ithalat yapıcam diyorsan şahıs işletmesi yeterli.. sadece ithalat yapabilmek adına ticaret odasına kaydolacaksın..
ben de yakın zamanda bu tarz bir girişim için şahıs işletmesi kurdum.. ticaret odasına kaydoldum, gümrük müşaviri bir firma ile anlaştım ve gerekli vekalet ve belge masraflarını yaptım..
ithalat yapabilir ve fatura kesebilir bir işletme olmak için şu ana kadar harcadığım para: 925 TL civarı
Yaklaşık 3 ay oldu, şu ana kadar hiç satış yapmamış olmama rağmen ödediğim vergi toplamı: 180 TL, (tabi ithalat yaptım bu 3 ay çinde, ve ithalat için ödediğim vergiler var onları bu çerçevede değerlendirmiyorum yoksa 5200 tl civarı ithalat işlemine özel vergi ödedim)
mali müşavirinde masrafı olacaktır o yapacağın işlem sayısına göre değişir.. benim mali müşavir tanıdık olduğundan ve şu anda doğru düzgün bir işlem yapıp iş yükü oluşturmadığımdan benden para almıyor henüz
gördüğün gibi şahıs işletmesi kurmak çok masraflı değil zor hiç değil, bir avantajı da istediğin anda şahıs işletmesini kapatmak kolay.. dolayısıyla ltd düşünmene bile gerek yok..
zaten ciron az olacaktır şahıs işletmesinin gelir vergi oranı ltd lere göre az oluyor (belirli bir ciroya kadar)
özetlemek gerekirse:
ilk kuruluş için: yaklaşık 900-1000 tl masrafın olur (ithalat yapabilir olmak için)
hiç bir işlem yapmasan bile: senede en az 1000 tl masrafın olur..