User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
76 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Project Turbo SI (Kturbo)

ksilav - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation Project Turbo SI (Kturbo)

Aslında bir EK alabilecekken, Bir EG'nin tasarımı, çizgileri ve duruşu EK'ya göre daha cazip geldiğinden dolayı temiz bir EG aramaya başladım. Hikayemiz de opamp nickli Muharrem'in Sahibinden'deki ilanı ile başladı.

Aracın daha önceki sahibi Ankara'daki Eski tech üyelerinden Koray'dır. Kendisi aracı titizlikle bakıp olabildiğince geliştirmeye çalışmış hatta çoğunuzun bildiği Cardomain.com'da Civic sınıfında 23.696 araç arasından 6ncı sıraya kadar yükselmiştir. (Sitede kullandığı bazı fotoğraflar Google görsellerde JDM Civic olarak aratıldığında ilk sayfada karşımıza çıkmaktadır.)

Bu nedenlerden dolayı aracın sahibi Muharrem ile pazarlığımızı yapıp aracı Eylül 2010'da Denizliden İzmir'e Mutlu kardeşimle keyifli bir yolculukla getirdik.

Aracı yaklaşık 1 ay kadar kullandıktan sonra ve aslında kendime en az 1 yıl sabredeceğime dair söz vermeme rağmen, Hondam servise teslim edip, aracın durumuyla ilgili kafamda soru işareti kalmasını engellemek amacı ile motorunu açmasını istedim. Aracın 184 binde olmasına rağmen beklentimin çok üzerinde bir durumda olduğunu görüncede bir sonraki soru aklımda belirdi. Swap mı? Turbo mu?
    Her ne kadar Mutlu kardeşim SWAP diye diye beynimin etini yese de, kararımı TURBO'dan yana kullanmak istedim. O dönemde chaylak nickli Cenk BAŞER'ın aracından söktüğü Turbo Kit'ini satın aldım. Amaç aslında başlangıçta sadece stock motora düşük basınç ile hafif bir güç sağlamaktı. Hiç bir zaman yetinmeyen hep daha fazlasını isteyen bizler, projemizden daha sağlam ve daha güçlü olması için alınan parçalarla asıl hedefimizden çok kısa sürede şaştık.

Gelelim Setup'a :

Darton Gömlek
    CP Piston 75.00 mm
    Eagle H beam kollar
    ACL Race yataklar
    ARP Headstuds
    Üst Kapak Port+Polish
    Emme Manifoldu Port+Polish
    Precisson Turbo 750 CC Enjektörler
    Aem 3.5 bar Map Sensörü
    Competition Cluch Stage 4 Debriyaj+Baskı Balata
    Cometic alt ve üst takım conta
    Modifiye edilmiş Orjinal Yağ pompası (Bladerk Erkut)
    Walbro 255 lbs benzin pompası (2 tane, 1 tanesi halen kayıp, bulan arabasında kullansın )
    Stoptech Delikli fren diskleri (Hala yetersiz )
    76 mm Krom Downpipe (Gökhan Gündoğan)
    76 mm Krom ara borular (Gökhan Gündoğan)
    Ramhorn Turbo Manifold (Gökhan Gündoğan)
    Neptune RPT ECU + PWM Boost selenoid
    Aem Boost (SRK Shop)
    Aem Wideband (SRK Shop)
    Greddy Dijital EGT (SRK Shop)
    Autometer Analog EGT (Sword Murat abi)
    Race Tech Yağ basınç (E0041 Okan Yıldırım)
    CRX Yağ soğutucu
    7 Litre Su radyatörü (Özel sipariş üzerine imal edildi)
    Glow Shift Yağ adaptörü (Sandwich)
    Mishimoto 10'lu radyatör hortum takımı
    NGK iridium bujiler
    NGK Buji kabloları

Cenk BAŞER Turbo Kit ;
    TD04-16 Turbo (Volvo T5R yada GC8 Turbosu) (Yenilenen fakat kullanılmayan)
    Garrett Twinscroll Hybrid Turbo (GT30'a yakın)
    Mercedes Intercooler
    Intercooler Boruları
    HKS SEQ Blowoff
    BM Benzin Regülatörü
    38mm Wastegate (Miniks)
    Kullanılmayan 63mm Downpipe + Araboruları ve Cutout

Eibach Prokit Yaylar
    Koni Amortisör
    EK9 Kule Gergisi
    Skunk2 C-Pillar Bar
    Rear Lower Tie Bar
    Alutec Arka Kule Gergisi
    16" Konig Traffic Wheels
    195/45/16 Kumho Lastikler (Islak zeminde tavsiye edilmez )
    Spoon Spoiler (Türkiye Tek Orjinal)
    EK9 Ön Lip
    Webasto Sunroof
    EK4 Konsol
    Sparco Direksiyon
    Momo Pedal Kiti
    Momo El Freni
    Skunk2 Vites Topuzu
    Bride short shifter
    Spoon leather shiftboot
    Indiglow Göstergeler
    Karbon Gösterge Çerçevesi

Setup'ın Araştırılıp temin edilmesi aslında çok uzun sürmedi ancak komplike bir projenin tamamlanması zor bir süreçti. Parça temininde yaşanan aksiliklerin giderilmesi bize büyük zaman kaybı yarattı. Parçalar nihayet tamamlandıktan sonra rektefiye işlemine geçip, temelimizi attık.

Üst kapak, emme manifoldu port+polish işlemi tamamlandıktan sonra motorun toplanma işlerine geçtik.

Ve daha sonra Gökhan Gündoğan'dan aldığımız 76'lık Krom Downpipe ve ara borularını Okan BAYCU'nun (Osman Usta Egsoz) maharetli ellerine bıraktık.

Sonuç göründüğü gibi, güzel bir işçilik...

Ve ilk marş...

BORKED

İlk hedefimiz için aldığımız düşük basınçlı bir setup'ı geliştirmeye başladık. Öncelikle Turbomuz değişti. (Bir kaç kez farklı turbolar ile denedik) Şuan üzerinde olan Garrett turbomuzda en verimli olduğunu kanaat getirdik. Intercooler boruları 63mm krom borular ile yeniledik.

Son halinin fotoğrafları ve videoları yakında eklenecektir.

Projede Yardımı Geçenler:

Mapper (Özdin VAROL) (Yağmur çamur, aksilik demeden inatla yanımızdaydın. Tanıdığımız kişilik olarak en kaliteli insanlardan biri olmakla beraber, en uyumlu ve sabırlı çalışan Mapper'dir. Seni seviyoruz Abicimm, iyiki varsınn )
    İkiler Honda (Apo ve Yunus Usta)
    Egetuning Project (Mustafa BİRSESLİ)
    Egeturbo (Füsun-Arda-Emre BENTÜRK)
    Reftefiye Ses Motor (Ali Usta)
    Hondam Servis (Mustafa DURMUŞ ve Elektrikçi Mustafa)
    Egzoz (Okan-Mustafa BAYCU)
    Tornacı Tamer abiye
    SRK Shop (Serkan GİRGİN)
    Selman (Selman Hamza özkan)
    Maxigauges (Hakan Abi)
    Gökhan035 (Gökhan GÜNDOĞAN)
    Arzum Design (Apo abi ve Birtan PISIL)
    DaRkNeSs- (Can GÖNÜLSEN)
    Coolvtec (Mutluay Abi)

ve her zaman yanımda olan Mutlu kardeşime çok teşekkür ederim. İyi ki varsın kardeşim!

Her ne kadar kalitesi düşük olsa da bir kaç video :

BORKED

Top Speed denemesi - Bir türlü ekleyemedim. Sorun var sanırım linkte.
    Videonun direkt linki

Kturbo Top speed -YouTube

BORKED

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    d16a9 devir konusunda basarili degil, 2560 secseydiniz daha genis bir guc bandina sahip olmaz miydiniz?
    Experience is what you get when you don't get what you want.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tool Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    d16a9 devir konusunda basarili degil, 2560 secseydiniz daha genis bir guc bandina sahip olmaz miydiniz?
    Suan ki güç bandından çok memnunum aslında. Lag sorunumuz yok. Çok kararında bir turbo oldu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ufuck Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah çok güzel bi anlatım
    Teşekkürler

TechTurkey Oz` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    MASŞŞLAH yazanı BANLARM
    www.drecu.com
    Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!

ZaZy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok güzel olmuş.Emekleriniz karşılığını almışsınız. Kaç hp güç bekliyorsunuz_? Dynoya çıkıcak mı araç_?
    saygılar

ClioSport
    Misafir
    elinize sağlık çok iyi olmuş.

maliyet konusunda bir bilgi vermemişsiniz ortalama ne kadara geldi bu sistem?

joker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sonunda bitti demek kardesim guzel gunlerde kazasiz belasiz kullan kac hp bekliyorsun ivmelenmesi vs. İcine sindimi ?

Time-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sonunda kavustun demek Kagan abi gule gule kullan suan kac bar basiyorsunuz? Rodaj bitti mi? Maliyeti ise en cok merak ettigim sey, ve mapping ayarini kac defa yaptiniz her defasinda bir kisim para odedin mi

zx-10rr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    harika bir uygulama olmuş.bende si kasa istiyorum hep aklımda kswap yapmak vardı ama inanınki toplamda araç hariç 25-30 bin tl lik bir maliyet çıkıyor.sağolsun miniks abilerimde parça konusunda maliyet mailini bana çok hızlı bir şekilde ulaştırmıştı.swap parasına d16 makınaya harika bir turbo uygulaması yapılır bence hem motor şanzıman yüren alt yapısıda hazırlanarak.25-30 bin tl lere gt3076 lı bir turbo setup harika olur d16 ya yada g2876 da iyi bir seçim olabilir.araç harika görünüyor gerçekten güzel olmuş.araç dynoya çıkacakmı?beklenen güç nedir acaba max.basınç olarak ne düşünüyorsunuz?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ZaZy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok güzel olmuş.Emekleriniz karşılığını almışsınız. Kaç hp güç bekliyorsunuz_? Dynoya çıkıcak mı araç_?
    saygılar
    Çok teşekkür ederim. Amacım en başından beri 400 hp civarında çıkarmak. ***** devir çeviren bir motora sahip olmadığımız için uçuk kaçık hp lere izin vermiyor setup. Dynoya çıkarmak istiyorum, en son halini aldıktan sonra. Şuan hafif hafif basınç açtık. En son 16 psi /1,1 bar bastık. Eğer böyle güven vermeye devam ederse biraz daha açmayı düşünüyorum. işte o zaman da 400+ hp olur diye düşünüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ClioSport Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    elinize sağlık çok iyi olmuş.

maliyet konusunda bir bilgi vermemişsiniz ortalama ne kadara geldi bu sistem?
    Çok teşekkürler. Maliyet konusunda özellikle yazmak istemedim. Baştaki hedefle şimdi ki durumun arasında uçurumlar olduğundan bir süre sonra yaptığım harcamaları saymayı bıraktım. Ama çok ciddi maliyetlerlerle toplandı diyebilirim. 29 yaşındayım, hayatım boyunca böyle çulsuz gezdiğimi hatırlamıyorum İncir ağacı misali )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ksilav Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok teşekkür ederim. Amacım en başından beri 400 hp civarında çıkarmak. ***** devir çeviren bir motora sahip olmadığımız için uçuk kaçık hp lere izin vermiyor setup. Dynoya çıkarmak istiyorum, en son halini aldıktan sonra. Şuan hafif hafif basınç açtık. En son 16 psi /1,1 bar bastık. Eğer böyle güven vermeye devam ederse biraz daha açmayı düşünüyorum. işte o zaman da 400+ hp olur diye düşünüyorum.
    yakit ne kullanicaksiniz?

not: 400lere gelince aks yada sanzimandan patlak vermesi olasi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yakit ne kullanicaksiniz?

not: 400lere gelince aks yada sanzimandan patlak vermesi olasi
    şuan hala 97 oktanla kullanarak güvenli sayılır setup. ilerde meth olabilir. ya da tavsiyeniz varsa sevinirim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı joker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sonunda bitti demek kardesim guzel gunlerde kazasiz belasiz kullan kac hp bekliyorsun ivmelenmesi vs. İcine sindimi ?
    Amacım 400 hp lere çıkmak, ve şuan da çok uzak sayılmaz. İvmelenmesi, devir aralıkları tam istediğim gibi. 3 kere turbo değiştirdim. Tam uygun olanında karar kıldık. Bu yüzden de gerçekten güzel bir setup oldu. Lagsız, sürekli bir ivmelenme... O 2-3-4 vites yok mu Si ın 3. ve özellikle 4. vitesini hiç bu kadar sevmemiştim. İnanılmaz bir duygu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ksilav Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şuan hala 97 oktanla kullanarak güvenli sayılır setup. ilerde meth olabilir. ya da tavsiyeniz varsa sevinirim.
    madem basinc acicaksiniz, simdiden meth kiti alin derim. amerikayi tekrar kesfetmeye gerek yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Time-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sonunda kavustun demek Kagan abi gule gule kullan suan kac bar basiyorsunuz? Rodaj bitti mi? Maliyeti ise en cok merak ettigim sey, ve mapping ayarini kac defa yaptiniz her defasinda bir kisim para odedin mi
    Aynen kardeşim, sonunda son haline yakın bir hal aldı. Artık sefa kısmındayız. Çok çileli bir süreçti gerçekten. Çoğu kez benzin döküp yakmak istemişimdir! Ama değdi, iyi ki yapmışım! )) Maliyetini çok soran oldu, en iyisi ben hepsini toparlayayım bi. Ama bu kadar parayı ben ne ara kazandım da arabaya yatırdım diye düşündüm çoğu kez maliyetler aklıma geldikçe.

Mapping konusunda çok sabırlı davranan Özdin Abimiz yaptı. Her setup'da tekrar gelip ayarı düzelttik. En son yapılan ayarda da basınç açtık. Tek ödeme yaptım. İnanılmaz bir insan Özdin Abi, gerçekten! Her zaman yanımdaydı, tekrar ona da teşekkür ederim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı zx-10rr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    harika bir uygulama olmuş.bende si kasa istiyorum hep aklımda kswap yapmak vardı ama inanınki toplamda araç hariç 25-30 bin tl lik bir maliyet çıkıyor.sağolsun miniks abilerimde parça konusunda maliyet mailini bana çok hızlı bir şekilde ulaştırmıştı.swap parasına d16 makınaya harika bir turbo uygulaması yapılır bence hem motor şanzıman yüren alt yapısıda hazırlanarak.25-30 bin tl lere gt3076 lı bir turbo setup harika olur d16 ya yada g2876 da iyi bir seçim olabilir.araç harika görünüyor gerçekten güzel olmuş.araç dynoya çıkacakmı?beklenen güç nedir acaba max.basınç olarak ne düşünüyorsunuz?
    Senin de dediğin gibi, K20 li bir EG hayal gibi. Önce ben de swap düşünmüştüm. Hatta Mutlu kardeşim bin kere söylese de ben kararımı Turbo'dan yana kullandım. Maliyet açısından en ciddi rakamlar motor parçalarına gidiyor zaten. Ve aklında sakın turbolamak daha az maliyet çıkarır gibi bir düşünce çıkmasın. İnan bana çok büyük farkı yok.

Bir önceki taktığım turbo gt3076 dan çok hafif büyük bir turbo. Ama çok geç geldiği için ve devir de olmadığı için mantıklı olmadı. Egsoz pallerini çok büyük tutmuş Ege Turbo Arda. 5500-6000 civarında tam boost geliyordu. Eğer ki o tarz bir turbo alırsan da mutlaka ballbearing olmalı, böylece turbo daha önce gelir ve eğer ki devir çeviren bir motora sahipsen, ciddi hp'lere ulaşabilirsin.

Şuan ki basıncımız PWM sayesinde her vitese göre farklı, max 16 psi basıyoruz şuan. İlerleyen günlerde biraz daha açabiliriz. Şuan böyle iyi!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    madem basinc acicaksiniz, simdiden meth kiti alin derim. amerikayi tekrar kesfetmeye gerek yok
    Tabii ki, keşfetmeye gerek yok. Ama belki Amerika'ya gidebilirim. Yani gidip, alıp gelebilirim. O yüzden şuan zamanı var Ama tavsiyelerin için tekrar teşekkürler.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)