ama onlara sadece hava basılıyor. bunlara ise sıvılaştırılmış doğalgaz. bir kaza anında doğalgaz nasıl reaksiona girer acaba?
ama onlara sadece hava basılıyor. bunlara ise sıvılaştırılmış doğalgaz. bir kaza anında doğalgaz nasıl reaksiona girer acaba?
140 oktan gibi bi teorik oktan değeri var, LPG ye göre kıyaslanamayacak kadar iyi performans var, hatta yurtdışında bazı yerlerde gördüğüm kadarı ile benzinden iyi olduğu durumlar var.. birde motor ömrünü uzattığını söylüyor herkes, ve doğru olabilir die düşünüyorm çünkü yanarken hiç bir kurum bırakmıyor, yanma sonrası artık madde yok. o yüzden kirlenme çok az..
Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
sıralı sistem lpgler %40 a varan kar sağlıyorşar.acaba cng durum nedir?
aslında, düşük basınç regülatörü, rail ve bir tane daha parça vardı, onun dışındaki LPG parçaları CNG sistemine uymaz.. o yüzden komple kit alman gerekebilir..
LPG nin %40 a varanını hiç duymadım genelde %60 larda duyuyordum ama CNG nin LPG ye göre tam yarı yarıyo olduğunu düşünürsek, benzine göre %30 gibi bi rakam oluyor.. tabi bunlar şuandaki istasyon fiyatı ile evden doldurulduğu zaman benzinin %7- %8 i gibi inanılmaz komik bi rakama geliyor
ya aslında aklıma takılan şu primeramız üstünde nissan yetkili servisinde takılan teleflex marka lpg sistem var sadece depo map ile cng olur demişler eğer öyleyse dönüşüm çok kolay
eğer sadece öyleyse gerçekten çok güzel olur, ama onun dışında kesinlikle bi basınç regülatörü lazım çünkü 200 barı LPG regülatörüne verirsen direk bozulurbelki bi depo+ regulatör + map ile çözülebilir. ama CNG nin asıl parası biraz da depo da, baya pahalıdır, tahminimce LPG üstüne kurulan sistem 1 milyara çıkar..
eğer %30 tasarruf olayı gerçekse hergün 100 km yol yapan araç için 1000tl amorti etmesi kolay bir rakam fakat cng nin yaygınlaşması için daha çok süre var
![]()
cng ye dönüştürülen kitler mevcut, ama depodan regülatöre kadar yapılması gereken işlemleri var tabi.
siz siz olun lpg kiti alırken cng adaptif alın. burası türkiye bir anda birileri el atar herkes tüpten vazgeçip cng kullanır sonra doğalgazın fiyatı 10 a falan katlanır![]()
zaten dogalgazın fıyatını yukseltmek zorunda kalmamak ıcın cng olayına gırısılmemekte.
sonra ewde dogalgaz daha astronomık rakamlara ulasıcak
şuanda CNG sisteminin önünde Doğuş grubu engeli var, onunla ilgili dava halen sürmekte, dava sonuçlandığı anda birsürü CNG istasyonu açılacak, hatta yanlış hatırlamıyorsam 30 tane istasyon için ihale açıldı ve bi firma ihaleyi aldı bile, ben yakından takip ediyorm, yeni haberler gelince sizlere bildiririm
Konuyu güncellemek lazımbirçok şehirde otobüsler minibüsler CNG ye geçti, arabaların geçmesi de an meselesi....
CNG kitim var ancak taktıracak güvenilir bir yer arıyorum... bu işi yapan veya bilen varsa haber bekliyorum..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)