biodizel kullanan 2 insanla sohbetim olmuşdu birinde dti motorlu vectra birinde mercedes 250e dizel vardı eski tip motorlar kaldırıyor bu tip şeyleri sorunsuz yeni nesil common motorlar yeni nesil euro dizele göre yapıldığı için biodizel kalın gelir.. zaten common motorlar çok hassas yakıt konusunda..
eski tip motorlara kaba tabirle çamurla bile çalışır. mercedesi kullanan adam bildiğiniz bimden yağ alıp kullanıyordu öyle demişdi bana.![]()
ama sanırım şimdi artık bir avantajı kalmamışdır yapın bile litresi çünkü euro dizelin litresini yakaladı..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Bunları genelde şantiyelerde kamyonlara vs koyuyorlar.Araçlara göre olduğunu düşünmüyorum
kükürt oranı fazla olduğu için istasyonlardan kalktı normal dizel. Ben bio dizel olayına takmış durumdayım benim araç sorunsuz yakar nasıl olsa uygun bir makina bulursam koyacağım garaja yap yap doldur. yoksa bir müddet sonra arabaya sadece garajda binebileceğiz.
Mercedes Benz
yurtdışında bu tip bio dizel kitler satılıyor atık kullanılmış yağdan yaparsanız çok iyi damıtmanız lazım.. eğerki normal sıfır bimden migrosdan yağ alırsanız onların litre fiyatıda dizelle aynı hatta kaliteli yağın litresi dizelden pahalı bir karı yok.
2005.5-2006 Volkswagen Jetta PD TDI Greasecar Kit | Greasecar Vegetable Fuel Systems
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
biodizel değilde 10 numara yağ diye satılan sn100 yağ+white spirit i denedim
Bosphorus Innovations - Water/ Methanol Injection Kits
http://tr.bosphorusinnovations.com/
facebook.com/BosphorusInnovations
instagram.com/bosphorus_innovations/
Kırsal kullanmak isteyen arkadaşlar, uspet'ten yakıt alsınlar. Mazot ile yağ karışımları hoş hepsinin sıkıntısız ve ucuz(3.30 ile 3.50 arası istasyona göre)
full de zaten full kartınız varsa 3.46 olması lazım en son zamdan önce.
Full'de 3.71 kart ile..
full de bile o fiyatlarsa..
valla bizim peder de ben kendimi bildiğim bile yağla tineri inceltip koyuyo şirket arabalarına
2009 kagoyada koyduk hiç bi arıza vermedi
+ o tiner varyaa arabayı canavar yapıyo canavarrrr
Full'den alacağıma tiner koyarım daha iyi yaAraba 20 krş yakıyorsa resmen 2 katı yakıyor birdaha full'den asla
![]()
...
çok güzel olur bu konuyu biraz araştırırsak
yağ toplama işini şimdi yapmak çok zor çünkü çoğu büyük fastfood şirketi yağ toplayıcılarla anlaşmış durumda ve atık yağlarını satıyorlar. ezici biodizel gibi firmalar bunları satın alıyor.
Depoya direk bitkisel yağ koymanında bazı mazot pompalarına sorun çıkartabiliceğini okumuştum bunun hakkında bilgisi olan varmı?
edit: http://www.garantiodemesistemleri.co...l_isbirligiyle
benim sohbet ettiğim mercedesi olan adam 3 yıldır aracında yağ kullanıyormuş en ufak bir zararınıda görmemiş adam bildiğin bimden migrosdan yağ alıp bagajda ayrı bir depo gibi bir şey yapmışdı ona koyuyordu sabahları motor ısınana kadar normal dizelde kullanıyormuş sonra yağa geçiyormuş hatırladığım bunlar konuşalı çok oldu bu sohbet 2007 yılında falan geçdi o zaman yağın fiyatı dizele göre çok ucuzdu ama şu anda normal yağın fiyatı dizelle aynı.. yani hiçbir avantajı olmaz..
biodizele gelince onun içinde minik bir atolye kurmak gerekir yağı damıtmak için artı biodizel yapmak için sadece mevcut kullanılmış yağ ile biodizel olmaz gene belli bir oranda temiz yağ gerekir methanol, sodyum hidroksit, asetik asit falan gerekir belli ölçülerde artı olarak birde biodizel yaparken ortaya çıkıcak atık çöp var..
kısaca evde biodizel yapılır ama meşakatli olur yapmaya değermi sorusunun cevabı olurmu bilemem..
bizim şirketteki kimya mühendisleri ile konuştum 1-2 ay önce bu konuyu biodizelin çok kaliteli olması gerektiğini ve iyi biodizel üretenlerin içindeki karışımların oranını söylemediklerini anlatmışlardı
bu nedenle biodizel işine biraz uzaklaştım. donanım haberde bir adam citroen saxo 1.5 dizeline bitkisel yağ koyduğunu sadece onla çalıştırdığını yazmış. Adama mesaj attım bana pompan bosh değil ise bozulabileceğini söyledi ne kadar doğrudur bilemem
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)