Agac aralarina dalicagiz :D
Printable View
7 seneden sonra tekrar kayağa başlıyorum inşallah. Erciyes'e gelen olursa haber verirse görüşüp tanışmak da isterim. :) Peki bir sorum olacak bu kadar ara vermişken sizce tekrar kayak mı yoksa snowboard mu :) :confused:
Board yap cem en azindan erciyeste agac yok :)
cem abi ikisinide yapmış biri olarak söylüyorum.2-3 sene kayak yaptım.Board a geçen sene başladım.Board çok ayrı bir dünya.
Ben 93 de kayak yaptım sadece 2 gün . Daha doğru düzgün snoawboard yoktu. 94 de snowboard furyası başladı. Kaykayda eşeğin bi tarafına su kaçırdık snowboard yapiim dedim snowboarda başladım kendim 1 günde öğrendim . 96 yılında Rossignol Gösteri takımına girdim 5 sene sürekli olarak Türkiyenin belli başlı yerlerinde gösteri yaptık Unifestlerde falan. Snowboardu yalayıp yuttuktan sonra kayak çocuk oyuncağı geliyor. 98 de denemek için kayak odasından kayak aldık arkadaşlarla. Sırf eğlencesine. Hangimiz neremizi kıracaz diye. Hiç birimiz düşmedi bile. Akşamüstü rampada 360 - backflip yapıoduk kayaklarla. Görenler kaç senedir kayıyosunuz diodu. Akşam otelde pokerde kaybedene ertesi gün gösteride kayakla gösteri yapma cezası verdik. Düşün yani ceza diye kayak verdik altına. O yüzden kıyaslamam bile ikisinin arasındaki farkı.
abi banada tam tersi geliyor. cocuklugumdan beri kayak yapiyorum son 2 3 senedir herkes board yapmaya basliyinca dedim bende yapiyim kac senedirde kaykay yapiyorum. valla en zor kismi ayakliklari baglamakdi yoksa board daha kolay ve ayrica daha guvenli. Kayakta dustunmu bi ayak saha bi ayak sola gidebiliyor. yada bitanesi saplanip digeri kaymaya devem ediyor. Boardda ayaklar ayni hizzada ondan sakatlanma riski dusuk diye dusunuyorum. kisin uludagda olucam somestre zamanlarinda. yeni ogrenen arkadaslar fln varsa ders verebilirim ucretsiz board kayak farketmez :) Gecen sene bigfoot a gectim tavsiye ederim kayakcilara :)
bu sene bol bol kızak yapmalıyım :)
burda kaymayana kayiyolar :) hem slalom hemde snowbord var kiza zaman sonra ekleme yaparim :)
98 senesinde Rossignol bütün takımı Türkiyeye getirmişti. Jonas Emery diye bir herif geldi. O zaman 17 yaşında falandı. Biz rampada frontflip zor yaparken herif dümdüz kayarken yapıyordu. Ondan öğrendik bi sürü şeyi. Adam dağın tepesinde kasabada yaşıyormuş. Okula 12 yaşından beri snowboardla kayarak gidiyorum dedi. Bir sene sonra çıkacak snowboardları test ediyorlardı. Dönerken hediye diye bize bıraktılar. Biz burada takımdayken aldığımız ekipmanın yarısını veriyorduk. Adam ben istediğim zaman istediğim mağazaya gidiyorum istediğim ekipmanı alıp çıkıyorum. Faturaya imza atıyorum demişti. Herifler bizim kayışımızı görmesin diye rampdan atlayacak arkadaş varsa rampanın önünü kapatıoduk ki görmesinler rezil olmayalım dioduk. 4 Metre yüksekliğinde rampa yaptırdılar. İki rampa arası bomboş. Aradaki boşluğu kapatmak için uçarak gelmek lazım. Bizim en büyük rampamız o zamana kadar 1-1,5 metre. Fazlasını yaptığımız zaman gelip yıkıyolar millet atlıo bi tarafını kırıo diye. Rampanın tepesine bi çıktık aşağıyı bi gördüm hacı ben atlamam dedim. Adamlar kaldırımdan atlar gibi atlıolar. Gaza geldik atlamak için korkuda var yavaş girersek ya 4 metreden aşağı araya düşecez ya da öteki rampanın duvara yapışıcaz diye. Hepimiz frenlemeden atladık ilk atlayış facia. Herkes öteki rampanın sonuna inmedi resmen düştü. Havaya çıkan panik olup denge kaybedip düşüoduk. Adamlar bize ne yapmamız gerektiğini öğrettiler. Biz senede toplasan 1-1.5 ay kayıyoduk adamlar 12 ay board üzerinde geçiriyorlar. Bide adam 20 dakika çıkıyor 1 saat kayıyo biz burada 20 dakikada çıkıyoruz 5 dakika kayıyoruz. Romanyaya gittik kaymaya. Kaç çıkış diye sordu 20 çıkış ver dedim herkes 3-5 alıoken. Diorum herkes acemi heralde. Adam verdi. Ulan kayıyorum kayıyorum bitmio pist. 30 dakikada indim hafif oyalanarak. Bir sonraki iniş tapagaz slalomsuz atlayıp zıplamadan indim 8 dakika. nefes nefese kaldım.
Ya daha ne hikayeler var yaşadığımız. Şimdi düşündükçe gülüyorum. Akşam pokerde kaybeden arkadaşı ertesi sabah kar yağarken slip mayo deniz maskesi ve snorkel ile kaydırdığımızı bilirim.