istenilirse yapılabilir ama yurtdısından insanlarla çalısmak lazım.. heryerde bu böyledir hollywood da bile film çekilirken special effects e bakın çizerlere hep japonlardır.. star wars da bile..
![]()
istenilirse yapılabilir ama yurtdısından insanlarla çalısmak lazım.. heryerde bu böyledir hollywood da bile film çekilirken special effects e bakın çizerlere hep japonlardır.. star wars da bile..
![]()
Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..
bızde gıse yapsın dıye hemde ılk gunden kosa kosa buyuk bır heyecanla gıttık . yemın ederım yanımdakı arkadasım uyudu bı ara . cuneyt arkının kanıje kalesı fılmını bırdaha sınemada ızleseydık emınım salondakılerın yarısından cogu duygularına hakım olamayıp aglardı! ama dun ınsanlar guldu ya guldu . 3 senede cekmısler fılmı saka gıbı . ızleyen arkadaslara soruyorum fılmın adı olmasa bu senaryo ıstanbulun fethı dermısınız? AYASOFYA harıc ıstanbul uldugunu anlıyacagımız hıcbırsey yok . zaten anımasyonlarda cızgıfılm gıbıydı ama onlara takılmıyorum . fılm zaten sıfır surukleyıcılık !
NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE
http://www.youtube.com/watch?v=iV7Fs...eature=related
SEYTAN SIKILINCA COCUGUNU OPERMİŞBUNLARDA SIKILDIKCA HALKI OPUYOR !!!
NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE
dedıgın gıbı 5 saat olsaydı ama sorun zamanla alakalı degıldı . sorun zaman eksıklıgı olsaydı ulubatlı hasanın ask mesk cılvelestıgı bos sahneler olmazdı ! sahneler arasındakı kopukluk ınanılmazdı dedıgın gıbı bende soylemıstım gemılerın halıcten gecırme fıkrı aklına nasıl gelıyor bunu bı isleyın sonra gemıler halıca ınıyor ne oluyor halıcte ? fılme boyle bı konu yok cıldırdımzaten fılmın fınalı evlere senlık koca SULTAN tek basına ayasofyaya halkın arasına gırıyor
saka gıbı bıraz gercekcı olur ya sankı cocuk fılmı cekmısler
NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE
Ya şimdi filme giden insanlar transformers gibi Lotr gibi ustun CGI lı sahneleri gormuş insanlar e beklenti yüksek oluyor tabi.Ama ya fragmandan gordum ciddi kotu sahneler.. hani youtube da amator turklerin evde yaptıgı daha güzel efektler gordum.. Ya işte ilk savaş filmimizde o yüzden de böle falan bunlar biraz bahanemiz bizim.. ilk film diye kotu neden olsun.. Korede adamlar 2000 lerde ilk defa böyle Cgi lı yaratık filmi çekiyorlar , hollywood dan bile güzel iş çıkarıyorlar (bütün film anlamında) neden bizim ilk defa yaptıgımız bişey de mukemmel olmasınki..
Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..
fılmdekı tek tesellımde muhtesem yuzyılda KANUNI SULTAN SULEYMANI karı duskunu gosterdıklerı gıbı bu fılmde FATIH SULTAN MEHMEDI karı dusunu gostermemısler ...
NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE
Bende film boyunca mehtaran bekledim ama çıkmadı;olsun ben yinede beğendim, sonuçta biz gidicez izleyeceğiz ki daha iyileri çekilsin duygu yoktu güldük falan diyenler var ama Fatih'in askerlerle konuşması,lağımcıların yaptıkları,Ulubatlı Hasan Fatih'in son sahnede yaptıkları askerlerin bile bile ölüme gitmesi beni hiç güldürmedi.Bu kadar yıkıcı olmayalım kabul ediyorum çok daha iyisi olabilirdi ama bu bir başlangıç.
ben filmi izlemedim fakat izleyen bir arkadaşıma sordum bu konuyu,
oda şöyle söyledi,
filmin bir sahnesinde Fatih Sultan Mehmet 2 gün boyunca çadırına kapanıyormuş, tesbih çekerken sinirlenip tesbihi kopartıyormuş, daha sonra kendine gelince tesbihin boncuklarını toplamaya başlamış o sırada boncukları eliyle yuvarlamış o sırada aklına düştü heralde diye söyledi arkadaş.
evet filmde mehter marşı yokmuş ki mehter marşı Osman Gazi den bu yana var.
MTM-PROSTOCK GARAGE
Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı
bence her ne koşulda olursa olsun daha iyilerinin çekilebilmesi adına gidip izlemek gerekir.
çünkü tarihimizde birçok zafer var anlatılması gereken.
MTM-PROSTOCK GARAGE
Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı
destek olmak için gidilmeli.
Sanki hollywoodun hep iyi filmlerinemi para verdilk , daha iyilerini eleştirelere bakarak çekebilirlerr düşüncesindeyim
Bıldıgım kadarıyla Mehter marsları cumhurıyete yakın donemlerde yazılmıs. Mehter takımı daha once ordu ıcınde savas rıtmını ayarlayan vurmalı calgı kullanan harp yetenegı olan ınsanlarmıs.
bu sabah 21:40 için bilet aldım bende, umarım bu kadar kötü çıkmaz, beklenti çıtam çok yüksekti, şimdi yerlerde, belki çok kötü diye gidersem güsel gelebilir, (bkz. fakir tesellisi)
Everyone knows that 2003 was the last year of the real S2000!
peki rüyasında ona istanbulu alması müjdesi geldiği hz muhammed (s.a.v) rüyasında gördüğü arabistandan sırf bu yüzden savaşa ermişlerin geldiği kaleyi aldıkdan sonra zindandaki papazın çıkartılıp sen burayı aldın ama torunların burayı savaşmadan para için satıcak olayları yokmu..
bu film tabiki aksiyondan çok fantastik olarak çevrilmeliydi..
Henüz izlemedim ama, söylenenlere göre hakkını verememiş olsalarda bu filme daha iyilerinin çekilmesi adına gidip izleyeceğim.
40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)
bende filmi dün izleyenlerdenim,şöyle bir değelendirme yapayım genel manada film güzel,evet bazı tarihsel önemi olan olaylara daha detaylı değinilebilirdi ama film süresi dahada uzardı,misal ulubatlı aşk olaylarından bahsedeceğine bazı olaylara daha detaylı girebilirdi,mehter konusunda ise benimde hatırladğım kadarı ile fatih zamanında sadece davullar vardı,fetih marşının bile istanbulun fethinden sonra,istanbulun fethinden ilham alınarak yazıldığını bi yerde okuduğumu hatırlıyorum.
Neyse filmle ilgili fazla eleştrilcek bir şey yok çünkü bu filmle karşılaştırabileceğimiz başka bir Türk filmi yok, Kahpe bizans gibi hem kendi tarihimizle hem bizans tarihiyle hemde zamanında belli bütçülerle çekilmiş kara murat gibi malkoçoğlu gibi filmlerle dalga geçen bir komedi filmi ile karşılaştıramayız. Amerikan filmlerini zaten geçin,Rusell Crowe un gladyatörde oynamak için aldığı paradan bile düşük bir bütçeye çekilmiş bir film,kaldı ki bi gladyatörün bir Truva'nın bütçesini siz düşünün.
Sözün özü olarak birisi kalkmış cesaret etmiş büyük paralar harcamış emek harcamış ve bir film çekmiş biz buna destek olmazsak,herzamanki yaptığımız gibi kendi bindiğimiz dalı kendimiz keseriz. Severiz zaten halk olarak içimizden çıkan birilerini yerin dibine çekelim.Eleştirelim ama hunharca değil yapıcı eleştirelim,belki daha sonra biri daha çıkar daha iyisni yapar bu işler böyle olur. siz şimdi buna tuuu kaka derseniz insanların cesareti kırılır. Şu filmi yunanlılar yapsa varya bütün halkıyla hükümeti devleti ile adamların arkasında dururlar,dünya çapında film olur ses getirir. Ama biz farklıyız işte bizden biri yapınca böyle film mi olur amk die başlıorz hemen.
Sonuç olarak eleştirilcek yanları yokmu var,ama sadece birisi bu filmi çekmeye cesaret etti diye bile tekrar gider izlerim hatta çıksın dvd bluray ne varsada alırım ki,bi dahaki sefer için cesaret gelsin adamlara.biraz uzun oldu kusura bakmayın dün sinemadada 3-5 lavuğa sinirlendim gülüolar falan filme o yüzden içimi döktüm.
Kaynak:WikipediaMehterin Kuruluşu
Yeniçeri ocağının bir parçası Olan Mehterin , hangi tarihte kurulduğu kesin olarak tespit edilememekle birlikte bunun, 14. yüzyılda I. Murat (Hüdavendigar) döneminde Çandarlı Kara Halil Paşa'nın tavsiyesiyle bir ocak halinde kurulduğu söylenebilir.[kaynak belirtilmeli] Bazı kaynaklarda bu kuruluşun 1365 yılında olduğu söyleniyorsa da büyük bir ihtimalle bunun 1362 yılında olduğudur.(...)
(...)
Mehterin Yeniden Kuruluşu
Mehterhane 1826 da kaldırılarak yerine avrupai bandolar kuruldu ve maalesef repertuarı kaybolup gitti.Sonradan 1914 yılında Türkçülük cereyanının kuvvetlenmesi üzerine Enver Paşa'nın emriyle Mehteran-ı Hakaniye adıyla yeniden kuruldu ve askeri müzeye bağlandı.
mehter takımı varmış ama arkadaşların bahsettiği gibi veya filmde beklediği gibi mehter marşları fetih marşları hücum marşları yokmuş,ritm tutulurmuş.Fetih marşı hatta istanbulun fethine adanmış bir marştır. O zamanlar mehter takımı varmış hatta kökenleri çok eskilere dayanır,osmanlıya selçuklulardan geçtiği söylenir.
bu sözlerim sizin için değil ayrı bir parantez açıyorum,Mehterin savaştaki rolüne daha fazla değinilebilir miydi evet olabilirdi,zaten bazı hayal ürünü şeyler var filmde mehter marşı hücum marşı fetih marşı vs çalınabilir miydi evet çalınabilirdi,bu seferde fatih zamanında mehter marşımı vardı dicekti bazı insanlar.Heryerinde bi kusur arayarak izlemekten ziyade,zevk almaya çalışmak lazım
Bu akşam bir aksilik çıkmazsa gidiyorum filme.Fragmanları çok hoştu , umuyorumki tamamı öyledir.Tabiki zevkler ve renkler değişir
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)