İçimdeki sedan M3 sevdası aslında çok gerilere sedan M3'ün piyasaya çıktığı ve benim yeniyetme olduğum zamanlara 1995'e uzanır.
O kuzu postundaki kurdu ilk gördüğümden beri benim olmasını hep hayal etmişimdir.Haa E36 hiç mi kullanmadım tabii ki 1995te 93 modeline biniyordum fakat o hiçbir zaman bir M3 değildi, olması da düşünülemezdi.
Neyse kısaca uzun zamandan beri istediğim bir şeydi,fakat istediğim araba denk geldiğinde benim durumum müsait olmuyordu, benim durumlarım müsait olduğunda ise piyasada düzgün araba bulunmuyordu.
Bu yıllarca böyle sürdü gitti.En sonunda geçenlerde Bülent Beyin arabasının satılık ilanını gördüğümde içimdeki korlardan tekrar bir ateş yükseldi ve bu sefer alacağım diyerek özenle yıllardır nakış gibi işleyerek boncuk gibi tane tane emek vererek topladığım W126 SECimi daha önceden satın almak istediğini bildiğim bir arkadaşıma sattım.
STP Selçuk'a sattığım SEC
Zaten daha öncesini de bildiğimiz güzel bir arabaydı ve rengi benim için çok güzel ve orijinaldi.
Bülent Bey sağolsun sitemiz cardanadam'ın eski bir üyesi çıkınca telefonda baya uzunca sohbet ettikten sonra aracı görmek için randevulaştık.
Aracın resimlerdekinden kat kat güzel olduğunu gözlerimle gördüm ve heyecanım bir kat daha arttı.
Neyse haftaiçi noter satışını yaptıktan sonra araca artık gerçekten sahip olmanın sevinciyle mutluluktan neredeyse uçacaktım
İlk iş olarak Maltepeye bizim aramızda kilitçitabir ettiğimiz sevdiğimiz abimizin dükkanına gidip lastikleri değiştirerek işe başladık.
Bunun dışında araçta gözlemlediğim ön amortisörlerin yeterince sert olmayışıydı ki bunu bana aracı satmadan önce Bülent bey söylemişti.
İlk etapta araçta gözüme çarpan su alan sağ stop lambası, ve ön arka oem amortisörleri sipariş ettim.
Amortisörler ithalatçı vasıtasıyla Almanyadan siparişle geleceği için herhalde bayram sonrasını bekleyeceğiz.
Yapılanlar ve yapılacaklar listesi
-Oem ön ve arka amortisörler
-Oem ön ve arka amortisör takozları
-Arka stoplar
-zkw mercekli farlar
-oem sinyaller ve çamurluk sinyalleri
-M3 yazılı kapı çıtası logoları
-bagaj kapağına M3 yazısı
-sarı sis farı ampülleri
-uzun ve kısalara philips %100 daha fazla ışık veren x-treme vision ampüller
-eisenmann race son susturucu
-supersprint orta susturucu
-Eibach yaylar
-E36 M3 Gt kule gergisi
-X-brace
-APP çift mühürlü plakalar
-Goodridge çelik fren hortumları (Gürhan Adlı- otosüpermaket.com'a teşekkürler)
sipariş edildi.
Son olarakta Autowax'ta iç-dış ve motor temizliği ile boya koruma işlemleri yapıldı.
Bu arada eisenman son susturucu ve supersprint orta susturucular gayet güzel oldu, ses harika oldu fakat bana göre biraz yüksek, orta susturucularımla vedalaşacağım gibi gözüküyor
Çelik fren hortumlarının da gerçekten faydasını gördüm, fren daha hisli ve daha etkili oldu gözlemlediğim kadarıyla.
Görmeye gittiğim günden 2 foto
autowax'ta çektiğim herhangi bir değişikliğe gitmeden çekilen son fotoları
Yeni gelen mercekli zkw farlar, sinyaller, çamurluk sinyalleri, stoplar, m3 yazıları (çıtalar ve bagaj) ve M3 GT kule gergisi takıldı.
Egzozumuz zaten takılmıştı onun da ucundan fotoğrafını çektim tabii
![]()