayırır eğer kendilerine böyle bir imkan verilirse. Gece hayatında gerek club olsun gerek fasıl sigara-alkol tüketenler tüketmeyenlere nazaran kat be kat fazla. Ve sigara olmazsa mekana gitmem diyenlerin sayısıda mekanı iflasa sürükleyecek kadar çok.

Ayrıca C mekanı buna uyarda A mekanı uymaz ise biri şikayet eder, yüklü bir ceza gelir eşşek gibi uymak zorunda kalır. A mekanı bu yasağa uymak istemiyorsa, uymayacağı varsa şuanki yasağa da uymaz.

106arts - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    inş satışıda yasaklanır imalatı durdurulur

barutçu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ha düzenleme gelmezse de veririm 70 milyon içmeyenlerin ortasında pöfür pöfür içerim sırf inadına, yüzlerine üfleye üfleye... Ha bu arada sigara da 70 milyon puro da... 10 dakikalık inat yapmam, alır en kalınını 1 saatlik inat yaparım..Madem yasak ama yasağı parasını ödeyerek delebiliyoruz delerim bende en genişinden...
    İstanbul'da olsam rakı balık eşliğinde bu konuyu tartışak sigara tüttürmek isterdim

Epey gülerdik herhalde beraber

MuratB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bende uyuşturucu bağımlısıyım sen uyuşturucu kullanmıyosun ve devlet içmeme izin vermediği için üstüne üfleye üfleye seni gıcık ede ede keyif yapsam ne dersin bana adam bağımlı üfle koçum benim mi dersin kardeşim defol git dışarda zıkkımlan mı?
    dersin .Tiryakisin galiba sigaraya hayır diyenlere üfleye üfleye demişssn

Otobanda max hızı 120 yapmışlar sen diyosunki bu araba benimse bunun parasını verdiysem 200 basmak hakkım diyosun.Cezasını ödediğin zaman da senin hakkın değil 200 yapmak.Hak kın çok geniş bir anlamı var ama 3 harften oluşuyor.Yasak konduktan sonra istediğin kadar hakkını ararsın ama yasaklar hakları kısıtlamş olur
    MÜLPA EMLAK | Mülkiyet Pazarlama

mulpa.sahibinden.com

Alıntı kop42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bak kanka
    ınadına yapıolar amk ayfonla surdaydık burdaydık
    kanka al canon makınayıda su zıynet esyalarını
    cekek şeklimiz olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Empati?

Sen korunasın diye ben neden kışın ayazında dona dona kullanıyorum sigara içme hakkımı? Bende sigarasız içki içmekten nefret ediyorum. Nasıl olacak?

Her iki tarafı da memnun ödecek, hakkı her 2 tarafa da adil dağıtacak önerim 3-5 mesaj geride. Ya mekanları sigara içilen ve içilmeyen diye 2'ye ayırırsın, işletmeci kendi belirler sigara içilip içilmeyeceğini. İçilir şeklinde belirledi ise içmeyen gıkını çıkaramaz, içilmez şeklinde belirledi ise içen gıkını çıkaramaz çünki bunu kabullenip girmiştir o mekana.

Ya da oranı işletmeye bağlı olarak mekanı cam bölmeyle 2'ye ayırırsın ona göre rezarvasyon ve müşteri alımı yaparsın.

Arkadaş grubu gelecekse de nerede oturacaklarını kendi içlerinde çözerler.

Vallahi ben sen sigara, sigar, pro, nargile ve bilumum uzun soluklu dumanlı tütün mamulü içeceksin diye de ben kendimi kanser edemem. İstatistiklere bakın akciğer kanserinin %50 kurbanı pasif içiciler.

Sen içersin abicim o senin bileceğin iş. Ama mekan sahibi kendisi ceza yediğinde seni bir daha o mekanda görmek ister mi bilemem?

Ayrıca sen sigara içeceksin diye de hiç kimse cam mam yapmaz. Para olsa bile adam konsepte ters der çeker gider. Devlet para versin o zaman mekan sahiplerine. İnşaat ve havalandırma için. Bunun temiz hava girişi var havalandırması var hava sirkülasyonu var. Sadece bir cam ile bitmiyor. Adam der kardeşim öyle bir sistem yapacaksın ki buradan kimse yan masa da içilen pro dan rahatsız olmayacak orasını da bilemem. Çünkü kimse yapmaz, yapamaz.

Avrupa da her yerde yasak! Senin dediğin iflas spekülasyonları avrupada da çıktı ama daha sonra kimseye bir şey olmadı çıktı, krize rağmen.

Şöyle de bir durum var kendime geldim birden buradan ne yazsam boş, bundan sonra yazın sorun yok ama kışın Allah kolaylık versin sizlere.

Umarım bir an önce sağlık açısından kurtulursunuz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 106arts Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    inş satışıda yasaklanır imalatı durdurulur
    Keşke nerde...

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kapalı mekanda sigara içildiğinde gelip cezayı kesecek kişi kurum unvan kimdir ?
    Örneğin bir vapurda dışarda vapurun burun kısmında sigaramı yaktım kim gelip tahsil edicek cezayı ve ceza makbuzu ve tahsilat makbuzunu nasıl vericek ?
    Bu makbuzlar mevcut değilse kafasına göre kimse para alamaz bu nedenlede kimse ceza falan kesemez ...
    haa içerde sigara içilen mekna yaptırımı zabıta uygular belediye uygular o ayrı mevzu ...
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı MuratB Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende uyuşturucu bağımlısıyım sen uyuşturucu kullanmıyosun ve devlet içmeme izin vermediği için üstüne üfleye üfleye seni gıcık ede ede keyif yapsam ne dersin bana adam bağımlı üfle koçum benim mi dersin kardeşim defol git dışarda zıkkımlan mı?
    dersin .Tiryakisin galiba sigaraya hayır diyenlere üfleye üfleye demişssn

Otobanda max hızı 120 yapmışlar sen diyosunki bu araba benimse bunun parasını verdiysem 200 basmak hakkım diyosun.Cezasını ödediğin zaman da senin hakkın değil 200 yapmak.Hak kın çok geniş bir anlamı var ama 3 harften oluşuyor.Yasak konduktan sonra istediğin kadar hakkını ararsın ama yasaklar hakları kısıtlamş olur
    Benimde parmak bastığım nokta bu. Sen rahatsız oluyorsun diye ben neden dışarı çıkmak zorundayım?

Sen o mekana benden daha çok mu para ödedin? Benden ne farkın var? Hiç.. E bu durumda ben neden dışarı çıkmak zorunda kalıyorum farkımız yoksa.

Hız, trafik ışığı gibi örnekleri vermeyin boşuna. Kamusal alan farklıdır, özel alan farklıdır. Ben burada özel alanlardan bahsediyorum.

Ve evet tiryakiyim, benim hakkım gasp ediliyorsa öderim parasını içerim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ef186 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kapalı mekanda sigara içildiğinde gelip cezayı kesecek kişi kurum unvan kimdir ?
    Örneğin bir vapurda dışarda vapurun burun kısmında sigaramı yaktım kim gelip tahsil edicek cezayı ve ceza makbuzu ve tahsilat makbuzunu nasıl vericek ?
    Bu makbuzlar mevcut değilse kafasına göre kimse para alamaz bu nedenlede kimse ceza falan kesemez ...
    haa içerde sigara içilen mekna yaptırımı zabıta uygular belediye uygular o ayrı mevzu ...
    Abi sivil elemanlar var. Ben hayatımda bir kere gördüm 2 sene önce falan adliye de kimliği burnuna soktu herifin. Makbuzu kesti gitti. Herif sonra 2. yaktı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benimde parmak bastığım nokta bu. Sen rahatsız oluyorsun diye ben neden dışarı çıkmak zorundayım?

Sen o mekana benden daha çok mu para ödedin? Benden ne farkın var? Hiç.. E bu durumda ben neden dışarı çıkmak zorunda kalıyorum farkımız yoksa.

Hız, trafik ışığı gibi örnekleri vermeyin boşuna. Kamusal alan farklıdır, özel alan farklıdır. Ben burada özel alanlardan bahsediyorum.
    Zararlıysa zararlı, bu fabrika bacalarının zararlı olması ve filtresiz çalıştıramayacağın gibi. Ya da atık katı yağları kanalizasyona karıştıramayacağın gibi.

Hiç uyuluyor mu demeyin, sağlık bakanlığı bu konuda çok titiz. Bir kere bizim atık yağ filtrelerinin teki fazla dolmuş, başımıza iş alıyorduk. Yani ben uyuyorum .

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)