Arkadaşlar ben fiat punto 1.4 turbo-jet arabama brc prodrive kit taktırdım.60 bin km de takıldı.8bin km dir sorunsuz biniyorum.Performans kaybı yok denicek kadar az..Yalnız kit fiyatı 2000 tl..
Printable View
Arkadaşlar ben fiat punto 1.4 turbo-jet arabama brc prodrive kit taktırdım.60 bin km de takıldı.8bin km dir sorunsuz biniyorum.Performans kaybı yok denicek kadar az..Yalnız kit fiyatı 2000 tl..
Bi abimizde vardi sefakoyde, canavar gibi kullaniyordu benzinede almiyordu gazlarken direk lpg ile gazliyordu.bizim bile aklimizda var duzgun motorlu alip lpglemek bem takarsam brc takarim sahsen, stp nin corsaya taktirdik sehirici 180 kurus yakiyor canimiz sikilinca komik paralara geziyoruz ornek verisem canakkaleye gittik geldik 80 liraya 80 90 sabit olarak gittik geldik daha ne istenirki, vtecede takilir %40 tasarruf edilir mis gibi
bir yere kadar gazlarsın . bunu da anlayan anladı..
Hocam ben ustayla bayaği konuştum lavato nun normal sıralı sistem lpgsini taktirirsaniz eğer CNG de destekliyor enjektörleri ileride istasyonlar kurulmaya başladiğinda sistemde yazilim ve bikac değişiklik ile cng ye dönebilirsiniz.
3-4 gun once bırı aramıstı arac ıcın eğer anlasırsak Cupraya Lpg takılırmı acaba dio bana 300 hp yeter dıe bahsedıyodu :D
Vay be ferrariyle bile kıyaslanmış helal olsun ne diyim:)
günü kurtarmak adına ve benim arabam şu kadar yakıyor dendimi şakşakcıları karşına almak için birebir ..aslan besliyorsan yemini vereceksin . atalarımız boşuna dememiş!!
Paraniz yeterse prins, yetmezse BRC den sasmayin :)
abartılcak ne var ki?
Ferrari, Corvette, Jaguar'a takıtıranlarıda duyduk,
Neymiş bu Hondalar böyle, sanarsın Bugatti :icon_wack
valla düzgün bir kitle çokta güzel performans kaybı olmadan lpg ile kullanılabilir diye düşünüyorum
lpg de sonuçta benzin gibi bir yakıt turu
bu 5000 altı LPG 5000 üstü Benzin olsun dedıgınız gecıs bıraz sıkıntılı olmazmı ? sonucta sıralıda bıle otomatık oldugunda. gecıslerde bıraz vakıt gecmesı gerekmıyormu?
bırde yakıt yolunun gecısten once tamamen bosalması gerekmıyormu oyle bırsey yokmuydu? yanı soyledıgınız bana bıraz olmaz gıbı geldı ama teknoloji tabi :D cıktıysa bırsey bılmem ?
aslında benzınden farklı bı yol gelse nos gibi :D olmazmı ?
http://b1112.hizliresim.com/s/c/11nnz.jpg
Bizim bir musterımızde var LPG li VTI
araçta yuksek sıkıstırma pıston
p28 ecu de var
+ lpg li işte :)
ben lpgli sti gördüm vti'ya yüklesen ne olur :)
doch vtec yazan o mavi motorunun kapağına, pistonlarına yandığımın vti'yı yaa :D
hastasıyım şahsen. az olsun, öz olsun VTI olsun arkadaş..
Ayrı bir tutku bu mevzu. Anlayamanlar, sevmeyenlere bir çift lafım var yani sonuçta tamamen tercih meselesi. Zevk meselesi.
Nemalanan kesimi ayrıca kınıyorum :D
+LPG candır bu ülke şartlarında :D
Cihan Brc sanırım
butun hersey kıt ve montajla ve en onemlısıyse ayarla alakalı yanı bana marea ya takamazsın dedıler taktım araba 500 km kadar adaptasyon saglayamadı sonra guzel bır ayarla tupte 195 km kadar hıza cıktım yanı hıcbır sorun yoktu kesıcılerle cok gıttım sorun yok hersey parca ve programla alakalı gıdıp buyuk kafa ve turbo sıstemıne takılan tesısatları takarsınız guc kaybı yuzde 2 lerde olur yanı :)
typer a lpg takan var vti a neden takılmasınki süpersport mu mübarek
çok mu önemli bi araba sanki niye tüp takılmasın
hb nin ruhuna aykırı lpg :D sedana olur ama :D
2 sene sonra benzin 7-8 TL olduğunda lpg siz vti var mı diye konu açarız :D Bize bunu yaptıranlar utansın.
arkadaşlar tabiki lpg her araca takılabilir alın takın...yanlız şunu unutmayın..aracı satma zmanı geline zaten spor araçlar zor satılıyor hemde üstüne lpg taktırınca nasıl satılır işte orası tam bir muamma sağlam bir zarar ediceksiniz bu bir gerçek..bende bir ara lpg baya araştırdım ama bu işi yapan bir akrabam sakın bulaşma dedi...hangi marka tüp olursa olsun motorun ömrünü kısaltırsın gibi şeyler söyledi...markanın farketmiyeceğini sıvı enjeksiyon işlerinin hikaye olduğunu avrupada tüp nerdeyse hiç kullanımadığını söyledi...yani burdaki markalar ve gazeteler yok avrupada şöyle teşvik ediliyo diye yazsada hepsi yalan dolan...sadece pazarlama için reklamdan başka birşey değil...siz siz olun spor araç alıcazsanız ya dizel yada benzinli alın standart aracınıza bile tüp takmayın..istemesenizde aracınız satarken değer yitiricek
araca uzun süre binilcekse , benzin lpg farkından yapılan kar la satılırken yapılan zarar orantılı olabilir...
lpg den kar yapmayı düşünüyosan hayırlı işler kardeşim :D hemde spor arabada... benzinliğe bile girsen pompacı ne iş diye ters ters bakar araca emin ol..hem vti hemide lpg :D sen kayserili misin diye sorar :D motorun ömrü %25 en az kısalır + motor bakım masrafın artar + ortalama bişey desen 2000 tl tüp parası vericen + kapalı otoparka giremiyeceksin + feribot geriş yasak + senin aracı lpg li gören cevrendeki insanlar keşke spor arac yerine benzinli aile arabası alsaydın keşke derler :D
Akraban çok uçmuş yanlış anlamada, Almanyadan Hollandadan vs. felan yazın gelen çok araç gördüm LPG'li, sonuçta Honda BRC ile anlaştı Sıfır KM'lere takıyorlar birkaç markadada böyle olaylar var, hatta mercedeslerde LPG dolum ağzının koyulması için fabrikasyon yerler bile var, Ben kullanmıyorum LPG ama aracımı çok az kullandığımdan dolayı günlük kullanma durumum olsa takardım;
kardeşim ben en az 50 kere yurt dışına cıktım...akrabayı geç..o akrabada tüp takan bir usta...onun oğluda işinden dolayı en az ayda 2 kere almanya ispanya italya ya giden birisi...walla kardeşim yurt dışında bu işi kimse kolay kolay yapmaz..sebebide benzin fiyatları orda uygun bulgarda bile benzin 2.40 tl ben sizin iyiliğinize söyledim isterlerse uzay mekiğine bile taksınlar...motora kuru yakıt püstürtüp ömrünü kısaltıyorsun + kapalı garaj yasak+ feribot yasak + aracı satarken zorlanıcan + motor bakım masrafın daha fazla olucak benzine göre aynı zamanda şunuda söylim bende 1 ay öncesine kadar savunuyordum ama gercekleri geçte olsa gördüm... avrupada şöyle böyle diyenlerin hepsi pazarlama yaptığı için marka satsın diye öyle söylüyor..aracı aldığın yere sor bakalım onlar ne diyecek..avrupalı kolay kolay lpg ye yanaşmaz sadece tr de öyle söylenir...