+1 milyon
yakında bir firma cıkıp jetlere lpg üretim yaparsa şaşırmam hatta bunu savunana bile :D
Printable View
Nerelere gittiniz mesela?
Nerede yurtdışında benzin ucuz, son dönemde avrupada birçok ülkede benzine ne şkilde zam geldi birhabersiniz anlaşılan yada Almanya Hollanda ve daha birçok ab ülkesinin lpg takan araçlardan daha düşük emisyon sebebiyle daha az vergi aldığını hatta sıfır arabalarda teşvik verdiğini gözardı ediyorsunuz sanırım? Burda şimdi marka marka ülke ülke açıklayacak değilim ancak 50 kere yurtdışına çıktıysanız baya bir gezmişsinizdir bunlarıda biliyorsunuzdur haa bulgardan bahsetmişsiniz arada akrabalara vs. gidiyorsan haklısın dediklerinde.
niye takılmasın vti egzotkimi supersport bi aracmı degil takılması gayet normal yuksek km yapılıyorsa
Piyasada bir sürü subaruda LPG var
hemen hemen ger gun goruyorum lpg kuyrugunda beklerken
sonuçta spor araba
her araçada lpg takılabılır
ama dedıgım gıbı bu arala site olarak vti takınsıtısı var üyelerde bu neden kaynaklanıyor anlamadım hala :)
gazeteden alıntı haberlerle lütfen yorum yapmayalım... şöyle bir örnek vericem hondanın daha dizel aracı yok suv u hariç ...siz lpg diyosunuz...honda salak zaten benzinli yapalım binsinler demiş japon müh.ler :D ayrıca avrupada lpg li araç tr den cok daha az arac sayısına oranla ama tabi gazeteler öyle demez reklam olacak ya markanın reklamı :D dacia hariç hangi marka tr de lpg li fabrika cıkısı araç satılyor?
takılır diyen arkadaşlar ı cok merk ediyorum acaba kac tane 2. el lpg li spor araba almışlar.hiç aldınız mı acaba spor lpg li 2.el araba ? uzaktan davulun sesi hoş gelir. 2.el lpg li aracın yanına yaklaşmazlar sonra takılır diye yorum yaparlar.
Gazeteden alıntı haberlerle yorum yaptıgımı kim söyledi sana?
Ama sen gazete haberlerini kaçırmışsın sanırım. Hondanın dizel aracı var iyice bir bak, zaten düşük hacimli 1.6 dizelde geliyor yakında.
evet aracım benzinli 150tl ye ortalama 380km yol yapıyorum ama lpg düşünmedim hiç rahatsız etmiyor
ayrıca bu zararlı kuru sıvı puskurme olayının tam olarak teknik bir açıklaması varmı bunun
yani sallıyo dediğin kişinin laflarını çurutebilicek düzgün bi açıklama makale varsa okumak istiyorum
çok yakın arkadaşım 2 tane ml320 sinde volvo c70 coupe sindeki turbo bi araç
yıllarca lpg kullandı ne performans eksikliği gordu nede rutin bakım dışında başına bir iş açtı kmler ise 150bin ve yukarısı araçlar oylede satıldı gitti
lpg nin fiyat düşürmesi diye birşeyde yok arıca lpg nin kotu olduğunu savunursanız tabikide 2. el araç alırken lpg li araca az fiyat biçersiniz
arkadaşım 280bin km de motorun anahtar bile değmemiş 97 model E200 unu sattığında
istanbul dışından gelen kişiler araçta lpg olmadığını gorunce suratları düşmüştü olsaydı daha iyi olurdu gibisinden
yani aslında tamamen kişisel yargılar ...
inandık beyler inandık yorumları biraz daha keskinleştirin düşcek o fiyatlar hadi :D
aşınma dediğiniz nekadar bi aşınma
800bin km gidicek motor kaç bin km az gidiyor ? % kaç etkiliyor ?
benzinlideykende aşınma mevcut ?
ayrıca tabikide firmalar aşınmaları minimumu indiriecek çozumler uretip uygulamak isteyeceklerdir bu onlar için + birşey
ama aşınmayı şu şekilde azaltıyorlar dendiğinde o sistemin zararlı olduğu anlamına gelmiyor
ozaman brc aşındıryor prins aşındırmıyor gibi bir sonuç çıkıyor ortaya
Çok çok samimi bir arkadaşım opel astra'sını bakımını vs. düzgün yaptırır 385.000 de sattı bir kaç ay önce.Memleketi uzak olduğundan gezmeyi sevdiğinden ortalama bir günde en az 60 70 km si var ve sürekli uzun yol yapar aracı sıkıştırır vs. Bir kere bile problem yaşamadı sattı ve aldığı arabaya hemen taktı.
150-200 binde motor yapmış bir sürü benzinli araç var benzinde aşındırıyo o zaman onu ne yapcaz
hep hayal ederdim fabrika cıkışlı lpg li ferrari olacak mı ? yaptım oldu :D :D :D
Lpgye asla karsi olmadim kendi adima konusayim arac alirken lpglimi diye bakarim degilse en azindan 1000tl dusuk araca bakarimki lpg taktirinca zarar etmeyeyim diye..
Milyoner degilim benzinin litre fiyati bukadar pahali iken ekonomimi dusunmek zorundayim,spor aracada binerim motor yapisi uygunsa lpg taktiririm.sonucta omurluk arac almiyorum en fazla 3 yada 5 sene kullanir satarim
Bir tane beyaz vti hatırlıyorum ankara tayfasında vardı geçen sene beyaz sedan şuan hangi şehirde bilemiyorum.
anlayana sikrisinek saz anlamayana davul zurna az... kocum anladın sen onu ayak yapma...
ayrıca firmaların zaten fabrikasyon ornekleri var
volvonun bifuel diye geçen modelleri mevcut yurt dışında
lpg varsa vti da bence fiyatı artar şuan saçma sapan lpgler sıralı sistemde en az 1 lira.
egsoz filtre hedırslı vti alacağıma lpg li almak daha mantıklı en azından işletmesi muayenesi falan daha külfetli :D
Hatlar karıştı pardon :D
aslında spor bi araca lpg olayı olmalı bence yapılabiliyosa çok iyi olur
mesela bi gc8 in lpg li olması bi çok kişiyi cezbedebilir
bizim pedere mümkün değil tek kapılı araba aldıramazsın bi gc8 hem 4 kapılı hem spor bi araç yılda 15-20 bin km arası yapan bi aile olarak lpg li gc8 hep hayalimdi :)
17 binde astra g aldık.bugün 123 binde.100 bin km benzinde binsek 10 lt/100km yaksa 43 bin yakıt yapardı.gazda 12 lt/100 km yaksa 28 29 bin yapar.arada 14 bin fark war.araba zaten 20 bin motoru yese nolur :)) ha bende sewmem lpg o ayrı ama durum bu? uzun vade de zaten arabanın parası ile çıkıo :)
Fitili ateşlediler yicekler vti'ın başını :D
Ama sezonu diil kışın fazla satılık olmaz ayın çabaları ilkbaharda görelim :D
dizelin sesini duycağıma bagajda lpg taşırım :)
senın yazını kastedmiyorum yanlış anlama ama işte bu saçma mantıkdan bahsedıyorum ben az yakıp gazlamak gıbı bişey tamamen ayrı bi dünya. 3 kuruş koy benzınını gazla yapamıyosanda dızele bın dıye zorlayan yok başka bişe al istersen 4 tane tak tupu zaten ulkede nadır bulunan aracı gıdıpte tuple p.ç etmek saçmalık yanı.