User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
68 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Biodizel ve yeni tip motorlar

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Biodizel ve yeni tip motorlar

Arkadaşlar malumunuz yakıt derdinden herkes muzdarip. Önüne geçilemeyen bir zam furyası var. Ancak kullanım kitlesine baktığımızda sitemizin bile nerdeyse &70 inden fazlası yeni tip dizel motorlar kullanıyor. Yeni tip derken aslında 2000 senesi sonrası yapımı dizel motorları kast ediyorum (CDTİ, Multijet, CRDİ, DCİ vs). Şimdi bu motorların biodizel ile arası nasıldır? Yani biodizel üretimininde yasaklandığı ***** ancak, kullanımı yasak değil. Bilgi sahibi arkadaşların motorlarla yakıt arasındaki kullanılabilirliğe yorum yapmasını rica ediyorum.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

KSK-VTEC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10 numara yağ yapılanı bahsediyorsan komşum yapıyor bu işi sadece mazot filitserisi erken değiştiriliyotmuş tıkanmadan dolayı ne kadar filitreden geçirsekde kalanlar filitreyi tıkıyormuş

Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar şu konuya bir çözüm bulalım ya. Bende şirket arabaları var, çoğumuz hatta belki sitenin %90 ı dizel kullanıyor. Şu işe bir aydınlatma gerekli.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

gambit49 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ford grubunun kitapciginda 40 litrede 2 litre biodizel kullanabilirsiniz diyodu fazlasini önermiyomus

ali_utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    multijette pek güzel şeyler olmuyor kullanınca.sensör arızaları veriyor.yakıt pompası arıza veriyor.fakat son zamanlarda 5 numara yağ kullananlarda var.onda nasıl sonuçlar verir bilemiyorum.
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ahmeti ben 3 boy geçiyorum ahmet aliye 2 boy geçiliyor ali veliyi 5 boy geçtiğine göre benim evo 8 im var

TechTurkey cem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gambit49 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ford grubunun kitapciginda 40 litrede 2 litre biodizel kullanabilirsiniz diyodu fazlasini önermiyomus
    bendede seat ibizaninki var , biyerden almistim bu fotolari hatirlayamadim simdi, kitapcikta aciklamis ;
    cok dusuk sicaklarda 50:50 oran tavsiyesinde bulunmus,fakat yazin istedigin oranda kullan diyor,

RME = rapeseed methyl ester = biodizel

" If everything seems under control, you're just not going fast enough. "

oğuzk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bendede seat ibizaninki var , biyerden almistim bu fotolari hatirlayamadim simdi, kitapcikta aciklamis ;
    cok dusuk sicaklarda 50:50 oran tavsiyesinde bulunmus,fakat yazin istedigin oranda kullan diyor,

RME = rapeseed methyl ester = biodizel

3 silindirlerde pek sorun olmaz bence.

Eski motor 2000 yılındaki polo sahibi nerden bulucaktı euro dizeli

Bizde kullanıyorduk sorun olmadı hiç.

TechTurkey cem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı oğuzk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bizde kullanıyorduk sorun olmadı hiç.

hangi oranda , ne kadar kullandin ?
    " If everything seems under control, you're just not going fast enough. "

Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu işe girmeyi düşünüyorum açıkcası. İzmir bölgesinden ortak olabilecek kişilerde bakıyorum. Bu açık tekliftir....

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    duyduğum kadarıyla VW SDI motorlar ve PSA DW8 motorlarda sıkıntı olmuyor.Yanlız yakıt filtresi erken değişmesi ve carbon clean sık yapılmalıymış..

doğruluğu nedir bilemiyorum.
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkesin yardımını bekliyorum.

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    daha önce kendi çalıştırdığımız ham yağ fabrikasına makine aldık bir furya patladığında

2003 yılıydı sanırım.sonra o aleti hemen geri verdik ürettiğini yakacak motor yok

sonra bu makineleri alıp hamyağ veya rafineri yağ ile çalıştırıp kendi kullanacağı yakıtı üretmek isteyen bazı nakliyeciler sanayiciler oldu ama hepsi bıraktı bu kullanışsız makineler yüzünden.sonra halkta bir önyargı oluştu birde ötv ile dizel fiyatını bulunca kimse tercih etmedi.

sonra bizde vazgeçtik 14 çekici ile bütün yaz ayçiçeği-küspe-buğday-kanola taşıdığımız halde mazota döndük.

bursada çok kaliteli yapan bir yer vardı hala duruyormu bilmiyorum.1,5 dci megane ile sorun yaşamamıştık ama çok kullanmadık 1500 km falandır.

eğerki çok kaliteli üretilecekse yeni motorlarda hiçbir sakıncası yok.dizel neyse o da o.servis kitapçıklarındaki uyarılar dikkate alınmasın çok,alacağımız biodizelin kalitesini bilemeyecekleri için kendilerini korumak adına %5 karıştırın falan yazıyor.iyi biodizel periyodik bakım harici bir sorun çıkarmaz diyorum.ama sırf biodizel kullanıpta 150-200bin km yapan birçok örnek olsa daha iyi anlaşılır tabi.

konuda sıkıntıyı yağ bulmakta çekersin,yıllık ne kadar iş yapacağın ve bu yağı nerden temin edeceğinle ilgili iyi bir fizibilite yapmalısın.çünkü yağ piyasası biraz oynak.paran varken hammadde sıkıntısı çekebilirsin.ithalat şansın varsa bulgaristan bağlantısı daha doğrusu balkan ülkeleri bağlantısı kurabilirsin.gemiyle yurtdışından getirebilirsin.

biodizel üretim ve satışından çok yağ bulma-alma kısmı ve gümrük seni yoracaktır diye düşünüyorum.

edit:bizim kullandığımız çekiciler değil,kalitesiz biodizel kullanan çekicilerde yaşanan sıkıntılar pompa enjektör vs.
    2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birde kanola yağı ayçiçeğinden daha verimlidir biodizel için

Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben yağ bulalım bu işi yapalım derken. Tech ve tanıdık çevreye satacak kadar bir üretim yapalım anlamında demiştim. Yani okadar yağ buluruz diye düşünüyorum. Yalnız yazdıkların için sağol. Vaktin olduğu bir zaman daha ayrıntılı görüşmek isterim yüzyüze.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben yağ bulalım bu işi yapalım derken. Tech ve tanıdık çevreye satacak kadar bir üretim yapalım anlamında demiştim. Yani okadar yağ buluruz diye düşünüyorum. Yalnız yazdıkların için sağol. Vaktin olduğu bir zaman daha ayrıntılı görüşmek isterim yüzyüze.
    valla izmirde pek olmuyorum okul bittiğinden beri ama geldiğimde yada sen geldiğinde beklerim

ham kanola yada rafine kanola fiyatları yüzünden satış fiyatı gene dizeli bulur.birde üretim için masraf yapacaksın.yağcılar falan karlı bir iş olmadığı için hiç bulaşmıyorlar bu işe zaten artık.hem trde biodizel yakıt olarak pazar payı kazanmaya başladıkça bu sefer yağ sektörü sıkıntıya girer diye düşünüyorum,dizelle aynı fiyat olur neredeyse ve evde yediğimiz yağ fiyatlarına zam gelebilir az bulunmasından ve değerinin artmasından dolayı

dediğin miktardağ yağ bulunur,daha fazlası içinde bulunur ama bağlantı ve sıcak para lazım.

üretim için lisans gerekecek bir de

kimsenin korkusu olmasın iyi biodizel için,millet yeni cr dizelle 10 numara yağ kullanıyor, iyi biodizel onun yanında jet yakıtı kalır

AFN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    son mazot zamlarından sonra bio dizel konusunu gündeme getirmek lazım sitemizde yapan kullanan varmı acaba
    Mercedes Benz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iyi bir biodiesel nasıl üretilir burak abi ?

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1000 bar ve altı rail ve/veya enjektör basıncı ile çalışan dizellerde ılıman ve sıcak iklimlerde ve mevsimlerde kullanılabilir. Ama yüksek basınçta mükemmel atomize gerçekleştiren sistemlerde, 1500 bar, 1800 bar, 2000 bar basınçlarda çalışan motorlarda kullanmak risk demektir.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1000 bar ve altı rail ve/veya enjektör basıncı ile çalışan dizellerde ılıman ve sıcak iklimlerde ve mevsimlerde kullanılabilir. Ama yüksek basınçta mükemmel atomize gerçekleştiren sistemlerde, 1500 bar, 1800 bar, 2000 bar basınçlarda çalışan motorlarda kullanmak risk demektir.
    yeteri kadar pulvarize olamadığından mı abi?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)