Size bir konuda fikir danışmam gerekiyor daha önce çalışmış olduğum işyerinden ayrıldım içeride tam 30 günlük param var fakat 20. iş gününde çıkışımın tamamlandığını gidebiliceğimi söylediler ve çıkış belgelerimi imzalattılar.Tam ben çıkarken yeni elemanlar geldi işi öğret 10 gün burdasın dediler problem olmasın ekmek yedik diye eyvallah dedik 9 gün durdum işi öğrettim özel bir sebepten dolayı o gün işi bırakmak zorunda kaldım giderken maaşını filan vermem tarzında konuşamalar oldu.
Şimdi sormak istediğim işe giriş ve çıkış saatlerini gösteren ve çalışan herkezin imzaladığı kağıtlar var fotokopilerini çektim tarihi vs de yazıyor tam 1 aylık çalışmış olduğumu bununla belgeleyebilirim.
3 ay çalıştım sadece 3 gün sigorta yapmışlar bunuda çıkarken öğrendimki sigorta ayın 1.inde başladı ben 9unda bıraktım işi.
Maaşımı vermeme gibi bir lüxleri varmı ?
Vermedikleri takdirde yakın çevremdeki arkadaşlarım ver mahkemeye uğraş vs dedin.Ne yapmalıyım ? Belki alıcağım para küçük bir mebla ama alınterinin yenmezi hiçe sayılması canımı sıkıyor ne yapmalıyım daha önce yaşamış yada benzer durumla uğraşmış arkadaşlardan yorum bekliyorum.
Edit:Ve ben ilk değilim arkadaşlar benden önceki dönemdede çıkan arkadaşlar oldu işten onlarında içerde paraları kaldı ugraşmadılar yada vermediler bilmiyorum ama paralarını alamadılar.