Öncelikle herkeze selamlar arkadaşlar ,
bismillah diyerek başlıyorum hikayeye..
2007 yılı nisan ayı , izmirden haber geldi .. site üyesi merttepe den .. efe aradığımızı bulduk kalk gel diye... 4 aydır araba arıyorduk tüm türkiyede, ne sünger ne bitik arba bulduysak üşenmedik gittik baktık . ve sonunda onu bulduk . 1985 model toyota corolla ae86 levin. daha 140.000 de boyasız vuruksuz kız gibi ae86. kendimi bildim bileli araba almak yada yapmak için para kazanıyorum . 2007 yılında ehliyetimi aldıktan tam 1 ay sonra lise yıllarında çalıştığım h.sonları, ve liseden sonra sokayım üni ye giyip işe girmemin verdiği gaz ve biriken ufak çaplı parayla ilk arabamı aldım . izmire gittik arabayı gördük beğendik ve 3 milyar gibi komik bir rakama , bana göre tr deki en temiz 2-3 ae86 dan birini aldık . AE86 aldım çünkü bu mechanix adamı verdi ortalığı ateşe bi drift diye. baktık güzel iş , heveslendik de .
fakat daha sonra farkettim ki tr de ae86 gerçekten zor iş , en azından o yıllarda tr de daha bilerek 86 alan adam sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.
6 ay süren ae86 maceramda , iş yerimin iflas etmesinden dolayı işten çıkartıldık . bi taraftan öss ye hazırlanan genç efe , araba için çektiği krediyi ödeyemedi ve üzülerek de olsa 86 sını satmak zorunda kaldı .arbayı teslim etmeden önceki gece içinde uyumuştum hattao zaman şu anki kadar ünlü olmayan Gariban nicki gökhan a sattım arabamı .
o sene öss yi kazandım ve üni ye başladım . üniye başlamam la birlikte bir iş teklifi aldım ve çalışmaya başladım ..
işin 4. ayında tekrardan bana bir haller geldi , arabasızlık zor gelmeye başladı , kesinlikle arkadan itiş ve 90 lardan bit otomobil almayı dşünüyordum . E30 3.25 ler () e36 lar hatta rx7 fc almak bile geçiyordu kafamdan. fakat yıllardır hep düşündüğüm bir araba vardı ki sonunda onu alacaktım . o da şu anki sahip olduğum arabam nissan 200sx S13..
yaklaşık 4 ay süren sahibinden günleri etrafa haber salmaların ardından , aramaya başladığım günden beri hep gözüme takılan fakat 16.000 liralık fiyatıyla pek de yanaşamadığım 93 model 150.000 de tamamen standart 200sx i yerinde incelemeye karar verdim .
Sahibinden fotoları ;
1 günde arabayı almaya karar verdim , bursada şantiyedeyken , evi aradım araba alıyorum ben diye , kredi işlemlerini başlattık , annemin devlet memuru olmasının faydasıyla 1 günde kredi çıktı ve ben ertesi gün cebimde net 14.000 lira ila eskişehire gittim arabayı almaya . gittim baktım servise götürdüm altına üstüne sağına soluna baktık gerçekten süper kondisyonda , tamamen fabrika çıkışı ki -bu benim için bir şart tı - 93 model 200sx in sahibiyle 14.000 e anlaştık ...
tarih 17 eylül 2008 ..
ilk heyecanla arabayı kapalı otoparktan çıkardık ve daha üstündeki tozu almadan aynı günün akşamı esk de çok sevdiğim gökhan (heart of silence ) sağolsun bir kaç fotosunu çekti ..
aracla aynı gece yola çıkıp bursaya geri döndüm . o yolculuk heralde hayatım boyunca unutamayacğaım yolculuklardan biridir.
Tarih : 19 eylül 2008
bursaya geldikten sonra ilk h.sonunda aracı güzelcene temizleyip kaportsındaki hataları - pasları - çizikleri fotoğrafladım . ki ileride tekrardan aramamak için ..
![]()