User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
25 sonuçtan 20 ile 25 arası

Konu: Küçük ölçekli şirket kurmak (yardım) !!!

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ÇAĞAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    müşavirle konuştum şimdi telefonla....

benim için şahıs firmasının uygun olduğu...

belediye ye başvurursam 900-1000 tl tutacagı

ticaret odasına dilekçe ile başvurduğum taktirde (özellikle home ofise yapacaklar için uygun olduğunu söyledi).....550-600 tl tutuyormuş.

ithalat fln herşeyi yapabilirmişim...

aylık hiç bir kazancım olmasa dahi bişeylerin vergisi olduğu ve aylık götürüsü olacagını söyledi buda yaklaşık 100-150 tl arası tutacagını söyledi(kendi parası hariç) burasını pek anlıyamadım....kazancım yoksa neyin vergisini ödicem anlamadım...3 ayda bir bişey fln dedide yabancı terimler anlamadım ??????

yardımcı olun pls.
    devlete vergi vermeden para kazanmak icin girisimde bile bulunamazsin ...
    Girisimci degilmisin belki birgun kazanirsin vergisidir o ...

Aylik 100 tl vb. paralari gider olarak odemekte zorlanicagini dusunuyorsan hic sirket isine falan bulasma onceden hazirliklarini yap malzeme ureticeksen bunu uretime girecek asamaya getir mal getireceksen gelicek mal ile ilgili tum arastirmalari yap burda nerelere nasil saticagin konusunda tum gorusmeleri yap bir sirketmis gibi baktinki kar edebilecek bir is yapicaksin ve bu is icin resmi bir firma lazim ozaman kur sirketini ....

Sonuc itibariyle ticari bir isletme kurucaksin giderin mutlaka olucaktir onunu iyi gormeden boyle bir yatirim yaparsan iflasini verdigin ilk firman olur bide bosu bosuna ne sirketi kurarsan kur az veya cok bir para kaybin olur benden ufak bir tavsiye ....
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

ÇAĞAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ef186 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    devlete vergi vermeden para kazanmak icin girisimde bile bulunamazsin ...
    Girisimci degilmisin belki birgun kazanirsin vergisidir o ...

Aylik 100 tl vb. paralari gider olarak odemekte zorlanicagini dusunuyorsan hic sirket isine falan bulasma onceden hazirliklarini yap malzeme ureticeksen bunu uretime girecek asamaya getir mal getireceksen gelicek mal ile ilgili tum arastirmalari yap burda nerelere nasil saticagin konusunda tum gorusmeleri yap bir sirketmis gibi baktinki kar edebilecek bir is yapicaksin ve bu is icin resmi bir firma lazim ozaman kur sirketini ....

Sonuc itibariyle ticari bir isletme kurucaksin giderin mutlaka olucaktir onunu iyi gormeden boyle bir yatirim yaparsan iflasini verdigin ilk firman olur bide bosu bosuna ne sirketi kurarsan kur az veya cok bir para kaybin olur benden ufak bir tavsiye ....
    devletimizin politikasını anlamak oldukça zor

aylık 100tl vs gibi bütçeyi karşılarım sorun olmaz fakat okulum olduğu için dönem dönem yapmayı düşündügüm bir iş...o yüzden iş yapmadığım dönemde de bu parayı ödemek istemem haliyle , amacım fazla para kazanmak da değil fakat bazı fırsatlar geliyor hayatta karşıma sırf şirketim olmadığı için bunları tepmek zorunda kalıyorum yeniden böyle fırsatlar gelirse yapışırım kaçırmam.

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ÇAĞAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    devletimizin politikasını anlamak oldukça zor

aylık 100tl vs gibi bütçeyi karşılarım sorun olmaz fakat okulum olduğu için dönem dönem yapmayı düşündügüm bir iş...o yüzden iş yapmadığım dönemde de bu parayı ödemek istemem haliyle , amacım fazla para kazanmak da değil fakat bazı fırsatlar geliyor hayatta karşıma sırf şirketim olmadığı için bunları tepmek zorunda kalıyorum yeniden böyle fırsatlar gelirse yapışırım kaçırmam.
    firsat gelip netlesene kadar beklet bence ...
    Sirket kurmak dedigin cok hizli kurulabiliyor o nedenle kasma hic bole bir is geldiginde git ver dilekceni ara muhasebeciyi halletsinler senin adina ...
    Kurulum esnasinda gerekecekleri kenara topla koy lazim olunca kurarsin boylece yok yere ogrencilikte zevkle ezebilecegin paran kar etmemis bir iste heba olmaz
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

kurpat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şahıs şirketi kurarsan masrafların küçük olur, patlarsan büyük patlarsın acısı uzun süre devam eder.

ltd olursa masrafların biraz daha fazla olur, patlarsan sermayen kadar sorumlu olursun, şirket alacağı borcu bile biter sen sıyrılırsın ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ithalat yapıcam diyorsan şahıs işletmesi yeterli.. sadece ithalat yapabilmek adına ticaret odasına kaydolacaksın..

ben de yakın zamanda bu tarz bir girişim için şahıs işletmesi kurdum.. ticaret odasına kaydoldum, gümrük müşaviri bir firma ile anlaştım ve gerekli vekalet ve belge masraflarını yaptım..

ithalat yapabilir ve fatura kesebilir bir işletme olmak için şu ana kadar harcadığım para: 925 TL civarı

Yaklaşık 3 ay oldu, şu ana kadar hiç satış yapmamış olmama rağmen ödediğim vergi toplamı: 180 TL, (tabi ithalat yaptım bu 3 ay çinde, ve ithalat için ödediğim vergiler var onları bu çerçevede değerlendirmiyorum yoksa 5200 tl civarı ithalat işlemine özel vergi ödedim)

mali müşavirinde masrafı olacaktır o yapacağın işlem sayısına göre değişir.. benim mali müşavir tanıdık olduğundan ve şu anda doğru düzgün bir işlem yapıp iş yükü oluşturmadığımdan benden para almıyor henüz

gördüğün gibi şahıs işletmesi kurmak çok masraflı değil zor hiç değil, bir avantajı da istediğin anda şahıs işletmesini kapatmak kolay.. dolayısıyla ltd düşünmene bile gerek yok..

zaten ciron az olacaktır şahıs işletmesinin gelir vergi oranı ltd lere göre az oluyor (belirli bir ciroya kadar)

özetlemek gerekirse:

ilk kuruluş için: yaklaşık 900-1000 tl masrafın olur (ithalat yapabilir olmak için)
    hiç bir işlem yapmasan bile: senede en az 1000 tl masrafın olur..

ÇAĞAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ithalat yapıcam diyorsan şahıs işletmesi yeterli.. sadece ithalat yapabilmek adına ticaret odasına kaydolacaksın..

ben de yakın zamanda bu tarz bir girişim için şahıs işletmesi kurdum.. ticaret odasına kaydoldum, gümrük müşaviri bir firma ile anlaştım ve gerekli vekalet ve belge masraflarını yaptım..

ithalat yapabilir ve fatura kesebilir bir işletme olmak için şu ana kadar harcadığım para: 925 TL civarı

Yaklaşık 3 ay oldu, şu ana kadar hiç satış yapmamış olmama rağmen ödediğim vergi toplamı: 180 TL, (tabi ithalat yaptım bu 3 ay çinde, ve ithalat için ödediğim vergiler var onları bu çerçevede değerlendirmiyorum yoksa 5200 tl civarı ithalat işlemine özel vergi ödedim)

mali müşavirinde masrafı olacaktır o yapacağın işlem sayısına göre değişir.. benim mali müşavir tanıdık olduğundan ve şu anda doğru düzgün bir işlem yapıp iş yükü oluşturmadığımdan benden para almıyor henüz

gördüğün gibi şahıs işletmesi kurmak çok masraflı değil zor hiç değil, bir avantajı da istediğin anda şahıs işletmesini kapatmak kolay.. dolayısıyla ltd düşünmene bile gerek yok..

zaten ciron az olacaktır şahıs işletmesinin gelir vergi oranı ltd lere göre az oluyor (belirli bir ciroya kadar)

özetlemek gerekirse:

ilk kuruluş için: yaklaşık 900-1000 tl masrafın olur (ithalat yapabilir olmak için)
    hiç bir işlem yapmasan bile: senede en az 1000 tl masrafın olur..
    verdiğin bilgilere teş. gayet aydınlatıcı oldu bende tanıdık bir mali muşavir bulmam gerekli iş yapana kadar para almamalı benden.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)