lpgde %40 tasarruf yapılıyor ama..
Printable View
%40 eksidendi aradaki fiyat farkı ile artık %40 lar çok zor makas çok dar ve bahsettiğiniz araç vti.
Performansı ekonomik kullanacağım diyorsunuz.
Vti ile hiç gazlamazsanız şehiriçi-dışı karışık kullanım 9-11 lt yakıt tüketir gazlayınca bu değer 15 lere kadar çıkıyor hesabı basit hemen yapalım gazın yoğunluğu sebebiyle bu 9-11 gazda 15-16 lt gibi rakam olacak gazlayınca gazda 20-22 leri göreceksiniz.
benzinde ortalama 10 yaksanız 10*4.22=42 TL 100 km
gaz ile ortalama 13 yaksanız 14*2.35=32.5
Gaz takım maliyetide var en ucuzu atiker 990 tl hesabı birde siz yapın değer mi değmez mi?
Güncel fiyatlar opet ve aygazdan aldım hesap ortada. aradaki fark 9.25
2.00 dan milan gaz alırız ozaman :D
ayrıca benim düşüncem şehir içi normal kullanmak. Yani max. 3000 de vites atmak... Gazlicağın zaman benzine geçmek... Basmadığın zaman bende 20-21 kuruşa kadar düşer....
Tercih sebebi. Amacınıza ulaşırsınız inşallah. ;)
ulen lpg lı tayyar bile var vti niye olmasın :D
benım gıbı yapın vtec2 ye vtec açtırın
4800 de lpg den benzine geçecek şekilde ayarladım , lpg den benzıne geçince anlatamam keyfını :D resmen vtec açıyo vıdeosunu koyarım :D
ayrıca neden mıllet lpg ye bu kadar karşı anlamış değilim nıhayetınde lpg de bır yakıt cinsi
vtı da 5000e kadar lpg ye ayarlayacaksın sonra benzıne geçecek cok güzel olur :D
teknik olarak bi sıkıntı yok takılır :D
lgp candır :D
ağaç , taş , meyve orantısı usta:D
Kim nereye isterse oraya takar bugatti ferrari audi porşe Ancak;
lpg nin zararsız olduğunu söylemek , teknik mekanik yönden jaguara mersedece takılıyo diye örneklerle zararsızlığını belirtmeye çalışmak , bilinçsizliktir hatadır hatta ayıptır.
Bende lpg yerine diesel i tercih ederim.Bugün LeMans ın dünya dewleri (Audi , Peugeot) dieselle yarışıyolar we resmen meydan okuyolar.Bu markaları dieselleri dünyada tartışılmaz diesel teknolojisini ellerinde tutuyolar.
Bu arada vti süper spor otomobilde oldu :D Ohaaaa diyorum.
vti heryönden sınıfının en kaliteli aracıdır kim neresini yırtarsa yırtsın ama süper sporda deil ohaa derler:D
bu konu vtilerin fiyatını düşürmek için karalama konusuna zıt gidiyo boyle prim yapar vtiler bu konu kapatılmalı:D
vtec vti piyasada uygun fiyatlı gideri olan spor araç olarak tutuldu.. bunda herkes hem fikir ama zaman içinde bilinçsiz veya bilinçli olarak uğradığı deformasyonlar modifiyeler kazalar yüzünden temiz ve diri olanı az kaldı yada düzeltilenlere harcamalar çok oldu yedek parçasının çok olması ve buluna biliyor olması ustalarının çoğalması (servisten ayrılıp kendi mekanını açan çok adam var) ilgiyi dahada yükseltti satanda alan da bakanda ekmek yiyor.. yani normal de 17-20 arası alınan vti lar şuanda 20-28 arası neden tek ve geçerli sebebi var parası yetişmeyip alamayanların ek kasa her aracı benzetme ve vti örnek göstererek araçlarını sergilemeleri oldu 1.4 1.6 ies lerin sorunsuz parça bol temiz araçlar diyerek araçlarına 17-20 arası para isterlerse.. olacak budur .. gayet doğal.. ben geçenlerde 1.4 is sattım 15.750 ye 1998 model araç.. ilanını 2 gün önce gördüm.. 18000 tl diye :D 2.250 tl kazanç. bekliyor.. ve araç verdiğim gibi belki pasta cila vs yaptı bu böyle giderse bu fiyatların olması gayet doğal..
Türkiye'nin en temiz vteclerinden birine Romano takacam beyler....
ya takılır neden takılmıycak turbo sistem montajı yapılır böylecede 5 bınden sonra benzıne atmaz
vti alın
sonra gıdıp baska bır araba alın lpg lı
gunluk ona bının
vtı ın dusun yakasından
arada bının vtı ya canınız yanmasın
Vti bence kendi sınıfında yakıt olarak gayet cimri bir araç . Bugun 1.6 megane kullansan hemen hemen aynı hatta megane daha cok yakıyo bile olabilir. Durum böyleyken o tarz bir araca gaz takmak ne kadar mantıklı olacaktır.Sonucta aldığın araba performanslı , gazlanmak için alınmış bir araç.
allahını seven ustume toprak atsın....
Bugün sıfır FN2 Type-R alsam ilk gidip yapacağım iş LPG taktırmak olur :D
Hazır Hondayla BRC de anlaşma yapıp garanti kapsamından çıkartmıyorken hem ekonomi yaparım hem keyfime bakarım..
CRZ alıp gaz takalım 10 kuruş yaksın.
Develer tellal iken pireler berber iken diye başlayasım geliyor.....:D
manuel 120k civarındaki 1.4is in benim gözümde ederi en fazla 14.000 lira
tek bi kısıma takıldım vti hangi yönlerden sınıfının en iyi aracı? mesela yol tutuşu mu çok iyi, frenajı mi çok iyi, yoksa donanımı mı malzeme kalitesi mi yalıtımı mı neyi sınıfının en iyisi? hani heryönden en kalitelisi oymuş ya merak ettim açıkcası bunu dalga geçmek için değil ciddi manada soruyorum
yanlış bilmiyorsam turbolu 1.6ies vardı
zıpkın gibi bmw 525 'e takmışım lpg, vti nedirki?
ne takılmayacak takılır çok da güzel olur. kimse de yadırgamaz ferrari değil porsche değil.
vallla ilk başda şunu düşünmek lazım
takarım vtı de arabamı ne arabalara tup takıldı dıyen arkadslar bugun vtı almaya kalksanız lpg li vti alırmısınız ??? :D
Ben alirim lpg li olsa ne olur olmasa ne olur
hazır lpgli varsa ben son fiyat pm aliim :D