User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
24 sonuçtan 20 ile 24 arası

Konu: Plakalik Yeri temizligi

PimPCaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lnd_samet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    canım kardeşim,şuanda dükkandayım--önümde 200 adet selülozik 300 adet sentetik tiner var.merak etme kıçımızdan atmıyoruz hiç birşeyi.
    sen karıştırıyor olmayasın?
    araba boyalarında kullanılan çözücü tinerle inşaat sanayisinde kullanılan tiner farklıdır karıştırıyor olmayasın?
    yanlış yapıyorsun-etme eyleme....

sayfalarca sentetikle-selüloziğin özelliklerini koymayalım buraya.

sentetik dediğin malzemeyi içebilirsin bile-saf alkol kadar acı tadı.elini yıkarsın boyayı yumuşatmak amaçlı.
    fakat selüloziği bırak içmeyi-eline dök bakalım-neler oluyor.

yapmayın yahu.yapmayın.

sen boya yapıyorsan ben teneke teneke boya satıyorum kaç yıldır.

Sentetik tinerin zararını tecrübe ettiğim için bu kanıdayım. Ha markası iyidir kötüdür ondan dolayı şu marka zarar verdi bu vermez diyemem. Ben boyadaki çoğu şeyleri temizlerken selülozik tiner kullanıyorum. Etkileyen zarar veren selülozik tiner yokmu. tabi var. merdiven altı malzemeler gibi içeriği belirsiz olan malzemeler. .Bence herkes bildiği şekilde bildiği malzemeyi kullanmaya devam etsin. Bu arada ben boyacı değilim. Polisaj ve boya koruma işlemi yapıyorum.
    EVOLUTION GARAGE ®

I My Primera!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi varsayalım sanayici değilsin;

böyle bir işlem yapacaksın,tineri nereden alacaksın?nalburdan-yapı marketten-hırdavatcıdan-boyacıdan---değilmi?

ben yapı market işletiyorum.bizim sattığımız tiner ürünleri-sentetik grubu boyayı inceltmek-selülozik grubu ise boyayı çözmek-kimyasını bozmak amaçlıdır.

atıyorum fayanstaki boya damlasını sentetik tinerle-1 saatte kazıyarak cıkartacagına(sadece yumuşatır gaz yağıda aynı işlemi yapar)
    selülozik tineri dökersin 5 dk sonra bezle silersin boya silinmiş olur.

misalen sentetik bazlı yağlı boya 5-6 saatte güneşli havada kuruma süresi varken
    selülozik bazlı yağlı boya 15 dk da kurur.

yani farkı budur.her ikisinden.

merdiven altı değil-Mobel gibi Türkiyenin en büyük tiner üreticisi bir grubun malı sattığım ürünler....

sayfalarca boya gurubuyla alakalı bilgi yazabilirim.sorun değil, ama artık emin ol boya işinden midem bulanıyor

hayırlı işler dilerim...

thedevil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lnd_samet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    canım kardeşim,şuanda dükkandayım--önümde 200 adet selülozik 300 adet sentetik tiner var.merak etme kıçımızdan atmıyoruz hiç birşeyi.
    sen karıştırıyor olmayasın?
    araba boyalarında kullanılan çözücü tinerle inşaat sanayisinde kullanılan tiner farklıdır karıştırıyor olmayasın?
    yanlış yapıyorsun-etme eyleme....

sayfalarca sentetikle-selüloziğin özelliklerini koymayalım buraya.

sentetik dediğin malzemeyi içebilirsin bile-saf alkol kadar acı tadı.elini yıkarsın boyayı yumuşatmak amaçlı.
    fakat selüloziği bırak içmeyi-eline dök bakalım-neler oluyor.

yapmayın yahu.yapmayın.

sen boya yapıyorsan ben teneke teneke boya satıyorum kaç yıldır.
    arkadaş haklı

selülozik tineri arabaya sürmek akıl karı değildir,verniği kesinlikle yakar sentetik tiner dediği gibi birşey yapmaz ama en iyisi en alt kademesi olan silikon temizleyicidir oda çekomastiği çıkartmaz....

çekomastikği WD40 yağlayıcı çıkartır sıkıp tırnakla kazıyın,kazınması zorlaştıkça sıkmayı yenileyin tertemiz olur...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    wd40 ın birşey yapacagını zannetmiyorum.çünkü pas sökücü+yağlayıcı özelliği var.sadece yumuşatır-o da ne kadar etkili olur bilmiyorum
    würth balata spreyi diyeceğim ondanda bir kimyasal yok bu iş için.

en iyisi o silikonu yumuşatmak BENCE-o da sıcak su.en azından kesinlikle zarar vermez....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Döner keser gibi falçata ile kesiyorum, falçatayı kaçırırsanız boyayıda kaldırırsınız
    40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)