+ aynen 1905
Printable View
Bir de bu olay vardı aslında google metrobüs v.s bişiler yazınca tonla olay çıkıyor ama görüntülü medyada değil sadece net gazetelerde var hep olaylar.
Alıntı:
Habertürk Gazetesi'nden Esra Boğazlıyan'ın haberine göre: Otobüs ve metrobüs şoförlerinin kabalıklarına, yolculara çıkışmalarına, hatta vatandaşla yumruk yumruğa kavga etmelerine alışmıştık da böylesini hiç görmemiştik. Birazdan okuyacaklarınıza siz de inanamayacaksınız ama bütün bunlar, Zincirlikuyu Söğütlüçeşme metrobüs hattında oldu... 21 Kasım Pazartesi günü, saat 17.00 sularında... Olay özetle şu: Metrobüs şoförü, tartıştığı yolcuya önce uçan tekme attı, ardından biber gazı sıktı, sonra da camdan atlayıp kaçtı...
İşte bir görgü tanığının kaleminden bu akıllara zarar olayın tüm ayrıntıları...
HIZINI ALAMADI
"Metrobüs, Zincirlikuyu'dan hareket ettiğinde her zamanki gibi tıklım tıkış doluydu. Ben de ön kapıya yakın bir yerlerde duruyordum. Kapının hemen yanında da bir genç vardı. Kulaklığıyla müzik dinliyordu. Araç hareket eder etmez şoför, genci 'Müziğin sesini kıs' diye uyardı. Genç de gayet nazik bir şekilde 'Ses zaten kısık. Kimseyi rahatsız etmiyorum' diye yanıt verdi. Ama şoför ısrarla sesin kısılmasını istiyordu. Ne tuhaftır ki ben ve diğer yolcular gencin hemen yanında olmamıza rağmen müzik sesini duymuyorduk. Hatta bu itirazlarımızı da şoföre söyledik. Bu arada köprüyü geçtik,metrobüs Altunizade durağına yaklaştı. Ve şoför bir kez daha gence 'Müziğin sesini kıs' diye bağırdı. Sonra da durağa yanaşırken korna çalıp güvenlik görevlilerini çağırdı, 'Ben bu yolcuyu istemiyorum, atın dışarı' dedi. Güvenlik görevlisi tam genci araçtan indirecekti ki tüm yolcuların tepkisiyle karşılaştı. Bu tartışma sırasında şoför yerinden kalktı ve kapının yanındaki gence uçan tekme savurdu. Şoförün ayağı, gencin suratında patladı ve dudağı yarıldı, kanlar içinde kaldı. Ama şoför hızını alamamıştı.
CAMDAN KAÇTI
Bu kez de cebinden biber gazı çıkarıp sıktı. Tabii ön tarafta bulunan tüm yolcular etkilendi. Ben deastım hastası olduğum için nefes almakta güçlük çektim. Bu kargaşa sırasında şoför aracın camından atlayıp kaçtı. Uzun bir süre metrobüsün içinde beklemek zorunda kaldık. Sonra başka bir şoför gelip yola devam etti. Söğütlüçeşme Durağı'na vardığımızda ise bir de ne görelim. Bizim kaçan şoför, arkadan gelen metrobüsü kullanmıyor mu? Meğer iki şoför araçları değiştirmiş. Metrobüsten inen tüm yolcular, hemen hareket amirliğine gidip yetkililere durumu bildirdi ama şoför kendisini gördüğümüzü fark eder etmez yine kaçtı. Evet... Tüm bu olup bitenleri yetkililere aktardık.
SES ÇIKMADI
Ama bir sonuç alamadık. Ben, biber gazından öyle etkilenmiştim ki kendimi hastaneye attım. Eve geldikten sonra tekrar İETT'yi aradım, bana geri döneceklerini söylediler fakat günlerdir kimseden ses çıkmadı. Bir kendini bilmez şoför yolcuya tekme attı, herkesin üzerine biber gazı sıktı ve bütün bu yaptıkları yanına kaldı. Öfkesini kontrol edemeyen bu şoförlere caydırıcı bir ceza verilmezse biz böyle olaylarla daha çok karşılaşırız..."
evet ertesi günü bu şöför görevden alındığıyla ilgili haberlerini okumuştum
ben topbasin yerinde olsam o metrobusu kaldırırm ne haliniz varsa görün derim bak bin kişi sövüyo topbasa kaldırdı die aynı yapıldıgı zaman nie yaptı die sövenler gibi
Çok büyük kaza olmuş ölü varmış :( Evdeyim sesi geliyor ambülansların hacışerif durağı bizim eve en yakın durak :(
beyler metrobus sizce ciddi anlamda güvenlimi? ben mi yanlıs görüyorum?
haklısınz ulasm olarak genclere süper. ama yaşlı ve engellilere eziyet. trafik varken süper. ve pahalı. eğer okmeydanından mecdiyeköye gidicekseniz ciddi pahalı ama avcılardan karşıya geçicekseniz cok ucuz bu yüzden adaletsiz. hangimiz 3 durak için biniyoruz metrobuse?
onun yerine daha düzgün bişi yapılabilirdi benzin lastik ve bakım giderleri ortada yokus cıkamayan araçları araştırmadan almslar herzmaanki gibi herşeyimiz eksik araştırma eksik düşünmeyle yapılıyor.
kimse siyasete v.s. çekip yorumlamasın rica ediyorum.
Mavi Özel halk otobüsünün hatası olduğundan %100 eminim geçen sene bu saatlerde sürekli Avcılar tarafına gidiyordum ve en sol şeritten 120-130 la içinde yolcusyla bana selektör yapan çok Özel Halk Otobüsüyle karşılaştım Avcılar rampasından aşağı milletin canını hiçe sayarak gidenlermi,yol vermedi diye başkalarını sıkıştıranlarmı...
Bu olayın bigün yaşanacağı belliydi her gördüğümde İnşallah bişey olmaz diye dua ediyodum nitekim kaçınılmaz son olmuş..
ömer kimse niye bu imkan sağlandı diye kızmıyor. şimdi asıl mevzu elin gavurunun havadan giden tramwayı mâl ettiği rakamlarla metrobüsün bize mâl edildiği rakamlar ortaya konsa anlaşılacak.
istanbul hep böyle oldu çoğu zaman. zamanında bi tramway ve metro yu doru düzgün yaptı gibi görüyordum erdoğan için ama o tarihte gavurun yaptıkları mantıksız geliyordu yok yerin altından götür yok havadan götür ne uraşıyorsunki tayyibe bak hemen hızlıca yaptı diyordum.
şimdi görüyorumki tramway bile aksaray tarafının trafik felcinde etkiliymiş meğerse.
yani geleceği düşün ona göre proje yap çaldırma adam gibi teftiş edicek ekip kur. halkın denetleyebileceği sistem oluştur ne bileyim o kadarda zor olmasa gerek istense.
yani 4er şerit bile yetmeyen avcılar rampasına sen 3 şerite düşür üstüne birde emniyet şeridinide yok et. ondan sonra kaza olunca ambulansından itfaiyesine feleğini şaşırsın. bi proje yapıyorsan insan hayatı öncelikli olmak zorunda. bu paralar onların değil senin benim cebimden çıkıyor.
yani bilmiyorumda ilerde nasılsa bunları yıkıp profesyonellerini yapıcaklar o zaman anlayan anlayacak ne paralarımızı çöp etmişler.
aynen soruyorum. 3durak için heryerde halen otobüsler ve minibüsler e5te değilde içerlerde mevcut_? Neden pahallı peki_? çünkü en kısa en hızlı yol. 1 bilet fazla vermeye, o kadar sıkışıklığı rağmen bile kusursuz olmadığını,otobüslerin ve yolun hatalı olduğunu bile bile yinede metrobüs nimet.
Ben hergün Bostancı-Hadımköy yapıyorum, cinnet geçirmem an meselesi :) :) :)
metrobüs çok güzel bir proje eyvallah baya kolaylık sağladı ama biraz düşünün kendimizi gelişmekte olan ülke olarak görüyoruz fakat americada veya avrupada metro tünelleri 100 yıl önce hallolmuş biz hala metrobüs şahane dioruz. çeşke bi 5 sene daha uzun sürseydide yerin altından raylı bir sistem yapılsaydı. ne çabuk unuttunz bu metrobüs ilk olduğunda mızrak gibi bariyerlere saplanan araçları kaç kişi öldü bu plansız abuk subuk şey yüzünden.
Allah yaralıların yar ve yardımcısı olsun , son derece üzücü bi durum :(
allah rahmet eylesin..
uzucu bir kaza olmus..
istanbulda yasamadigim icin cidden sukrediyorum..
Allah Tüm Zorluk Çekenlere Yardım Etsin Yaralılara Acil şifa Versin Şöförede Allah Rahmet Eylesin İnşallah....
yenibosna - hadımkoy yada vs... hatlarını kullananların cogu keko ve hepsi terorist gibi arac kullanıyorlar.Bu halk otobusu terorune birisinin dur demesi lazım. Metrobus gibi guzel ama plansız yapılan talihsiz bir projeyide ayrı tartısmak lazım...