varmı arkadaşlar düşünen.. alaska felan.. ben alaskaya gitmeyi düşünüyorum biletler uçuk fiyatlarda.. daha önceden giden bilen varsa bi yol gösterse..
varmı arkadaşlar düşünen.. alaska felan.. ben alaskaya gitmeyi düşünüyorum biletler uçuk fiyatlarda.. daha önceden giden bilen varsa bi yol gösterse..
bende düşünüyorum ama stajımda var seneye, bakalım kısmet
bir abim 3 yıl önce alaskaya gitmişti, balık sezonu çok iyi geçmiş, bayağı sağlam parayla döndü
bazıları var ne kar, nede zarar eden, bazılarıda var harcadığını bile kazanamayan,
Alaska için konuşmak gerekirse,
balıklara bağlı herşey, balık varsa parada var, balık yoksa parada yok![]()
Ben gitmiştim ama Floridaya ... Ne işiniz var Alaskada? yapılcak hiçbirşey yok... Adam gibi bir şehire gidin travel kısmınıda halledin ...
Everyday I ** Çapulling!!!
bende tamda bugün düşünmeye başlamıştım sorarım techte giden bılen varmı dıye diyordum hızlı davranmışsınıztakipteyim
neden alaska düşünüyorum cünkü parası cok iyi.. saatlik 8 dolar veriyorlar ve haftada 40 saatten fazla calısırsan fazla calıstıgın saatler 12 dolar alıyorsun.. yani ;
günde 10 saat çalıştıgını düşünelim..
haftada 70 saat yada bir gün çalışma .. haftada 6 gün calış toplamda 60 saat..
40 saatini 8 dolardan ödüyorlar .. 20 saatinide 12 dolardan..
40x8 = 320 dolar
20x12 = 240 dolar
toplamda 560 dolar yapar haftada..
ki istersen daha fazla calısarak daha çok kazanabilirsin.. o yüzden alaska diyorum .. travel kısmında güneye inmeyi düşünüyorum arkadaşım var onun yanına .. alaskaya gidip 3 ay gibi bir zamanda 9500 dolar parayla dönenleri duydum.. bu yüzden gitmeyi düşünüyorum..
uçak biletini nasıl yapacagız orasını dusunuyorum.. birde work and travel şirketlerine para yedirmeyi düşünmüyorum sadece vize işlerini onlara yaptıracagım.. ama önceden şirketteki işi ayarlamak gerek.. bunun içinde bu işleri bilen birisi lazım.. daha önceden gitmiş görmüş işlerin nasıl yürüdügünü bilen birileri. .
ya şu olayı anlatın nasıl gidiliyor nasıl geliniyor nereye başvuruluyor hangi ülkeler kabul ediyor kaça mal oluyor?![]()
gecen yazımı amerıkada gecırdım wat ile. kısaca özet geceyım.belli başlı şirketler var bu işler için, basvuruyosun, iş bulma kısmını onlar ayarlıyorlar. vıze gorusmesıne gıdıyorsun, ok verırlerse macera baslıyor. not ortalamanın yuksek olması buyuk avantaj vıze alman ıcın, aynı zamanda az cok ıngılızce bılmek şart.. her turlu sorular ıcın yardımcı olurum.
hacı bu işi yapan şirketler var.. sen gidiyorsun şirkete.. adamlara calısmak istedigin yerleri söylüyorsun sonra birlikte uygun yeri seciyorsunuz.. şirket 2500 lira gibi bi rakam alıyor.. bu firmadan firmaya degişir.. sonra ucak biletlerini alıyorsun artık gittigin yere göre degişir.. alaskaya 3000 lira çekmişlerdi.. gidiş geliş.. vize işlemlerini felan şirket ayarlıyor calısacagın yeride.. bu işler için aracı şirkete para ödüyorsun işte work and travel şirketleri yani..
ben o 2500 lirayı vermeyi düşünmedigim için daha önceden gitmiş bilen birisiyle aracı firma olamadan calısacagım yeri kendim ayarlamayı dusunuyorum..
para yapma olayı tamamen şans ve aklını kullanma işi. heleki 2. gidişin falansa para yapman dahada kolay. cok kişi tanıyorum 1500 dolara araba alıp, taşımacılık yapıp, tur falan duzenleyıp 4 ayda 10.000 dolar yapıp donen. alaskayı bılmıyorum hıc ne yazıkkı.
biletler gercekten sıkıntılı, canada icin vize bekliyorum bende, bilet fiyatı 2500TL civarlarında
işte alaskada o kadar derde sıkıntıya gerek yok.. balık işi var sadece taşıma .. kartma .. paketleme vs.. günde 12 saat calısabilirsen .. haftada 850 dolar gibi rakam yapar.. 3 ay dada 10170 dolar gibi bi rakam yapar.. rahat yani hacı D: .. vergisi orda yemesi gezmesi tozması var.. giderken yaptıgın masraf var.. sezon iyi olursa daha cok kazanma imkanın var.. yani hiç dönmezsen 6 bin dolarla geri dönülebilir..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)