User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
68 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Biodizel ve yeni tip motorlar

AFN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı berkay_aydin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 çeşit derken birisi eurodizel diğeri motorin ?
    norman eski tip motorin kalmadı satışı kaldırıldı iki tip satan istasyonlar var marka vermiyorum reklam olmasın ucuz olan euro dizel diğeride euro dizel katkısı farklı sadece maksat daha pahalıya satmak işte
    Mercedes Benz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AFN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    norman eski tip motorin kalmadı satışı kaldırıldı iki tip satan istasyonlar var marka vermiyorum reklam olmasın ucuz olan euro dizel diğeride euro dizel katkısı farklı sadece maksat daha pahalıya satmak işte
    Kısacası firmaların satış stratejisi filan yani bir fark yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AFN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anladım.. Euro dizel ince geliyor bizim araçlara
    ...

c20let - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı berkay_aydin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anladım.. Euro dizel ince geliyor bizim araçlara
    kırsal satan var mı hala ? biodizelin hep ince geldiğini daha çok yaktırdığını okuyorum ayda 2 kere en az araç kiralıyorum dizel ona göre yakıt alayım

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    biodizel kullanan 2 insanla sohbetim olmuşdu birinde dti motorlu vectra birinde mercedes 250e dizel vardı eski tip motorlar kaldırıyor bu tip şeyleri sorunsuz yeni nesil common motorlar yeni nesil euro dizele göre yapıldığı için biodizel kalın gelir.. zaten common motorlar çok hassas yakıt konusunda..
    eski tip motorlara kaba tabirle çamurla bile çalışır. mercedesi kullanan adam bildiğiniz bimden yağ alıp kullanıyordu öyle demişdi bana.

ama sanırım şimdi artık bir avantajı kalmamışdır yapın bile litresi çünkü euro dizelin litresini yakaladı..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı c20let Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kırsal satan var mı hala ? biodizelin hep ince geldiğini daha çok yaktırdığını okuyorum ayda 2 kere en az araç kiralıyorum dizel ona göre yakıt alayım
    Bildiğim yok Bizim araçlar cammon rail olmadığı için ben direk motorin alıyorum yinede az yakıyor ama neden daha az yakmasın yeni tip araçlar için bence euro dizel dışında yakıt aramak macera olur
    ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunları genelde şantiyelerde kamyonlara vs koyuyorlar.Araçlara göre olduğunu düşünmüyorum

AFN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kükürt oranı fazla olduğu için istasyonlardan kalktı normal dizel. Ben bio dizel olayına takmış durumdayım benim araç sorunsuz yakar nasıl olsa uygun bir makina bulursam koyacağım garaja yap yap doldur. yoksa bir müddet sonra arabaya sadece garajda binebileceğiz.
    Mercedes Benz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    yurtdışında bu tip bio dizel kitler satılıyor atık kullanılmış yağdan yaparsanız çok iyi damıtmanız lazım.. eğerki normal sıfır bimden migrosdan yağ alırsanız onların litre fiyatıda dizelle aynı hatta kaliteli yağın litresi dizelden pahalı bir karı yok.

2005.5-2006 Volkswagen Jetta PD TDI Greasecar Kit | Greasecar Vegetable Fuel Systems
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

dragstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    biodizel değilde 10 numara yağ diye satılan sn100 yağ+white spirit i denedim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kırsal kullanmak isteyen arkadaşlar, uspet'ten yakıt alsınlar. Mazot ile yağ karışımları hoş hepsinin sıkıntısız ve ucuz(3.30 ile 3.50 arası istasyona göre)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    full de zaten full kartınız varsa 3.46 olması lazım en son zamdan önce.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Full'de 3.71 kart ile..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    full de bile o fiyatlarsa..

erhanarici18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla bizim peder de ben kendimi bildiğim bile yağla tineri inceltip koyuyo şirket arabalarına
    2009 kagoyada koyduk hiç bi arıza vermedi
    + o tiner varyaa arabayı canavar yapıyo canavarrrr

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Full'den alacağıma tiner koyarım daha iyi ya Araba 20 krş yakıyorsa resmen 2 katı yakıyor birdaha full'den asla
    ...

Satış Bölümü Sorumlusu Yogi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    40 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı By_HaNNibaLL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ek olarak isteyene elimde cok fazla bio yakitlarla ilgili döküman var isteyene verebilirim Makaleler bölümüne güzel bi toplama yapip altarnatif yakitlar olarak konu açmayi düşünüyorum
    çok güzel olur bu konuyu biraz araştırırsak

yağ toplama işini şimdi yapmak çok zor çünkü çoğu büyük fastfood şirketi yağ toplayıcılarla anlaşmış durumda ve atık yağlarını satıyorlar. ezici biodizel gibi firmalar bunları satın alıyor.

Depoya direk bitkisel yağ koymanında bazı mazot pompalarına sorun çıkartabiliceğini okumuştum bunun hakkında bilgisi olan varmı?

edit: http://www.garantiodemesistemleri.co...l_isbirligiyle

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı yogi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok güzel olur bu konuyu biraz araştırırsak

yağ toplama işini şimdi yapmak çok zor çünkü çoğu büyük fastfood şirketi yağ toplayıcılarla anlaşmış durumda ve atık yağlarını satıyorlar. ezici biodizel gibi firmalar bunları satın alıyor.

Depoya direk bitkisel yağ koymanında bazı mazot pompalarına sorun çıkartabiliceğini okumuştum bunun hakkında bilgisi olan varmı?

edit: Garanti Ödeme Sistemleri A.Ş. - Garanti ve Ezici Biodizel işbirliğiyle
    benim sohbet ettiğim mercedesi olan adam 3 yıldır aracında yağ kullanıyormuş en ufak bir zararınıda görmemiş adam bildiğin bimden migrosdan yağ alıp bagajda ayrı bir depo gibi bir şey yapmışdı ona koyuyordu sabahları motor ısınana kadar normal dizelde kullanıyormuş sonra yağa geçiyormuş hatırladığım bunlar konuşalı çok oldu bu sohbet 2007 yılında falan geçdi o zaman yağın fiyatı dizele göre çok ucuzdu ama şu anda normal yağın fiyatı dizelle aynı.. yani hiçbir avantajı olmaz..

biodizele gelince onun içinde minik bir atolye kurmak gerekir yağı damıtmak için artı biodizel yapmak için sadece mevcut kullanılmış yağ ile biodizel olmaz gene belli bir oranda temiz yağ gerekir methanol, sodyum hidroksit, asetik asit falan gerekir belli ölçülerde artı olarak birde biodizel yaparken ortaya çıkıcak atık çöp var..
    kısaca evde biodizel yapılır ama meşakatli olur yapmaya değermi sorusunun cevabı olurmu bilemem..

Satış Bölümü Sorumlusu Yogi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    40 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    bizim şirketteki kimya mühendisleri ile konuştum 1-2 ay önce bu konuyu biodizelin çok kaliteli olması gerektiğini ve iyi biodizel üretenlerin içindeki karışımların oranını söylemediklerini anlatmışlardı

bu nedenle biodizel işine biraz uzaklaştım. donanım haberde bir adam citroen saxo 1.5 dizeline bitkisel yağ koyduğunu sadece onla çalıştırdığını yazmış. Adama mesaj attım bana pompan bosh değil ise bozulabileceğini söyledi ne kadar doğrudur bilemem

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)