arkadaşlar esayım roleti bi düşüyor bi yükseleyor arada azda olsa sabitleniyor bu sorunu canımı çok sıkıyor...sizce sorunu ne olabilir
arkadaşlar esayım roleti bi düşüyor bi yükseleyor arada azda olsa sabitleniyor bu sorunu canımı çok sıkıyor...sizce sorunu ne olabilir
bu sorunla karşılşan esay kullanıcıları yardımınızı bekleyorum..
en az 4-5 si da karşılaştım benimkiside dahil ya rolanti motoru arızalanıyor ya gaz kelebeği rolanti ayar vidasında bişiler oluyo yada sıcak su gelmiyo kelebeğe yada biyerden hava alıyo...
Ne yalan söyleyim benim 106'da aynı sorun var..
hem de ilk çalıştırınca oluyor bu sorun
motor ısındıkça biraz sürdükçe bu sorun ortadan kalkıyor
ben de paylaşmak istiyordum
bir kaç önerim olucak bu konuyla ilgili...
1) gaz kelebeğinin sıcak su giren hortumunu , araba çalışırken çıkarın yani horumdan su akar vaziyetteyken , su akmaya devam ederken hortumu yeniden takın yerine....
neden ; gaz kelebeğinin sıcak su alan yerinde aslında bi termostat bulunuyor ve orası hava yaptıysa eger su havayı iter ve hava da suyu böylece , su termostata tam ulaşamaz ve termostat algılayamadığı için rolantide dalgalanma meydana gelir.
2) rolanti düzenleyicisini (manifold üzerindeki) sökün ve antifiriz içine atın uzun bir süre bekletin , sonra güzelce tamizleyin balata spreyi v.b ürünlerle...takarken 2 küçük contasını göreceksiniz içinde contalarını taktıktan sonra contaların etrafına ufaktan sikon atın...hava kaçırmadığından emin olduğunuz çekilde geri takın...
neden ; rolanti ayarlayıcı dışarıdan hava aldığı durumlarda gene rolanti dalgalanması meydana gelmektedir.
bunları uygulamanızı tavsiye ederim...
benim arabamda gaz kelebeği contasından hava alıyordu o nedenle yapıyordu.çağanda benim söylediklerimden ikitanesini aynen yazmıs nasıl cözülecegini denemeni tavsiye ederim ama genelde sıcak sudan yapar sida...
si çok tuhaf bi araba, rolanti her türlü düşebiliyor, camı açarken, silecek çalışırken, farları açarken, herşeyi anlıyorum da, direksiyon çevirirken neden olduğunu anlamıyorumbenim asıl sıkıntım şu rolantiyle ilgili, arabam durduğu zaman rolanti 600 lere 500 lere düşüp titriyor araba sonra toparlıyor 1000e getiriyor, her duruşumda böyle, dur kalklarda hele gına getiriyor, ışıkta duruyorum stop etcekmiş gibi olup toparlıyor, sonra rutin aralıklarla bi çokaz düşüp geri çıkıyor ,bi çokaz düşüp geri çıkıyor,bunun da çözümü yukardakiler midir ?
Mehmet Ali DİNÇ
M.A.D Custom Stickers
Civic si larda kronik bir problemdir
rolanti motorunun
arızalanması
rolanti motorunu sökün
ve fren hidrolik yagının içine bırakın 2-3 saat kadar dursun
sonra balata spreyi ile guzlce temızleyın ve takın
baktınız rolantı duzelmedı aynı işlemi gaz kelebegının altındakı sıcak su valfıne uygulayın.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)