dragger kankamın arabasını buldum) ıhlamur dere caddesinde hahhah
konuyu hortlatıyorum ama panaroma olayını beceremedim.Sizlerde denermisiniz acaba bendemi sıkıntı var?
sokak sokak kelepir araba kovalıyorum bu programla
bir tane opel manta bir tane de bebek gibi ef buldum yatan![]()
programın aracınıda görmüştük bir kaç kez transporter sahte plakalı dolaşıp duruyor
Geçenlerde Çalıştığım servise bi caddy gelmişdi yabacı plaka Tavanında farklı açılarda 6 yada 8 tane kamera vardı oda böyle bişi içindir galiba.
Belediye için yaptığımız uygulama için çekilen panoromik görüntülerde de ilk dikkat ettiğim plakaların, yüzlerin sigara içenlerin sigaralarının gizli olmasıydı. Yurtdışında panoromik görüntüler üzerine sanal reklam olayı başladı ülkemiz içinde de yakında uygulanmaya başlanacaktır diye düşünüyor.
sürekli geziyorum bebeklerde 3 5 tur atıyorum çok eğlenceli program![]()
tam bende orda dolaşıyordum abi![]()
royal motorsun vitrinin orda durdum oturdum ağladım
Türkiye,
yaw burda bi iç mimarlık şirketi mi bişey var oraya da bayılıyorumbütün dizilerde oynuyo zaten.. clio da ne güzelmiş
![]()
Yandex kullananlar..
Programın güncellemesi geldi.. 4.5
ve güzel haber, Türkçe desteği ile kullanabilirsiniz programı..
Program artık Türkçe ve Google translate terk değil gayet de başarılı olmuş..
Hayırlı olsun..
GPS konumlaması derken, yandex maps veya google maps gps konumlaması yapmıyor. Konumlama işi eğer agps den bahsetmiyorsak tamamen gps donanımınız ile alakalı.
Google maps ve yandex maps arasındaki fark vektör veri üretimi ve sunumu sırasında oluşuyor.
Google veriyi harita üzerinde de yazdığı gibi Başarsoft dan temin ediyor.
Yandex ise Navteq üzerinden temin ediyor.
Sonuçta ikisi ayrı firmalar üretim teknikleri kullandıkları ekipmanlar arasında farklılıklar olacaktır.
İşin teknik tarafına bakıcak olursak;
Google maps veriyi WGS 1984 Web Mercator Spheroid olarak yayınlıyor,
Yandex maps ise veriyi WGS 1984 Web Mercator Ellipsoid olarak yayınlıyor.
Yani ikisinin arasında ufak farklar oluşması normal, bu farklar büyük ölçeklerde görünmez ancak küçük ölçeklerde fark edebilirsiniz.
Dahada derine girersek ikisininde kullandığı koordinat sistemi tüm dünyayı kapsayacak şekilde tasarlandıkları için belli miktarlarda sapmalar beklemek normal olucaktır. Ülkemizde bu sapmalar x birimken kutuplara gidildiğinde 5x birim çıkabilir.
Teşekkürler detaylı açıklama için
basitçe bahsedecek olursak , google maps bulunduğum yerin 1sokak ötesinde gösteriyorsa beni,yandex ile baktığımda 3sokak ötede görüyorum
Anladım siz AGPS(Assisted GPS) ile konum tespiti yapmaya çalışıyorsunuz. AGPSile konum hesaplaması sırasında kullandığınız uygulamanın ne kadar network kaynağı(GSM, CDMA, WCDMA, LTE, Wi-fi) kullandığı ne kadar güncel kaynak kullandığı önemli oluyor. Yandex bu kaynakları henüz google kadar efektif kullanamıyor olabilir.
Söz konusu AGPS olunca yukarıdaki sapma diye bahsettiklerim devede kulak kalabiliyor. AGPS gps uydu sinyallerinin çok az olduğu yerlerde destek amaçlı kullanılabilir.
Belki fazla detaylı oldu ama bilgiden zarar gelmez diye düşünüyorum![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)