User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
28 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 16 bin canavar trafikte

dmts - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

16 bin canavar trafikte

Trafik kazaları can almaya devam ederken, istatistikler kazalara karışanlar arasında 16 bin ehliyetsiz sürücünün de olduğunu ortaya koydu.
    Emniyet Genel Müdürlüğü ile Türkiye İstatistik Kurumu'nun ortaklaşa hazırladığı ''Trafik Kaza İstatistikleri'' raporundan derlenen bilgilere göre, 2009 yılında ''ölümlü ve yaralanmalı'' olarak kayda geçen 111 bin 121 kazada toplam 4 bin 324 kişi hayatını kaybetti ve 201 bin 380 kişi de yaralandı.

İstatistiklere göre kazaya karışan 141 bin sürücüden ancak 123,7 bininin ehliyeti olduğu tespit edildi. Yani ehliyeti olmadan kazaya karışan sürücü sayısı 16 bin 360 olarak belirlendi.

EN FAZLA KAZAYA KARIŞANLAR B TİPİ EHLİYETLİ, İLKOKUL MEZUNU

Ehliyetli sürücülerin karıştığı kaza istatistiğinin en tepesinde 72 bin 587 kazayla B tipi ehliyete sahip sürücüler bulunuyor. Kaza yapan B tipi ehliyetli sürücülerin 6 bin 412'si kadın. B tipi ehliyetlileri 32 bin 229 kaza ile E tipi ehliyeti bulunan sürücüler izledi.

Trafik yetkililerinin, bin 93 kazada ''sürücü belgesi belirlenemedi'' kaydı tuttuğu 2009 yılında, 16 bin 360 sürücü ehliyeti olmadığı halde trafiğe çıktı ve kazaya karıştı. Ehliyetsiz sürücülerin karıştığı kazalarda 165 sürücü hayatını kaybetti.

Meydana gelen bin 546 kazada ise başka bir ülkeden belge alan sürücü faktörü tespit edildi.

''Sürücülerin eğitim durumu''na göre yapılan incelemede ise kazaya karışan toplam sürücüler arasında ilkokul mezunları 42 bin 822 adet kaza ile ilk sırada yer aldı. İlkokul mezunlarını 27 bin 215 ile lise ve 12 bin 752 kazayla da üniversite mezunları takip etti.

Kazaların yaklaşık 3'te birinin ''yandan çarpma'' nedeniyle yaşandığı 2009 yılında, Türkiye'de en fazla Alman sürücülerin kazaya karıştığı belirlendi. Almanları, İranlı ve Rus sürücüler izledi.

KAZALARIN AĞIRLIĞI TEK YÖNLÜ YOLLARDA

Kazaları meydana geldikleri yolun durumuna göre inceleyen uzmanlar, polisin sorumluluk alanındaki 91 bin 729 kazanın 50 bin 545'inin tek yönlü yollarda, 41 bin 184 kazanın da iki yönlü yollarda meydana geldiğini tespit etti. Tek yönlü yollardaki kazalarda 608 sürücü, 703 yolcu ve 400 yaya hayatını kaybetti. İki yönlü yollardaki kazalarda ise 507 sürücü, 586 yolcu ve 189 yaya öldü.

Hava durumu açısından en fazla kazanın 67 bin 663 ile ''açık havada'' meydana geldiği 2009 yılında, kazaya karışan taşıt sayısına ilişkin veriler ise şöyle:

ToplamKaza Ölümlü Kaza YaralanmalıKaza ÖlüSayısı Yaralı Sayısı

Toplam 91 729 2 323 89 406 2 993 161 719

Tek Araçlı Kaza 43 613 1 347 42 266 1 584 71 594

İki Araçlı Kaza 42 676 837 41 839 1 179 78 193

Çok Araçlı Kaza 5 440 139 5 301 230 11 932

Rapora göre, otomobil en fazla kazaya karışan taşıt oldu. Otomobilin karıştığı kaza sayısı 77 bin 7.

Cinslerine göre kazaya karışan taşıt sıralaması şöyle:

Otomobil : 77 007

Kamyonet : 24 367

Motosiklet: 20 101

Kamyon : 7 373

Minibüs : 5 765

Çekici : 2 784

Otobüs : 4 968

Traktör : 1 020

Diğer : 3 579

Otomobillerin karıştığı kazalarda 784 sürücü hayatını kaybetti. Kazaların çoğunluğunun ''Kavşaklarda geçiş önceliğine uymamak'' sebebiyle meydana geldiği 2009 yılında, en çok 2006 model taşıtların kazaya karıştığı tespit edildi.

Sabah Gazetesinden alıntıdır.

CRUEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ehliyeti yok diye canavarmı oluyor acaba? zihniyete gel

Rec.O - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CRUEL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ehliyeti yok diye canavarmı oluyor acaba? zihniyete gel
    Katılmamak elde değil ben 4 seneye yakın ehliyetsiz kullandım kurallarıda bazı ehliyetlilerden daha iyi biliyordum..2 Defa aracıma carptılar park halindeyken al işte.Ehliyetsizlik le hiç bir alakası yok. Önemli olan kurallara uyan zihniyet yetiştirmek.
    AP Type-R

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Ehliyetsiz olan daima suçludur çünkü trafiğe çıkması yasaktır, zihniyetle alakası yok. Bu forumda sanmıyorum ehliyetsizken araba kullanmamış birisi olsun

qatrio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    imkansız
    Yüce F.U
    PoloGTİ-CooperS R53-W204 AMG

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ehliyetsiz olan daima suçludur çünkü trafiğe çıkması yasaktır, zihniyetle alakası yok. Bu forumda sanmıyorum ehliyetsizken araba kullanmamış birisi olsun
    kazadakilrin çoğu ilkokul mezunu değilmi... yani cahil kesim diye tabir edilen.
    ehliyetsiz kesim de 18 yaş altı genç grubu. akıl vaaaaar akıl var.
    ehliyetsiz sürüyorsan birşey oldugunda suçlusun yapıcak birşey yok.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet arkadaşlar cam filmi dahil egsoz vs bir çok şeyde kurallara göre yasak kaçınızın aracı standart? o zaman sizdemi cahilsiniz? evet kuralları çiğniyoruz hepimiz suçluyuz beyler..

alpeRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ehliyetsiz 5 sene arac kullanmistim,allah'a sukur hic kazam olmadi ama yaptigim
    yanlismiydi,evet yanlisti..

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı oğuz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

şu an için suç oranına bakarken ehliyet olmadığında direk suçlu olmuyordun sanırım öyle birşeyler duymuştum ama bilmiyorum

direk yargısız infaz yapmak yanlış bence bu iş yaşla ehliyetle olsa keşke ama maalesef değil şu forumda 18 yaşından önce otomobil vs kullanmayan yoktur tabiiki bu bahane vs kesinlikle değil ama bilinçli kullandıktan sonra ileriye yönelik iyi birşey bence
    körler sağırlar

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Rec.O Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Katılmamak elde değil ben 4 seneye yakın ehliyetsiz kullandım kurallarıda bazı ehliyetlilerden daha iyi biliyordum..2 Defa aracıma carptılar park halindeyken al işte.Ehliyetsizlik le hiç bir alakası yok. Önemli olan kurallara uyan zihniyet yetiştirmek.
    Tabiki mantık olarak arabayı ehliyet degil,şöför sürüyor ama o bildiginiz kuralların en başında ehliyetsiz araç kullanmamak geliyor, hoş hangimiz buna tam olarak uyduk tıfıl zamanlarda orasıda meçhul ama ehliyetsiz kullanmaya karşıyım vettel bile olsa.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şu an için suç oranına bakarken ehliyet olmadığında direk suçlu olmuyordun sanırım öyle birşeyler duymuştum ama bilmiyorum
    bilmemkaç senesinde ehliyetim yokken yapmış olduğum kazada suç oranı %50 50 olduğundan dolayı ödeme almıştık. gerçi raporda sürücü belirlenemedi yazıyordu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı oğuz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben ehliyetimi teslim etmeye gidiyorum üniversite bitirip yeniden alıcam 2023 yılında görüşürüz.

Anu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ehliyeti olmayan 12-13 yaşında bir velet arabamızı pert etti. Babası İlçe Milli Eğitim Müdürü idi ve yanındaydı çocuğun. Hala içimdedir acısı o olayın. Bir de doktoru tehdit etmişlerdi sağlık raporu vermesin diye. Jandarmayla anlaşmışlardı vs vs. Eğitimden çok kafa yapısı, hayvanlık-hödüklük ve bana birşey olmaz mantığı kazaya yol açan.
    ''Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

direk yargısız infaz yapmak yanlış bence bu iş yaşla ehliyetle olsa keşke ama maalesef değil şu forumda 18 yaşından önce otomobil vs kullanmayan yoktur tabiiki bu bahane vs kesinlikle değil ama bilinçli kullandıktan sonra ileriye yönelik iyi birşey bence

18 yaşına kadar araç sürmemiş. ehliyeti zor bela almış direksiyon basına yenı geçen bir ehliyetli. ehliyetsiz araba sürmeyi bilen birinden daha tehlikelidir biyerde x) ...
    bi genelleme yaptık ama tabi herkes aynı değil.

Alıntı typer46 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben ehliyetimi teslim etmeye gidiyorum üniversite bitirip yeniden alıcam 2023 yılında görüşürüz.
    farklı düşünerek yorumlamıştım aslında ama neyse haklısınız

otuzdört
    Misafir
    otu boku haber yapıyorlar. Her ehliyeti B olan ozaman yola cıkmasın. Sacmalıktan öte bişey değil okumadım bile.

Sadece okumayan adammı kaza yapıyor. Agır olmasın ama ne *iç cocukları var her aksam en iyi mekanlarda içip bi aileye son veren. o akodugum okududa kaza yapmadımı. bunun ilk okulu üni si ne iş ?

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mesele ehliyette degil ki ruhumuzda var bir canavar ve bilinçsizlik
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    istatistiğe gel.

en cok B grubu kaza yapıyomus. acaba diger gruplarla oranladılarmı ?

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bunun okumakla alakası yok insanlık yok insanlık. ben nice insan görüyorum okumasada üniversiteli insanlardan daha duyarlı daha saygılı trafikte.

ÜSTÜNERC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ehliyetsız ne kaddar usta söför olursan ol trafiğe cıkmıcaksın arkadasım bırıne carpsan ehlıyetsız 5 sene yersin ehlıyetlı 5 ay hangısını tercih ederseniz?? Geri kafalı arkaddaslara seslenıyorum ehlıyetsız trafiğe cıkmayın alkollu hıc hıc cıkmayın alkol sürat yaptır cunku

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)