arkdasalr aracların normal yayları uzerınde bır pres işlemi uygulanarak sanırsam istenilen dusukluk saglanabılıyormus bunun hakkında bır bılgısı olanlar paylasırsa sevınrım ....
arkdasalr aracların normal yayları uzerınde bır pres işlemi uygulanarak sanırsam istenilen dusukluk saglanabılıyormus bunun hakkında bır bılgısı olanlar paylasırsa sevınrım ....
maslak nam yapıyor bu işlemi yeni yaptırdık e36 cabrioya standart yaylar 5 cm basıldı 1,5 cm miller kesildi sertleştirildi gayet başarılı oldu
ısıtıyosun 10 numara oluyo
ama işi bilen usta şart yoksa sonucları kotu olur
remaps.tr & Turbo Zone Garage
ısıtıyosun presliyosun 10 numara oluyo yay bütün özelliğini kaybedio yolda giderken şans eseri hayatta kalıyosun ...
kırılmaya kdr yol açabiliyo o ddiğin işlem gidip aracın için üretilmiş yayları alman çok daha mantıklı seçim olur bn kesinlikle karşıyım yapanada şaşıyorum
standart amortisörlerle 3.5 cm altı yay kullananlara bile karşıyım
saygılar
atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.
ben bu işlemin sağlıklı olacağını düşnmüyorum açıkçası;bunu yaptırana kadar,üzerine biraz daha ekleyerek yay almanı öneririm...
yavuz abı cok guzel olum tehlıkesı olayını gorurse anlatır burda
zten nam da duydum bu olayı parasından degıl 300 gıbı rakam soluyor adamda gıdıp yay alsan zten 320 330 sadece szlerınden yorumunu okumak ıstedım sonucta dusundurucu bır olay
valla cevremde o kadar cok o sekılde kullanan varki inan sayısını unuttum vede daha bugune kadar bikere yok koptu yok kırıldı vırrık oldu cırrık oldu dıyen duymadım..
artı onu yapacana git yay al diyen arkadaslar 70 e 10 numara ısıtıyolar 70 e yay varmı?
yayın bir tansıyonu vardır bı sertlık derecesı direncı vardır bunu ısıttınız zaman ıllakı kopucak kırılcak ortadan 2 ye ayrılcak dıe bı kural yok yuksek suratlerde bı anda saga sola donebılır asırı derecede araba seke seke gıdıbılır araba sacma sapan sekılde kontrolu bı anda kaybetmeye kadar yol acar sonrası ***** zaten ha illa olucak dıe bı kural yok ama rısk dozu fazla bı iş artı yayın sertlık derecesı baya hesap kıtap gerektıren bır ıs bunu sanayıdekı bır usta olcmeden bıcmeden göz kararı ıle ısıtarak tansıyonunu 4 yay ıcınde aynı sekılde ayarlıycagını dusunmuyorum.sadece duz yolda arabanın duz durup durmamasını göz kararı ıle ayarlar gerısı zaten onun ıcın önemlı bıle degıldır
et giren yere dert girmez.
kop varsa yapılacak araban getir yaptırıyım bendende garanti rahat ol..sanayideki usta nası hesap nası kitap yapıyo gorursun
hatta gelmemede gerek yok ivedikte ayanlar amortiseor alpere gidiyosun o işini yapar...he parası olanada gıtsın ısıttırsın demiyoruz.o an icin yoksa 350 lirası leylek spec gezmekte istemiyosa gidip ısıttıracak
arkdasın dedıgı gayet mantıklı ole kolay bır ıs degıl bunlar uretılırken arac ıcın belırlı olcumler yapılıyor sonucta zten cok kafama yatmamıstı yay alırım sıkılınca degıstırırım barı ..
valla benım o ıslerle hıc ısım olmaz saolben kıl adamım o konularda yaptıranı cok gordum bınen memnun olanınıda gordum ama ben hıc bır zaman o işten yana olmadım para yoksa mecburen leyleklıkden kurutulmak göz zevkı ıcın yaptırılır ama benım ılgımı ceken bır ıs degıl
et giren yere dert girmez.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)