Bu araclar bu anda hep sıfıra yakın durumdalar ve buyuk cogunlugu garantı kapsamında. Simdilik herkesin keyfi yerinde ama garanti bittigi gun kargasa baslar.
Printable View
Bu araclar bu anda hep sıfıra yakın durumdalar ve buyuk cogunlugu garantı kapsamında. Simdilik herkesin keyfi yerinde ama garanti bittigi gun kargasa baslar.
vay garip oguzhan vay ,taksın yenisinide bi yüzü gülsün artık :D ,122 de böyle bi durum yok ,arkadasımın 140 ında da böyle bi sıkıntı olmadı ama birinde olmadı diye hepsinde olmayacak değil.44 binde daha hiç yağ problemiyle karsılasmadım,ama 2.0 tfsi ları duydum+cevremde arkadasın polosu var sıfır aldı aldığından beri fazla yağ eksiltiyor
vw tsi ların motorunu yaparken sarmasın diye boşluğu fazla verdirmiş :D
60 lira para vereceksin, sonra 2000 km de 1 lt yag ekleyeceksin. İnsan benzinci de o kaputu acmaya utanır.
beyler bana hiç ama hiç mantıklı gelmedı e220 cdi var 15bın de değiştiriyoruz 6.5 litre yag koyuyoruz en fazla 500 gr eksık cıkıyor ben bu ısı akıl sıra erdıremedım motor 200 bın oldu 2003 model
Hıc bır motoru bır bırıyle kıyaslamayın...
Her motorun karakterıstıgı farklı,calısma prensıbı farklı...
Ama VAG grubu turbo motorları hep yag sever motorlar olmustur...
Ozellıkle Twin charger sorunlu...
Şanzımanı dahıl...
geçenlerde yetkili bir seat servisinde servis müdürü ile laflıyordum.. yeni cupralar için 5k da 1.5 lt yag a normal diyordu.. özellikle tfsi larda çok daha belirgin olduğunu söyledi..
Ne kadar doğru bbilmiyorum stock yeni cupracılar söylesin.. ben bile 200k daki turbo aracımda 10bin de 1lt anca eksiltiyorum hatta belkide daha az.
Servisler sanırım 5w-30 kullanıyor tsi motorlar için
Bence ince bir yağ, özellikle twinchargerlar için biraz ince kaçıyor diye düşünüyorum
Gerçi fabrika öneriyorsa vardır bir bildiği
i love oldskool :D
1973 mercedes gram yag eksiltmiyor masallah..
yeni araba ya garantide olacak yada yeni araba almican bence en guzeli :)
O zaman bu arabalarin mazda rx8 den farki yok calisma prensibi yağ yakmak.çok enteresan..
Bi arkadasimin 6bin'deki Polo GTi'i yarin servisten yeni sandik motoru takilmis olarak cikacak insallah :D
2bin km'de baslamis yag eksiltmelere, servisten cikamamalara.. En son kavga gurultu sandik motor getirtmisler
Sana bu miktar yag tuketimi normal geliyorsa sorun yok. Sahipleri bile kronik sorunlu oldugunu kabul ederken bu yorum abes olmuş.
Aşacak bir durum yok, sen de olumsuz yorumları kabul edecek şekilde kendini aş.
Bazı gerçekler var, bir motor ilk seri denemelerde elbette sorunlar yaşayacak. Sen her ne kadar kabul etmesen de artık birçok firma AR-GE sini tüketiciler üzerine yıkmış durumda. Kısaca, biz hele piyasaya sürelim nasıl olsa ufak tefek sorunları aşarız düşüncesi her alanda hakim artık. Buna güncel piyasa şartları ve ortamdaki rekabet sebep oluyor.
Çok ufak örnek vereyim ilk nesil çıkan 1.5 dci reno motorları HDI pejo citro grupları hep motor sorunları yaşadılar. Gerçekleri kabul etmek lazım. Bir ara serviste dizelden geçilmiyordu, sürekli turbo patlatlamalar vs. sonunda revizyonlarla sorunlar aşıldı.
1.4 TSI evet gerçekten çok verimli bir motor fakat yag tuketimi ust seviyelerde.
Valla ben bilmem. Yarim blok, uc ceyrek blok, bir bucuk blok farketmez. Gt30 ile 2 bar basincla yuruyen impreza 100 gr eksiltmiyor, kici kirik corolla eksiltirse, hoplatirim. Ki hoplattim, beni gorunce tum servis danismanlari besmele ceker oldular... :)
Adam aracı ''0'' alıyor. güzel hayaller falan çıtır modlar var aklında. ondan sonra daha araç 2bin km ye gelmeden 4 küsür litre toplamda yağ eksiltiyor. 60bin tl para veriyorum sebepte akmasın kokmasın hızlı gitsin sanayilerde sürünmeyelim falan.sonra bir bakıyorsun toplamda 4 lt yağ eksiltmiş. afedersin yakarım o servisi.
birebir alicanın dediği aracın sahibini tanırım. çocuk kanser oluyordu. servis kağıtlar mı imzalatmadı olası motor kırma sorunlarına karşılık sorumluluk kabul etmemek için.nitekim en son motor değişiyormuş.
yok şu kadar lt de yağ eksiltme normalmiş. yahu bırakın bu işleri servisler yalan konuşuyor siz müşterileride bu duruma adapte etmek için normal diye kandırıyorlar.öyle yaptıklarını sanıyorlar. hilmi o kadar yağ eksiltmiyordur hulkta. tüketici olarak her türlü hakkınızı istemenizi öneririm.
Bu konu acilinca yine yag arizasi yandi :) 12ooo km de 3 . Kez oluo bu
Forever honda d series
Kac lt koyduysan 10 bin sonra o kadarini bosaltirsin istedigin kadar devir don
Tsi bircok markanin kullandigi bir motor ne demek normal kimi kandiriyorlar bunlar
Tsi kullanıcısı olarak bunları duymak açıkcası beni endişelendirdi önceki aracım 122lik tsidi 7K da önceki aracımdan alışkanlık olduğu için sürekli kontrol ediyordum gram eksiltme yoktu şimdiki aldığım 122lik jetta 17k bakalım biraz km yaptıktan sonra kontorllere kaldığım yerden devam edicem :( Ama işin garip yanı aldığımda araç 16k da girmiş ve bakımdan beri kaputu hiç açmadım dedi inş. eksiltme yapmamıştır yoksa bakıma kadar eksik yağla gitmiş demektir :( Ki yağı kontrol etmek kadar nefret ettiğim şey yoktur hele bide bu sıfır bir aracsa :icon13:
gram yağ eksiltmez normalde diyorsunuz ama bu turbo bir araçta pekte mümkün değil bence. 100gr bile eksiltmeyecek emin misiniz? Elbette 2000km.de 1 lt. kabul edilmeyecek bir değer ama 15.000km.de 500gr-1000lt. arası bencede kabul edilebilir bir değer.
TSİ ler ilk sinyalleri veriyo
1.400cc motordan 160 hp hatta revolu 210hp alan bir motor ve teknolojiden bahsediyoruz,
vag gibi bir grubun bu kadar yağ eksiltmesini göz ardı etmesi yada denemeden piyasaya sürmesi olası değil.
Bence bu hacimden bu gücü alabilmek için yapılan fedakarlık, pistonlarla blok arasında fark fazla ve yağlama daha sağlıklı oluyor.
işte bende diyorumki gram yağ eksiltmediğini yağ çubuğundan anlayana helal olsun. Turboyu yağlıyorsun bir kere gram eksiltmemesi pratikte imkansız hele de tapa gaz geziyorsan... Ama yukarıda da belirttim. 2000km.de 1 lt yağ tüketiyorsan o zaman geçmiş olsun...
Bende bir tsi kullanicisi olarak yag eksiltme problemi hic yasamadim desem yeridir aracim 75000 km de devamli kontrol ederim haftada en az bir kez hic yag ekledigimi hatirlamiyorum fazlasi vardir eksigi yokdur:):)
Allah'a şükür bende de yok ama az miktarda yağ eksiltme turbo araçlarda bence normal.
Kesinlikle normal bunun her 1000 km de 1 litre degilde bence her 8-10 binde 1 litre cok normal .
Motordan motora farkeder bir durum 1.4 tsi larda bu olay basindan beri var baska servislere fikir danisip bu karakteristik mi yoksa bir hata mi ona bakmak lazm. Misal peugeot 106 aracimi 110k km de sattim ve o gune kadar hicbir bakiminda degil isik yakmak yarim litre bile eksildigini gormedm. Genelde turbo motorlarda bu oluyor hele twin olunca iyice sikinti umarim onemli birsey yoktur...
Kaputu acmaya utanır falan demen garip geldi herkesde bi tsi kotulemesi var yok sanıldıgı kadar gitmiyormuş o parayı haketmiyor vs bunu aşmanız gerekiyor. Kıyasladıgınız araclara gore konfor + görünüş + yol tutuşu + performans bunu verebilcek başka bir arac varsa bu fiyata soyle aracımı degistirip onu alıyım. kıyasladıgınız araclar gırtlak yüklü araclar ben niye bi 106 gti geccek diye aracımın motorunu sıkıntıya sokup cebimden bi 106 gti parası cıkartıyım ? stock olarak getir o kıyasladıgın aracları ondan sonra verimli motor hangisiymiş konuşalım karşılıklı. Yag yakma sorunu olabılır bu bir problem ona hak veriyorum ancak suan aracım 7k da ve sorunum yok devam ediyorum yagınıda kontrol ediyorum kaputumuda actıgımda utancak bi durum olmadı bugune kadar. tekrar soyluyorum stock olarak konfor yol tutus performans vs olarak bi arac getir bu fiyatlara tsi motoru gecsin aracımı satıcam ertesi gune
Ha bu arada TSI motorlarını cok begeniyorum o ayrı mevzu, cok verimli ve onumuzdeki yılların kacınılmazı kucuk hacim ve turbo uygulamasına sahip cok iyi motorlar.
Sorun kotulemek degil gercekleri kabul etmek. Zamanla bu tip yag vs sorunları da asılacaktır.
valla bence sıfır bir araç turboluda olsa bakımdan bakıma yağına bakabilicek kadar güvenebilmeliyim
yeni bi aracın surekli neden kaputunu açıp yağına bakıyımki ben
yağ eksiltmesi normal ama 2-3bin km de 1lt anormal bir durum
bakımdan bakıma ortalama 500gr bence kabul edilebilir ki gozlemlediğim kadar %90 turbo araçlarda en fazla bukadar tuketim oluyor
2012 model 1.4 tsı 122 hp golf kullanıyorum. aracım şuan 12.500 kmde. geçen gün yağ kontrolü için araç uyarı verdi. motor sıcak olduğu için ertesi gün sabahtan kontrol ettim. araç biraz yağ eksiltmiş gibiydi. bakımı yaklaştığı ve araç yeni olduğu için normal gibi geldi ama 180 hp tsı motorlardan duyduğum sorunlar yüzünden bende kıllandım açıkçası. aracı alırken yeni diye ilk 5000 kmde yağ bakımı olacakmı diye sorduğumda gerek yok dediler. madem böyle bir durum var neden bu araçları 15000 kmde bir bakıma sokturuyorlar.
valla benim kıçı kırık 106 bile o kadar sıkıştırmama rağmen hiç yağ eksiltmiyor.sıfır arabanın her 2000 kmde yağ eksiltmesi düşündürücü baya.