Arkadaşlar fikirlerinize danışmak istedim başlıktaki belirttiğim husus hakkında.Aracımda mercekli far ve ledli stop var.Aslında ikisini de büyük hevesle almıştım.Ancak şu sıralar gözüme güzel gelmemeye başladı.Sanki arabayı güzelleştireyim derken(bilhassa ledli stoplardan sonra) iyice bozuyormuşum gibi hissettim.
Farların aydınlatmasından gayet memnunum aslında.Kısalarda 6000K xenon var aydınlatması aynı 4300K'lar gibi günışığına yakın renk veriyor.Beyaz değil yani.O yüzden bu araba için en başta istediğim şey olan "mercekli xenon" olayı gerçekleşmiş oldu.
Sonrasında çokça ledli stop aradım.Nihayet 2 ay önce bulabildim.Led istememin sebebi de yine frenlemede filan ledin tepkisinin normal ampule göre daha çabuk olması ve daha net ışık vermesiydi.Ancak aldığım stoplar "smoke" denilen cam türündendi ve bir türlü farlarla uyum sağlamadı.Gittim üzerine kırmızı folyo çektirdim;renk "ehh işte" oldu.İşte bu andan sonra keşke almasa mıydım demeye başladım.Ardından farları da mı söktürsem oldu iş.
Açıkçası son zamanlarda bir JDM akımı var.Elimde cam vizörleri filan da var.Sis siparişi verildi onlar gelecek.Kısacası orijinal far-stop ve diğer parçaları da taktığımda JDMsi bir görünüm olabilir ama istediğim şey JDM olması da değil.
Ne yapayım sizce?Bu far-stopla yola devam mı edeyim?Yoksa orj-far stobu mu takayım?Ya da orj far-ledli stop mu yoksa ikinci fotodaki gibi orj stop-mercekli far mı devam edeyim?
İstediğim şey güzel bir aydınlatma-arka görünüm sağlamaktı ışık performansı olarak ve bu oldu.Ama görünüm olmamış gibi sanki?
Mercekli hâli:
Ledli hâli:
Orijinal stoplu hâli:
![]()