İstediğiniz kadar dövünün çıkacak yasa
ben bi tiryaki olarak kesinlikle çıkması istiyorum belki bize bi ön ayak olur bırakmak için![]()
Biz hayatı mayaların takvimine göre değil ALLAH ın taktirine göre yaşarız
Valla öyle de böyle de çıkacak. Bütün avrupa uyguluyor yasayı herkes de kışın soğuğunda tir tir titreye titreye dışarıda sigara imeye çalışıyor. Hiç umrumda değil vallahi, ben içmiyorum arkadaş yanımda içilince de rahatsız oluyorum. Elalemin dumanından da sigara kokusundan da nefret ediyorum. Biraz empati yapalım arkadaşlar.
Dış etkenler demişsiniz; Dışarıda ki etkenlerden bahsedeceksek Wifi dalgası bile radyasyon içeriyor ve sağlığa çok zararlı o zaman onu da keselim yiyorsa...
Ekleme;
Ayrıca bu durum mekan sahipleri için söylüyorum; biri içirir-biri içirmezse sıkıntı yaratır. Herkes uyarsa bu yasaya hiç bir şey olmaz. Dumansız hava sahası sağlanır. İnsan her şeye alışır buna da alışırız.
Ruhsat konusuna gelince;
Eskiden park caddesinde mekan sahibi biri olduğum için söylüyorum. Malesef yeni mekan olayı Ankara da (çok kilit bir nokta da açmaya çalışıyorsanız) zorlaştı. Biz pre-club + restoran için ne kadar uğraştık. Artık direk club olanları hiç düşünemiyorum![]()
19051919-23041920-30081922-01111922-29101923
Bir wi-fi modem ureticisi arastirdik, bir zarari yok demisti. Basit bir firma sahibi degil, yalan soyleyecek hali oldugun zannetmiyorum..Gercekten zararli mi, degil mi simdi?
Edit: Biraz arastirdim, zarari kesinlestirilememis. WHO bile emin konusamiyor.. zararli diyen de var, degil diyen de.. Degil diyelim simdilik![]()
Empati?
Sen korunasın diye ben neden kışın ayazında dona dona kullanıyorum sigara içme hakkımı? Bende sigarasız içki içmekten nefret ediyorum. Nasıl olacak?
Her iki tarafı da memnun ödecek, hakkı her 2 tarafa da adil dağıtacak önerim 3-5 mesaj geride. Ya mekanları sigara içilen ve içilmeyen diye 2'ye ayırırsın, işletmeci kendi belirler sigara içilip içilmeyeceğini. İçilir şeklinde belirledi ise içmeyen gıkını çıkaramaz, içilmez şeklinde belirledi ise içen gıkını çıkaramaz çünki bunu kabullenip girmiştir o mekana.
Ya da oranı işletmeye bağlı olarak mekanı cam bölmeyle 2'ye ayırırsın ona göre rezarvasyon ve müşteri alımı yaparsın.
Arkadaş grubu gelecekse de nerede oturacaklarını kendi içlerinde çözerler.
Ha düzenleme gelmezse de veririm 70 milyon içmeyenlerin ortasında pöfür pöfür içerim sırf inadına, yüzlerine üfleye üfleye... Ha bu arada sigara da 70 milyon puro da... 10 dakikalık inat yapmam, alır en kalınını 1 saatlik inat yaparım..Madem yasak ama yasağı parasını ödeyerek delebiliyoruz delerim bende en genişinden...
Kış sezonu gelip de sigara içenler, sigara-alkol tiryakileri gece hayatından elini eteğini çektiğinde kaç mekan değil tüm mekanlar ayırır eğer kendilerine böyle bir imkan verilirse. Gece hayatında gerek club olsun gerek fasıl sigara-alkol tüketenler tüketmeyenlere nazaran kat be kat fazla. Ve sigara olmazsa mekana gitmem diyenlerin sayısıda mekanı iflasa sürükleyecek kadar çok.
Ayrıca C mekanı buna uyarda A mekanı uymaz ise biri şikayet eder, yüklü bir ceza gelir eşşek gibi uymak zorunda kalır. A mekanı bu yasağa uymak istemiyorsa, uymayacağı varsa şuanki yasağa da uymaz.
Bende uyuşturucu bağımlısıyım sen uyuşturucu kullanmıyosun ve devlet içmeme izin vermediği için üstüne üfleye üfleye seni gıcık ede ede keyif yapsam ne dersin bana adam bağımlı üfle koçum benim mi dersin kardeşim defol git dışarda zıkkımlan mı?
dersin .Tiryakisin galiba sigaraya hayır diyenlere üfleye üfleye demişssn
Otobanda max hızı 120 yapmışlar sen diyosunki bu araba benimse bunun parasını verdiysem 200 basmak hakkım diyosun.Cezasını ödediğin zaman da senin hakkın değil 200 yapmak.Hak kın çok geniş bir anlamı var ama 3 harften oluşuyor.Yasak konduktan sonra istediğin kadar hakkını ararsın ama yasaklar hakları kısıtlamş olur
Vallahi ben sen sigara, sigar, pro, nargile ve bilumum uzun soluklu dumanlı tütün mamulü içeceksin diye de ben kendimi kanser edemem. İstatistiklere bakın akciğer kanserinin %50 kurbanı pasif içiciler.
Sen içersin abicim o senin bileceğin iş. Ama mekan sahibi kendisi ceza yediğinde seni bir daha o mekanda görmek ister mi bilemem?
Ayrıca sen sigara içeceksin diye de hiç kimse cam mam yapmaz. Para olsa bile adam konsepte ters der çeker gider. Devlet para versin o zaman mekan sahiplerine.İnşaat ve havalandırma için. Bunun temiz hava girişi var havalandırması var hava sirkülasyonu var. Sadece bir cam ile bitmiyor. Adam der kardeşim öyle bir sistem yapacaksın ki buradan kimse yan masa da içilen pro dan rahatsız olmayacak orasını da bilemem. Çünkü kimse yapmaz, yapamaz.
Avrupa da her yerde yasak! Senin dediğin iflas spekülasyonları avrupada da çıktı ama daha sonra kimseye bir şey olmadı çıktı, krize rağmen.
Şöyle de bir durum var kendime geldim birden buradan ne yazsam boş, bundan sonra yazın sorun yok ama kışın Allah kolaylık versin sizlere.
Umarım bir an önce sağlık açısından kurtulursunuz.![]()
kapalı mekanda sigara içildiğinde gelip cezayı kesecek kişi kurum unvan kimdir ?
Örneğin bir vapurda dışarda vapurun burun kısmında sigaramı yaktım kim gelip tahsil edicek cezayı ve ceza makbuzu ve tahsilat makbuzunu nasıl vericek ?
Bu makbuzlar mevcut değilse kafasına göre kimse para alamaz bu nedenlede kimse ceza falan kesemez ...
haa içerde sigara içilen mekna yaptırımı zabıta uygular belediye uygular o ayrı mevzu ...
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
Benimde parmak bastığım nokta bu. Sen rahatsız oluyorsun diye ben neden dışarı çıkmak zorundayım?
Sen o mekana benden daha çok mu para ödedin? Benden ne farkın var? Hiç.. E bu durumda ben neden dışarı çıkmak zorunda kalıyorum farkımız yoksa.
Hız, trafik ışığı gibi örnekleri vermeyin boşuna. Kamusal alan farklıdır, özel alan farklıdır. Ben burada özel alanlardan bahsediyorum.
Ve evet tiryakiyim, benim hakkım gasp ediliyorsa öderim parasını içerim.
Zararlıysa zararlı, bu fabrika bacalarının zararlı olması ve filtresiz çalıştıramayacağın gibi. Ya da atık katı yağları kanalizasyona karıştıramayacağın gibi.
Hiç uyuluyor mu demeyin, sağlık bakanlığı bu konuda çok titiz. Bir kere bizim atık yağ filtrelerinin teki fazla dolmuş, başımıza iş alıyorduk. Yani ben uyuyorum.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)