Selamlar, konuyu hortlatıyorum ama affola :D
Kars / Sarıkamış' a gitmiş olan var mı bu sene içerisinde ?
Gidip, tavsiye edeceğiniz otel varsa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkür ediyorum.
Printable View
Selamlar, konuyu hortlatıyorum ama affola :D
Kars / Sarıkamış' a gitmiş olan var mı bu sene içerisinde ?
Gidip, tavsiye edeceğiniz otel varsa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkür ediyorum.
heyyttt
Hani boardcular skiciler neredeler.. Sezon açılıyor yavaş yavaş. Saçma bir şekilde Ülkede sezon açılışını ilk Kartepe yaptı. Nasipse haftasonu kartalkayada açıyor bende orada olacağım..Buradan gelecek olan var mı ?
Modifiyem'de Okan bayulgene katılan biri vardı skiciyiz.biz falan bayağı bi geyik dönmüştü o zaman forumda. Burada mı kendisi :)
Genel olarak snowboard yapan biri olarak çok yer gezdim yurt içi ve yurt dışı olsun.
Yurt içinde kalite ve imkanlar olarak Erciyes Kayak Merkezini çok beğendim ısıtmalı teleferikleri vardı. İmkanlar güzeldi fiyatlar da keza öyle.
Yurt dışı olarakta Bulgaristan-Bansko çok güzeldi pistleri çok uzun genişti.
evet istanbul için büyük şans kartepe... keşke bizde de olsa..
Varmı açılışı kartepe de yapan arkadaşlar
nihayet erciyes'te yağış başladı yau, cayır cayır yağıyor.
15-16 Aralık Kartalkaya ile sezonu açtık
https://i.hizliresim.com/nQg9EV.jpg
https://i.hizliresim.com/v6LAZz.jpg
https://i.hizliresim.com/16kaNj.jpg
herkes tecrübeli olunca sorayım istedim :)
***** İzmirliyiz karla tanışıklığımız çok az. Eşimle gaza geldik kayak/snowboard öğrenelim istiyoruz. Öncelikle hangisini tavsiye edersiniz ve lokasyon olarak neresi dersiniz? İlla İzmir'e km olarak yakın olsun derdim yok uçakla nasılsa heryer yakın.
Selamlar
Hocam öncelikle şunu söylemek isterim ki snowboard bence kayaktan daha keyifli size en yakın olan yer Uludağ kesinlikle Uludağ a gidin fakat bu spor da şöyle bir sorun var birebir ilgilenecek birisi olmadığı sürece öğrenmesi çok zor oluyor ya bilen biri sizinle gelsin yada ilk 2-3 saat özel ders alın baktınız çok sevdiniz bu sporu hemen ***** siteden kendinize ekipman alın çünkü kiralık ekipmanlar gerçekten kalitesiz ve kötüler
selam..
snowboard kayak buna kendiniz ve bedeniniz karar vermeli.. bolkarda hoplama zıplama severim diyorsanız snowboard ezilmiş pistte hız yaparım diyorsanız kayak keyifli olabilir.. bu tamamen neden keyif aldığınıza bağlı.. ben bi sabah uyandığımda kayak yapmak istiyo kayakla çıkıyorum diğerinde snowboard...
madem mesafe sınırınız yok bence ennn keyifli ve ucuz öğrenebileceğiniz yer sarıkamış.gidin 5 gün kalın hem kayağı hem snowboardu deneyin kiralayarak hangisi hoşunuza gidiyorsa ekipmanınızı ona göre alırsınız ..
bizde haftasonu Erciyeste açtık sezonu..
kar yoktu pistlerin durumuda fenaydı.. ama nefsimizi körelttik iyi oldu .
https://i.hizliresim.com/k9gamJ.jpg
antifiriz şart tabi.
https://i.hizliresim.com/alDam2.jpg
Ufak bi video çektik Kartalkaya da drone keşfetmeye çalışıyorum :-)
YouTube
Hocam drone alırken ben bu kadarını hayal etmiyordum ama görüntü kalitesi gerçekten Harika mavic pro da lightbridge denilen kusursuz bi teknoloji var mavic air de gelişmiş WiFi denilen bi teknoloji görüntü aktarma anlamında mavic pro mavic air den çok üstün fakat görüntü kaydetme anlamında ikisi birbiri ile aynı diyebiliriz
bende de dji spark var takip modunda hep geride kalıyor ve keyifli bir çekim yapamadık .. gerçi makinenin de çok acemisiyim.
Kayak öğrenmesi kolay iyi olması zor board öğrenmesi zor iyi olması kolay.
secimi siz yapıcaksınız. Benim ilk kez öğrenicak biri için önerim;
1) Kalabalık bir yer seçmeyin(hem öğrenmesi zor hem hocası pahalı olacaktır. Çok uzağa gidemeyeceğiniz için sürekli o kalabalıkla boğuşacaksınız)
2) Ders alın(Ciddi anlada ders almak ve teknik çok önemli, sakatlanmaya çok müsait ve spor ve töbelisi boldur. iyi eğitim alın ve sağlam bir teknikle başlayın)
Bu yıl 10. Yılım snowboard yapıyorum, diğer arkadaşlardan farklı olarak ders almadan da kolaylıkla öğrenebilirsin diyeceğim, ben hiç ders almadım etrafımda pek çok arkadaşım var yine ders almadan bir günde snowboard yapmayı öğrenen bu iş yetenek ve merak işi ve birazda cesur ve inatçı olmak lazım ki ilk bir iki gün bolca düşüp kalkacaksın, kayak board a göre daha kolaydır ama bence bambaşka dünyalardır. Board biraz daha limitleri zorlamayı seven kişilere hitap ediyor bence
ben hem kayak hem snowboard yapan birisi olarak kayağın snowboardtan kolay olması yorumuna katılmıyorum. Yetenek durumlarını geçtikten sonra snowboarda anatomimizin alışması belki biraz zorlar ama geri kalanı birbirine çok yakındır .. hatta kayağı geliştirmek snowboardtan çok daha zor diyebilirim.
Şimdi ben hiç bilmeyen birine öğretirim kar sapanı yapmayı az çok dağdan yavaş yavaş iner. Boardda yavaş gitmek zor, e yeni başlayan birine belden sert dön fren yap desekte yapamaz.
Bu iş biraz özgüven, biraz deli cesareti, birazda soğuk kanlılık.
Panik olmican ve düşmeyi öğrenicen.
Yeni başlayanlar düşmek istemiyo ne pahasına olsun gitmeye çalışıyolar e bu sefer daha hızlı ve kötü düşüyorlar ve sakatlanıyorlar. Benim hep dediğim dengen bozuluyosa at kendini yere, utanılacak bir şey yok.
Yavaş başlayan dizinizi deneyin ağrı yaparsa bırakırsınız.
ahali varmı? yarın dağlarda olacak birileri..
2 hafta sonra ilk defa snowboarda başlayacağım.
İlk lokasyon olarak, Ankara'ya yakın olduğu için Kartalkaya'ya gideceğim. Sabah gidip akşam döneceğim, dolayısıyla konaklama yapmayacağım.
Snowboard, bot ve bağlamayı yakın bir arkadaşımdan alacağım. Kıyafet konusunu da Decathlon'un sattığı başlangıç veya orta seviye ürünlerle çözeceğim.
Ancak yine de kıyafet kiralama durumum olabilir.
Pantolon, mont, gözlük ve kask gibi ekipmanları Kartalkaya'da nereden kiralayabilirim?
Konaklama hariç, 1 günde harcayacağım güncel rakamlar ne civarlarda olur? Ski-pass, kıyafet, yemek vs. gibi güncel fiyat bilgilerini paylaşabilirseniz çok memnun olurum.