merhaba, bildiğiniz CNG (doğalgaz) montajı yapan yer var mı acaba ?? veya kitini satan yer de olsa yeterli, bu konuda bilgi alabileceğim yer arıyorum..
bayrampaşa dışında CNG istasyonu var ise onları da yazabilirsiniz..
merhaba, bildiğiniz CNG (doğalgaz) montajı yapan yer var mı acaba ?? veya kitini satan yer de olsa yeterli, bu konuda bilgi alabileceğim yer arıyorum..
bayrampaşa dışında CNG istasyonu var ise onları da yazabilirsiniz..
Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
cng nin yaygınlaşması için lpg nin değerini yitirmesi lazım. yani arz talep eğrisini bilirsin işte henüz cng ye yeterli talep yok. o yüzden hem istasyonlarını bulman çok ama çok zor hemde bu işin montajı çok pahalıdır. yanlış bilmiyorsam şuan sadece ego ve iett doğalgazı kullanıyor belediye otobüslerinde. yani kendi dolum tesisleri var.
ama lpg ye göre cng çok daha iyi ve verimli ve sorunsuz ve ve ve dir.. keşke lpg den öte o yayılsada kullansak. ankarada var cng montajı yapan yerler ama illaki istanbulda da vardır. lpg işi yapanların çoğu cng işide yapar genelde.
kolay gelsin kardeşim umarım yakınlarında bir dolum tesisi bulup montajını halledersin.
çoğu yeni kit zaten cng adaptif üretiliyor... herhangi bir lpg takan yere sor onlar bilirler... dediğim gibi cngye çevrilen bir kit alırsın sonrada kullanırsın...
idealtepede kapet var orada doğalgaz satılıyor, idealtepe taksileride hep doğalgazla çalışıyor litresi 600 kr idi bi ara şimdi ne kadar bilmiyorum![]()
kapette artk dogalgaz satısı yok.
hatta benzın bıle yokmus gecena rkadas benzın alıcakmıs maalesef benzınımız kalmadı demısler
şuanda istanbul bayrampaşada bir yer var, ve evime çok uzak değil o yüzden zaten bu işe giriştim, birde eğer memnun kalırsam ki kalıcağımdan çok eminim, bizim diğer arabalarada uygulicaz ve eve dolum istasyonu yapıcazresmi olmicak ama yapcak birşey yok.. inanılmaz ucuza geliyor..
birde ben bayrampaşadaki istasyon ile konuştum, CNG avrupa birliği yasalarında varmış, yani yakın zamanda çok yaygınlaşması bekleniyor.. şuanda yaygınlaşmamasının sebebi ise Doğuş grubundan kaynaklanıyormuş, onun davaları hâlâ sürüyormuş.
LPG cilere bi sorayım, zaten şu anda CNG yaygın olmadığı için, gerektiği zaman LPG alabileceğim bi sistem takmayı düşünüyorm arabaya.. bildiğim kadarı ile sadece tüpleri ve railleri aynı olabiliyormuş, onun dışındaki parçalardan 2şer tane koyup değiştirici valfler flan koyarsam, istediğimde CNG den LPG ye dönebilirim.. ama beni düşündüren, CNGyi koyarken LPG gazının tankın içinde biraz kalması ve 200 bara çıkması durumunda birşey olur mu, aslında birşey olmaması lazım, sonuçta sıvılaşıyor ama yinede bilen birisine sormak lazım..
Damla Otogaz
LPG & CNG Sistemleri
Lovato Turkiye Distributoru
Yuksel Gencoglu
0312 278 4210
0312 278 5832
bende arastirmisdim bu bilgileri edinmisdim o zaman. bi ara gorus faydasi olabilir sanki.
cng ile bir tank yani tam dolu depo 200km gibi maximum mesafe gidiliyormuş ? doğru mudur ?
"Hiçbir ülke yoktur ki, kendi içerisinde bizim kadar hain yetiştirebilsin.."
şehir içinde 240 flan yapıyormuş tofaşlar, şehirdışı 300 gider die düşünüyorm, birde ekstra tüp takmayı düşünüyorm gerektiği zaman.. evde devamlı 1 tüpüm durucak yani![]()
170 km gidiliyor vtekçi,
arabanın altı şaşelerin yanı komple depo yapılıyor daha uzun yol kat etmek için, lpğ 4bar sıkıştırma ile dolarken, cng dolumunda dolan deponun üstüne yumurta kırıldıgında piştigi dedikodusu var yanlış degilsem 200 bara kadar çıkıyormuş sıkıştırması.
********** akşam niye almadın reis********
yapan yer dudullu sanayide vogaz fabrikası bu işlerle kafayı sıyırmış nurettin usta ve miyendis ekibisürekli çalışıyor, izmit yolunda aracın içinde laptop lu ve kafaları cabriyo adamlar görürseniz bilinki araç alternatif yakıta yeni dönüşmüş ustalarda ayar yapıyolar
bu sistemi çalıştırana kadar kafalarında saç kalmadıama yaptılar yerli malı ve tüm dünyaya gönderiyolar
gidersen oralara slm söyle ustaya havalimanından beyaz lacetti de arıza ışıgı köprü üstünde yanan anlar o![]()
Çok bilmiyecen, Bir bilenede sormuyacan, bileni bulmuşken yaptıracan
Doğal gazın ulusal iletim şebekesi veya şehir içi dağıtım sisteminden satın alınıp, yaklaşık 200-250 bar basınç altında sıkıştırılması ile elde edilen sıkıştırılmış doğal gaz (CNG); kokusuz, renksiz ve zehirli olmayan gaz fazında bir yakıttır. Yüksek basınç altında gaz fazında taşınır ve depolanır, basıncının düşürülmesi suretiyle yine gaz fazında tüketime sunulmaktadır.aygaz
CNG, uluslararası standartlara uygun olarak üretilen yüksek basınçlı tüpler ve özel taşıma araçları ile tüketicilerin kullanımına sunulmaktadır
avantajı fiyat(mış).
yaygın olmadığı için teknik bilgi temin etmek zordur sanırım...
LPG : Likit Petrol Gazi
CNG : Compressed Natural Gas (sIkIstIrIlmIs dogalgaz)
CNG Nedir ?
* "Compressed Naturel Gas" yani "Sıkıştırılmış Doğal Gaz" diye adlandırılan CNG, doğal gazın yüksek basınçlarında sıkıştırılmış halidir.
* CNG' nin araçlarda kullanımı doğal gazın 200-220 bar' a sıkıştırılarak depolama kapasitesini arttırmak suretiyle olmaktadır.
CNG (Compressed Naturel Gas) sıkıştırılmış doğalgaz (SDG)'dır. Evlerde ve sanayide kullanılan ve min. 2 max. 20 bar basınçla doğalgaz şebekesinden gelen, CNG kompresörü vasıtasıyla 200 bar basınçla sıkıştırılarak araçlara dolumu yapılan gazdır.
NEDEN CNG KULLANMALIYIZ ?
CNG yakıt olarak 650 C'de yanan bir gaz olup, patlama tehlikesi bulunmamaktadır. CO oranı % 0 olduğu için çevreye dost bir alternatif yakıttır.
Avrupa Birliğinin egzost emisyon standardı olan Euro5'i işlem görmeden sağlayan tek yakıttır. Rezervi tükenmekte olan petrole karın 130 yıllık bilinen rezervi olan doğalgazın, konutlarda ve sanayide kullanımı dışında ulaştırma sektöründe de kullanılması alternatif yakıt olma özelliğini cazip hale getirmektedir. Diğer yandan ülkemizin sözleşmelerle satın almayı taahhüt ettiği ve parasını ödemekte olduğu doğalgazın, %30'nun kullanılabiliyor olması ülke ekonomisine çok büyük mali bir külfet getirmektedir.
ALTERNATİF YAKITLAR NELERDİR?
Bugüne kadar ekonomik olarak kullanıma sunulan alternatif yakıtlar etanol, metanol, LPG, elektrik, CNG ve Hidrojendir. Dünya'da petrol rezervlerinin azalması alternatif yakıtları ana yakıt haline haline getirmiştir. Ham petrolden üretilen benzin, dizel, LPG gibi yakıtlar yerini CNG ve Hidrojene bırakmaktadır.
DİĞER YAKITLARLA KARŞILAŞTIRILMASI
CNG (SDG) benzinle çalışan araçlarda %60 - %70 oranında lpg ile çalışan araçlarda ise %30 daha tasarrufudur. Ayrıca istasyonlarda depolama yoktur. Motora hiç bir zararı olmayan CNG kullanımında ortalama 35-40 bin km. de bir yağ değişimi yapılmaktadır. Motor ömrünü uzatmaktadır.
Ülkemizin doğalgaz transferi açısından dünyada önemli bir konumu vardır. Bu nedenle yakın bir gelecekte doğalgazın hemen hemen her sektörde kullanılması ulaşım ve sanayide önemli oranda tasarruf sağlayacaktır.
CNG NASIL KULLANILIR?
CNG, araçların imalatı sırasında veya kullanım aşamasında özel tesisat (Kit) monte edilerek kullanılır. Araç üzerinde yapılan değişiklikler, standartlara uygun olarak araç tadil montaj yönetmeliğine göre tescil edilir. Çifte yakıt ile çalışan araçlarda yakıt seçimi her an yapılabilir. Motorin, LPG ve benzin kullanıldığında soğuk havalarda ortaya çıkan motor çalıştırma problemi CNG'de yaşanmaz.
CNG NEREDEN DOLDURULUR?
CNG özel olarak imal edilmiş istasyonlarda güvenle ve dünya teknolojisi ile doldurulur. İstasyonlarda araçlara doldurulan doğalgaz, dağıtım şebekesinden gelen botaş tarafından ithal edilmiş doğalgazdır İstasyonlar doğalgazı aynı boru hattından ve aynı kalitede almaktadır.
CNG KUllanan Araçlar;
Otomobiller,
Şehir içi ve Şehirlerarası otobüsler
Şehir içi taşıma araçları
Ağır vasıtalar
Askeri ve kamu hizmet araçları
Araç filoları
Deniz ve kanal taşıtları (Her türlü tekne, feribot, deniz taksi)
Trenler
Motorsikletler
Uçaklar
Ve bilinen tüm motorlu araçlar.
200 bar ne demektir yawmerak ettim bu cng depolarını.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)