Otomobil sitesinde motosikletin ne işi var diye düşünebilirsiniz. Fakat benim aracım muaddillerinden biraz farklı olacağı için sizlerle paylaşmak istiyorum. Aracım Vespa'nın da üreticisi olan Piaggio markasıdır. Piaggio şu an otomobil, motosiklet ve uçak sanayiye araç üretmektedir. İtalya'nın en önemli firmalarından olan Piaggio, alt grubunda Vespa, Ligier, Moto Guzzi, Derbi, Gilera ve Aprilia gibi büyük markaları da barındırır. Aracım 2005 model ve şu an 13.000 km'de. Her gün ev-iş arasında kullanıyorum. Aynı zamanda şehir dışı ve şehir içi gezilerine de scooter grubumuzla sık sık geziler düzenliyoruz. Motorun tarzı maksi scooter. Yani normal scooter'lardan daha büyük olan, 2 kişi rahatlıkla haftasonu kaçamakları yapabileceğiniz güçlü bir araçtır. Aşağıda standart verilerini yazdım. Maksimum sürat olarak 125 km/s fabrika verisi olsa da 140 km/s hıza kadar zorlayabiliyorsunuz. Yaklaşık 3 ay önce modifiye işlemlerine başladım. İlk olarak Pirelli GTS 23 ve Pirelli GTS 24 lastiklerimi aldım. Ardından Sebo motorun aynalarını, topcase kapağını (arka çanta kapağını) ve dijital kadranın çerçevesini karbon kapladı. Sonrasında siyah ön cam aldım. Buraya kadarki tüm işlemler motora uygulandı. Bundan sonra yazacaklarımı da bir sonraki mesajda belirteceğim. Sizlerden rica ediyorum lütfen bu konu altında motosiklet şeytan işi, çılgınlık, çok tehlikeli gibi kelimeler kullanmayınız. Herşeyin bilincindeyimMotosiklete keyif için biniyorum. Hız yapmıyorum ve güvenlik ekipmanlarımla biniyorum. 50 derece sıcakta bile montumu, kaskımı giyiyorum. Beni ancak bir motosiklet kullanıcısı ya da ailesinde motosiklet kullanan biri anlayabilir.
Standart Özellikler:
Marka/Model: Piaggio X9 250 Evolution
Motor: Tek silindir 4 zamanlı
Silindir hacmi: 244.3 cc
Dağıtım: Üstten tek eksantrik, 4 supap ile
Maksimum güç: 22 HP
Maksimum tork: 20.20 Nm
Vites: Değişken kayışlı aktarım sistemi
Debriyaj: Otomatik, kuru tip santrifujlu
Soğutma: Sıvı ile
Jant Ölçüleri: Ön:14x3.50 Arka: 14x3.50
Ön lastik: İç lastiksiz 120/70-14