User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
25 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Küçük ölçekli şirket kurmak (yardım) !!!

ÇAĞAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Küçük ölçekli şirket kurmak (yardım) !!!

küçük ölçekli bir şirket kurmak istiyorum fakat nereden nasıl başlıyacağımı bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum ??? amacım bu şirketle ithalat yapabilmek , üretim yapabilmek ve satabilmek...

1)kurduğum şirket kar etmezse benden aylık veya yıllık bazda maddi açıdan bir götürüsü olurmu???(ne kadar olur)

2)şirket kurarken başlangıç aşamasında maddi gideri yaklaşık ne kadardır nereye ne kadar öderim???

3)kurduğum şirketde ithalat yapabilmek için gümrüğe kayıt yaptırmalımıyım??? gümrükte getirdiğim ürünlere %kaç vergi öderim.

4)bir muhasebeci anlaşmam gerekli bu mali müşavire aylık yaklaşık ne kadar öderim (en düşük kar marşına sahip olduğumu düşünelim)...para kazanırsak zaten öderim

5)aileme ait olan bir evi şirket olarak gösterebilirmiyim ? olmaz ise ev sahibinide şirkete ortak göstersek bu şekilde evi şirket gösterebilirmiyim?

6) kurduğum basit bir şirketle hem ithalat hem üretim yapılabilirmi...böyle bir şirketin prosedürde adı nedir.

yardımlarınız için şimdiden teş.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sadece şirket kurmakla bitmiyor şahış firmasımı kurmak istiyorsun limited şirketimi.?
    ltd. şirketi kurulması için ortak gerekli ticaret odasına kayıt yaptırman gerekli kullanılmayan ltd. şirketinin şahıs firmasından daha çok gideri olur ticaret sicil aitdatları felan gümrük masrafları var + kargo ne getirmek istiyorsun bu konu kapsamlı bir konu ithalat yada ihracat yapan birinden şahsi yardım almanı öneririm. şahıs firmasıda kursan hem ithalat hem üretim yapabilirsin sıkıntı yok.
    40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sen şahıs şirketi kur kardeşim. Madem küçük düşünüyorsun, arada bir iş yapayım diorsun A tipi deftere tabi olursun, öyle ne muhasebeciye çok para ödersin ne ticaret odasına.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    252 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ne üretimi yapıp ihraç etmeyi düşünüyorsun ? Bu yapacağın ihracatla ilgili gerekli pazar araştırmasını yaptın mı ihracat yapılacak ülke/ülkelerde ?

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı YavuzNaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sadece şirket kurmakla bitmiyor şahış firmasımı kurmak istiyorsun limited şirketimi.?
    ltd. şirketi kurulması için ortak gerekli ticaret odasına kayıt yaptırman gerekli kullanılmayan ltd. şirketinin şahıs firmasından daha çok gideri olur ticaret sicil aitdatları felan gümrük masrafları var + kargo ne getirmek istiyorsun bu konu kapsamlı bir konu ithalat yada ihracat yapan birinden şahsi yardım almanı öneririm. şahıs firmasıda kursan hem ithalat hem üretim yapabilirsin sıkıntı yok.
    şahıs şirketi bana daha uygun olduğu görüşündeyim , tabi ithalat , ihracat ve üretim yapabileceksem...yarı mamul bazında işlenmiş veya işlenmemiş metal , aliminyum , çelik fakat ben herşeyin ithalatını yapabilir durumda olmak istiyorum , örneğin ev aksesuar , oto aksesuar yani bunlarıda getirtebilmek isterim.

tunceR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en az 2 ortak
    ticaret odasına yıllık aidat
    muhasebe ücreti aylık
    3 aylık stopaj

ltd. şirketi için bunlar habire devlete ödüyosun anlıcağan. en güzeli şahış olarak kurmak muhasebeciye bile 50-60 lira vermek yerine ltd olunca 200-250 arsı ödüyosun her ay. ticaret odasıda 300 lira alıyo yıllık.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XoR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ne üretimi yapıp ihraç etmeyi düşünüyorsun ? Bu yapacağın ihracatla ilgili gerekli pazar araştırmasını yaptın mı ihracat yapılacak ülke/ülkelerde ?

henüz dışarıya açılabileceğimi düşünmüyorum...öğrenciyim zaten kendime şöle aylık ufak tefek gelir ve ufkumu genişletmek yegane amacımlarım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ltd.şti hukuksal olarak bile kapadıktan 1 yıl sonra dahi açık kalıyor. şahıs şirketinde bu yok. Sen şuan küçük ölçekli düşünüyorsun o yüzden şahıs şirketinle başla, ciron belli seviyeyi geçince muhasebecin zaten ltd.şti e geç dicek.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şahıs şirketi açmak için neler yapmam nerelere ne kadar ödemem gerekir?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    notere 1.500tl gider.

tunceR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bi muhasebeci tut hepsini halleder sen önce bi muhsebecıye danış.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ÇAĞAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şahıs şirketi bana daha uygun olduğu görüşündeyim , tabi ithalat , ihracat ve üretim yapabileceksem...yarı mamul bazında işlenmiş veya işlenmemiş metal , aliminyum , çelik fakat ben herşeyin ithalatını yapabilir durumda olmak istiyorum , örneğin ev aksesuar , oto aksesuar yani bunlarıda getirtebilmek isterim.
    şahıs firması olarak bu iş gruplarını rahatlıkla yapabilirsin Şahıs firmaları adi şırket degildir.Sahıs şirketlerı Kollektif ve Komandıt sirketlerdir.Sahıs fırmalrı ıse tek kisinin acabilcegi sirket sınıfına girmeyen firmalardır.Eger ıkı sahıs tarafından sahıs firması kurulmak ısteniyorsa bu ısmı Adi Ortaklık olur.
    İthalat ve ıhracat yapmak ıcın mutlaka sırket olmalısınız dıye bır kanun yoktur. sahıs firması ile sahıs şirketi baska seylerdir.

Redbull - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    küçük ölçekli bir şirket kurmak istiyorum fakat nereden nasıl başlıyacağımı bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum ??? amacım bu şirketle ithalat yapabilmek , üretim yapabilmek ve satabilmek...

1)kurduğum şirket kar etmezse benden aylık veya yıllık bazda maddi açıdan bir götürüsü olurmu???(ne kadar olur) Hayır olmaz

2)şirket kurarken başlangıç aşamasında maddi gideri yaklaşık ne kadardır nereye ne kadar öderim??? LTD 2500TL yaklaşık maliyeti kurulum için.
    3)kurduğum şirketde ithalat yapabilmek için gümrüğe kayıt yaptırmalımıyım??? gümrükte getirdiğim ürünlere %kaç vergi öderim.İthalat yapabilirisn vergi olayı getiriceğin ürünü gümrükçüne sorucaksın tarifesinedir ek bir vergisi varmı diye

4)bir muhasebeci anlaşmam gerekli bu mali müşavire aylık yaklaşık ne kadar öderim (en düşük kar marşına sahip olduğumu düşünelim)...para kazanırsak zaten öderim LTD 250-300TL gibi yaklaşık

5)aileme ait olan bir evi şirket olarak gösterebilirmiyim ? olmaz ise ev sahibinide şirkete ortak göstersek bu şekilde evi şirket gösterebilirmiyim?Gösterebilirisn Home Ofise
    6) kurduğum basit bir şirketle hem ithalat hem üretim yapılabilirmi...böyle bir şirketin prosedürde adı nedir.Yapabilirisn LTD olman gerekir şirket kurulumunda belirtmen gerekir.

yardımlarınız için şimdiden teş.
    Bir şey değil

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı YavuzNaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şahıs firması olarak bu iş gruplarını rahatlıkla yapabilirsin Şahıs firmaları adi şırket degildir.Sahıs şirketlerı Kollektif ve Komandıt sirketlerdir.Sahıs fırmalrı ıse tek kisinin acabilcegi sirket sınıfına girmeyen firmalardır.Eger ıkı sahıs tarafından sahıs firması kurulmak ısteniyorsa bu ısmı Adi Ortaklık olur.
    İthalat ve ıhracat yapmak ıcın mutlaka sırket olmalısınız dıye bır kanun yoktur. sahıs firması ile sahıs şirketi baska seylerdir.
    benim için hangisi daha iyi şahıs firmasımı , şahıs şirketimi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şahıs firması en yaygın tercih edilen ve sıkıntısız olanıdır kollektif şirketler genelde aile içi kuruluyor sahıs firması olupta hem üretim hemde ithalat yapan birkaç müşterimiz vardı.

alperkirman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şahıs
    baktın olmadı yürdüremiyosun işin kapat gitsin ama ltd.şti tasfiyeye giriyosun 1sene falan sürüyor kapanması
    ayrıca yukarda yazmışlar ltd şirketsen 250tl muhasebe bayılırsın yaptığın iş fark etmez iş yapıp yapmamanda farketmez
    şahıs aç en kabadayı verceen 125-150 oda işlerim güzelse(ki işlerin güzel olur inşallah)
    şu halinle 80lira falan verirsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    müşavirle konuştum şimdi telefonla....

benim için şahıs firmasının uygun olduğu...

belediye ye başvurursam 900-1000 tl tutacagı

ticaret odasına dilekçe ile başvurduğum taktirde (özellikle home ofise yapacaklar için uygun olduğunu söyledi).....550-600 tl tutuyormuş.

ithalat fln herşeyi yapabilirmişim...

aylık hiç bir kazancım olmasa dahi bişeylerin vergisi olduğu ve aylık götürüsü olacagını söyledi buda yaklaşık 100-150 tl arası tutacagını söyledi(kendi parası hariç) burasını pek anlıyamadım....kazancım yoksa neyin vergisini ödicem anlamadım...3 ayda bir bişey fln dedide yabancı terimler anlamadım ??????

yardımcı olun pls.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vergilendirme ve masraflar konusunda pek bilgim yok faaliyet konusunda yardımcı olmaya çalışırım.

orhansah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

aylık hiç bir kazancım olmasa dahi bişeylerin vergisi olduğu ve aylık götürüsü olacagını söyledi buda yaklaşık 100-150 tl arası tutacagını söyledi(kendi parası hariç) burasını pek anlıyamadım....kazancım yoksa neyin vergisini ödicem anlamadım...3 ayda bir bişey fln dedide yabancı terimler anlamadım ??????

yardımcı olun pls.
    anlayamadığın şeyi anlayana kadar sormanı, gerekirse yazılı olarak almanı sonrasında da internette detaylı araştırma yapmanı öneririm.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)