Bismillahi Rahmani Rahim diyerek konumuza ve Projemize başlamış bulunmaktayız
Allah utandırmasınEğer anlatımda bi kusurum olursa affola. En son güncel resimlerimiz 1 , 3 , 7 , 11 , 15 , 19 , 23 ve 27. sayfalarda arkadaşlar . hergün yeni anlatımlar ve resimler olacaktır araç bitene kadar.
Elimden geldiğince düzgün ve açıklayıcı şekilde resimlerle destekleyerek anlatmaya çalışıcağım tüm işlemleri arkadaşlar
Evet arkadaşlarım kardeşlerim ve abilerim 23/01/2010 tarihinde 106 Gti'ımızın yanına uzun zamandır aklımda olan 94 Model Civic Sİ'ımızı aldık ve İstanbul'dan getirdiğim gibi garajımıza soktuk hiç vakit kaybetmeden.İlk önce güzelce yıkanıp sağında solunda ne var ne yok güzelce bi baktık etrafında döne döne ve gördükki aklımızdaki şekle şemale ulaşmak için baya bi yolumuz var.Yaptığımız işlemlerin hepsi şahsen kendi tarafımdan çok sevdiğim bi kardeşim ve boya kaporta ustası arkadaşım Taşkın ve ondan çok daha üst kademede olan Mustafa Usta (Boya Ustamız) ve Hasan Usta (Kaporta ustamız) tarafından gerçekleştirelecektir.Ve 25\01\2010 tarihinde işlemlerimize başladık.
Aracımızın motoru gayet güzel durumda ki zaten Paşaoğlu tarafından yapılan işlemlerle beslenmiş pozisyonda bulunmakta.Tabiki üzerinde işlemler yapılacak.Ama ilk önce bi kaportamızı toplayalım.
Kaportamızı temizledikten sonra aldık elimize 2000 zımparayı ve komple Taşkın ile birlikte zımparaya giriştik komple araca uyguladık.Sora devamında arka sağ çamurluğumuza pasta cilamızı attık ve güzel bir sonuçla karşılaştık.Ama beni çokta tatmin etmedi çünkü aracın kaporta durumundan dolayı boyanması gereken yerler vardı ve 3 4 parçayı bulacaktı.Ben bu nedenle ve proje düşüncemden dolayı aracı komple boyamaya karar verdim.Ve işlemi bu aşamada kestik O akşamki olayımızda orda sonuçlandı.
Bahsettiğim zamandan 1 kare 2000 zımpara ve pasta atarken:
NOT:Araç beklediğimden çokta farklı çıkmadı.Ön taraftan bi kaldırımla teması olmuş ön tampon ve ön sol demirde az yomulma olmuş ama fenada vurulmamış kaldırımada güzel yere denk gelmiş bi sıkıntı çıkarmamış.Sağ ön çamurluğumuzda bozukluk vardı bi yere takılmış + arka sağ tarafta 2 ezik vardı + ön çamurlukları 205 taban lastik sokmak için genişletmişler ama ben 205 lastiğin ne gereği var anlamadım hiçte gerek yok.Bide komple söktüğümüzde arka taraftan ufak bi tıklama olduğunu farkettik ondanda bi sorunumuz çıkmadı.Aracın sol arka çamurluğunda işlem olduğunu farkettik ama orjinal saçla değişmiş.Şaselerinden bunlardan başka hiçbir hatası kaynağı vs si yok aracımızın Allah'a şükür.
Yıkayıp içeri soktuktan sonraki ilk resmi aracın.Kalite bozuktur makine kötü ama şimdilik.Yeni makinemiz geliyor resimler için
26\01\2010 tarihinde yine işten çıktıktan sonra aracın başına koştum direk.Aracımızın başına geçip neresine ne yapıcağımızı hangi parçaları kullanıcağımızı ne renk yapıcağımızı ve nerde neyi tutucağımızı programladık ve aracın içini komple bir temizledik içerdende elimizde ne gibi sorunlarımız var diye.Bu işlemide Sitemize üye olan Ömer (Zafira) arkadaşımız Taşkın ve ben olarak girişip bitirdik.Önümüze aracın stepne yerinde ve sürücü tarafına doğru olan yerinde su çıkarak bizi şaşırtmadı.Onların hepsini süngerle dışarı aldık.Ve o akşamda ordan ayrılarak evlerimize geçtik çünkü araç bilgisayarlarımız -7 derece gösteriyordu.Donduk dükkanda.
27\01\2010 tarihinde yine işten çıkarak koşturdum garaja.Tabi bu arada araca lazım olan parçaları toparlıyorum gün içinde işteyken.O gün Stlegal nickli Cem abimizden Megan Racing Coilover'ları ve EP3 direksiyon için kaportamızı yatırıp parçalarımızı onun ellerine teslim ettik.Acelesi yok zaten hiçbirinin bu arada onları konuşurken Map yazdırmak içinde gçrüşmelerimizi yaptık.Saolsun çok güzel muhabbeti ve samimiyeti olan çok güzel bi abimiz kendisi.Bu arada çok önceden beri tanıdığım İmhotep nickli Özgür abiyede teşekkür ederim aradaki bağlantıları kurduğu için.
Günün devamında aracın içini sökmeye başladık Taşkın'la beraber konsol kalıcak şekilde tüm döşemelerini , koltukları , yer döşemelerini (3 kat çıktı altından) söktük dışarı aldık tüm aracın içini sadece direksiyon ve konsol kalıcak şekilde.
Şimdi ilk resimler sizlerle:
Aracı almaya 106'mızla Taşkın usta ile birlikte gittik ve aldık direk dükkana getirdik başlamadan ve bitene kadar çıkarmama sözüyle garaja soktuk.Arkası kar yağarken yanımda olan dandik bi makineyle ilk 2 fotoğrafBundan sonraki tüm resimler güzel bir makine ile çekilecektir.
2 aracımızıda garajın içine yan yana çekip o akşam ordan ayrıldık ve gündüz geldiğimizde yine araçları dışarı alıp çektiğimiz fotoğraflar.
![]()
Çok güzel bi kardeşim olan Taşkın Usta'mızın resmi ile başlayalım.Tüm sökme işlerimiz arkadaşın ellerinden geçicektir ve geçmiştir.Aynı zamanda boya işlemlerini ve ince ayrıntılarını çok güzel uygulayan bi arkadaştır.
Dün gece aracın içini komple boşalttık ve götürüp camlarını söktürdük ve ilk darbemizi sorda yedik ön camımızı sökerken çatlattılar.Ağzımı açmadım nazarlıktır diyerek hemen ilk Cam siparişimi verdim.
Camlarda söküldükten sonra çırılçıplak aracımız.
Kaportamızda 16 senenin verdiği yorgunluk var tabiki onlarda resimlerde açık şekilde ortada.Sökmek sadece bikaç saatimizi aldı komple içini ama camların sökülmesi yaklaşık 2 saat sürdü ve bildiğiniz gibi ön camı kırdılar sökerken.Nazarlı kdiyip hemen siparişini verdik.Ayrıntılarıyla resimler.
Bugünlük benden bu kadar arkadaşlar.Yarın yine resimlerle değişiklerle birlikte olucazGüzel ve düzgün bi proje olucağına emin olabilirsiniz kesinlikle.Tam tıkırında bir araç çıkarıcaz ortaya inşallah.
Amacımız çok hızlı gitsin değil.Hızlı gitmesin şekli olsun yeterde değil.Dışını yapalım birde yürüsün yeter derseniz oda değil.Amacımız Hem bize yeticek şekilde yürüsün + Kaporta boyası kusursuz olsun + İçi döşemeler kusursuz istediğimiz gibi olsun + Yürüyeni sessiz yol tutuşu ve frenleri güzel olsun + Müzik tesisatı aşırıya kaçmadan dışarıları gümbürdetmeden bizi içerde ikna edecek kadar olsun yeter...
Yani amacımız tam anlamıyla kusursuz bir modifiyeli araç yapmak hiçbir şeyden kaçmadan kaçınmadan...
Bugünlük Saygılar yarın bu akşam yapıcağımız işlemleri resimleyerek devam ederiz.
Ve Allah'ıma bugünlere beni getirdiği için binlerce kez şükürler olsun.
PS:Sitemizden Parçalar konusunda yardımcı olan arkadaşlara , fikir veren dostlarımıza ve bize dua eden herkeze binlerce kez tşk.ler.Yanımda olan ve destekelrini esirgemeyen araçta emeği olan Ömer (Zafira) ve Mustafa arkadaşıma ayrıyetten tşk.ler![]()