Arkadaşlar, bir süredir bazılarınızın bildiği gibi Z06yla uğraşıyorum. Camaro'nun aksine Z06yı atmosferik yüklemeye karar verdim ve gerekli işlemler için Tork Garaj'ın yolunu tuttumArtık projede sona gelindiğinden ve aracın rodajı bile tamamlanmak üzere olduğundan sizlerle paylaşmak istedim
Önce motorun vb sökülmesi...
Orjinal krank ve kollar yeterince sağlam olduğundan değiştirmeye gerek duymadık. Piston olarak Wiseco'da karar kıldık. Sıkıştırmayı yükselten ve nosa dayanıklı bir piston seti kulandık.
Egzantrik olarak Lingenfelter'in 700HPlik kitindeki egzantriği seçtim. Fotoğrafta 2 egzantrik var biri orjinal, öteki Lingenfelter...
Egzantriğin lifti çok yüksek olduğundan uygun Ferrea subap yayları kullanıldı.
Stock debriyaj düşündüğüm güçleri kaldırmayacağından Mc Leod debriyaj kullandık.
Değişmesi gereken diğer parçalar da tabi ki değişti
Ve motor toplandı...
Emme manifoldunu ve gaz kelebeğini ise Hakan Usta hünerli elleriyle elden geçirdi...
Bu da ilk çalıştırma videosu...
Projedeki eksik kalan parçalar headers ve nos kiti. Headers şu an üretimde ve önümüzdeki hafta hazır olacak. Nos kitiyle birlikte 10 gün içinde elimizde olur bir terslik çıkmazsa.
Yazılım konusunu ise headers ve nos geldikten sonra tabi ki Dr Ecu çözecek
Mükemmel işçilikleri, müthiş hızları ve yardımlarından dolayı Tork Garaj ailesine çok teşekkür etmek istiyorum, her birinin çok büyük emeği var bu projede![]()