User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
28 sonuçtan 20 ile 28 arası

Konu: Peugeot 206 lpg öneri

burakN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı slave Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şuan brc ve lovata kendi ayarlarını pc üzerinde otomatik yapabiliyor atiker daha sıkıntılı bu konuda özellikle şu gösterge bozulma olayı hala devam ve ayarım kaçtı olayı bile var ben 55 bi nkm oldu lovato kullanıyorum 1 kere tık demedi daha ve hergün 200-250 km yol yapıyorum .
    Gaz ayarı denen olay aslında sadece araç beyni fazla veya az yakıt okuduğunda ona müdahale etmektir o da %20 kadar olabiliyor. Zaten çalışma prensibi araç beyninin benzin enjektörlerine verdiği sinyale göre gaz akımı sağlamak yani araç beyni kensini gaz ayarı yapıyor biz sadece değerlerin normal olup olmadığını kontrol ediyoruz. Eğer araç benzinde düzgün şekilde çalışıyorsa (hava , yakıt , ateşleme) lpg takıldığında ise araçda lpg de düzgün çalışıyor işin özü bu. Sadece beyin zengin , fakir okuduğu zaman arızaya geçiyor (yakıtı ona göre açıp yükseltmeye çalışıyor) o da güçlü bir motorsa regülatör ufak geliyor olabilir yada gaz enjektör meme uçları araca yetiştirecek mm açıklıkta değil. Atikerin kullandığı yazılım zaten aynı firmanın sadece landirenzo , lovato biraz daha gelişmiş enjektör ve yazılım kullanıyorlar. Atiker Safe Fast gayet başarılı Multi Fast de var ama sadece detay farkları var. Diğer firmaları kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın ancak parça servis bakımından uygun cep dostu ayrıca 55 ülkede patenti var diye biliyorum.

1.3 cdtı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    brc my 11 istersen benzinde verebiliyorsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yüksek sıkıştırmalı ve güçlü bir motoru olsa o sistemler tercih edilebilir. Bence uygun fiyatlı kitler bu araçlar için ideal.

Chn53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    brc my 11 e hiç gerek yok , en mantıklısı atiker.
    Z3 Roadster
    Golf Mk5 GTI

emrese - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı r0xone/JDM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Atikerin son çıkardığı sistem sıkıntısız ve hem ustası hemde parçaları bolca bulunuyor parça diğer sistemlere göre daha ucuz ve performans kaybıda olmuyor. Her aracımda atiker kullandım ve sıkıntısını görmedim tavsiyede ederim gidip mtm brc vs gibi markalara o kadar para verme derim yüksek performanslı bir araç olsaydı büyük ve performansa göre gaz yetiştirecek bir regülatöre ihtiyac duyacaktın. O zaman belki teleflex , mtm , brc gibi markalara daha çok yönelmeni tavsiye ederdim. Zaten Atiker sadece enjektörlerinden kaybediyor brc mtm prins ve teleflex kitlerinin enjektörleri tekli olarak takılıyor kolay kolay arıza yapmıyor ama yaptıgında 1 enjektör 150 - 200TL arası değişiyor ve bu ithal enjektör fiyatları işçiliğiyle beraber biraz tuzlu olabilir. Atikerin komple enjektörlerini aldığımız fiyat 70TL ve montajla beraber 200TL. Eğer arıza yaparsa enjektör onuda değiştirmeye gerek yok komparatör ile ayarlarını tam değerinde yaptığında sadece içindeki lastiklerini değiştirmenin maaliyeti 5tl yi geçmiyor işçilikle beraber 50TL ve sıfır enjektör gibi kullanabiliyoruz. Zaten enjektörün zarar görebileceği bir durum yok metal sonuçta. Herhangi bir bilgi lazım olursa seve seve yardımcı olabilirim
    Gaz ayarı denen olay aslında sadece araç beyni fazla veya az yakıt okuduğunda ona müdahale etmektir o da %20 kadar olabiliyor. Zaten çalışma prensibi araç beyninin benzin enjektörlerine verdiği sinyale göre gaz akımı sağlamak yani araç beyni kensini gaz ayarı yapıyor biz sadece değerlerin normal olup olmadığını kontrol ediyoruz. Eğer araç benzinde düzgün şekilde çalışıyorsa (hava , yakıt , ateşleme) lpg takıldığında ise araçda lpg de düzgün çalışıyor işin özü bu. Sadece beyin zengin , fakir okuduğu zaman arızaya geçiyor (yakıtı ona göre açıp yükseltmeye çalışıyor) o da güçlü bir motorsa regülatör ufak geliyor olabilir yada gaz enjektör meme uçları araca yetiştirecek mm açıklıkta değil. Atikerin kullandığı yazılım zaten aynı firmanın sadece landirenzo , lovato biraz daha gelişmiş enjektör ve yazılım kullanıyorlar. Atiker Safe Fast gayet başarılı Multi Fast de var ama sadece detay farkları var. Diğer firmaları kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın ancak parça servis bakımından uygun cep dostu ayrıca 55 ülkede patenti var diye biliyorum.
    İlgin için teşekkür çok ederim
    Az önce bıraktım yarın akşama teslim edeceklermiş daha önce polo aracım vardı ondada atiker kullanmıştım bir sıkıntı yoktu umarım bundada sıkıntı yaşamam
    Usta çözülemiyecek bir sıkıntı olduğunda para iadesi olacağınıda söyledi tekrardan teşekkür ederim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emrese Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlgin için teşekkür çok ederim
    Az önce bıraktım yarın akşama teslim edeceklermiş daha önce polo aracım vardı ondada atiker kullanmıştım bir sıkıntı yoktu umarım bundada sıkıntı yaşamam
    Usta çözülemiyecek bir sıkıntı olduğunda para iadesi olacağınıda söyledi tekrardan teşekkür ederim
    evet garantisi 2 yıl atikerin eğer çözemeyecekleri bir arıza çıkarırsa bilgim olsun iyi bir ustaya yol göstererek buradan yardımcı olurum hayırlı olsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet garantisi 2 yıl atikerin eğer çözemeyecekleri bir arıza çıkarırsa bilgim olsun iyi bir ustaya yol göstererek buradan yardımcı olurum hayırlı olsun.
    Teşekkür ederim 1 saat önce aldım ortalama 75km yaptım şuan gayet iyi bakalım performans kaybıda yok gibi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emrese Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim 1 saat önce aldım ortalama 75km yaptım şuan gayet iyi bakalım performans kaybıda yok gibi
    eger montajdan sonra lpg ayarlarını ve çalışmasını görmek için bilgisayara bağlandığında enjektör meme seviyesi , lambda değeri , benzin ile gaz basınçları ve süreleri doğru ise herhangi bir sıkıntı olmaz. Ancak otomatik olarak kalibrasyon yaptılarsa bazen düzgün yapamıyor otomatik kalibrasyonu o da benzin gaz geçişlerindeki sarsılmalardan falan belli olur zaten.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eger montajdan sonra lpg ayarlarını ve çalışmasını görmek için bilgisayara bağlandığında enjektör meme seviyesi , lambda değeri , benzin ile gaz basınçları ve süreleri doğru ise herhangi bir sıkıntı olmaz. Ancak otomatik olarak kalibrasyon yaptılarsa bazen düzgün yapamıyor otomatik kalibrasyonu o da benzin gaz geçişlerindeki sarsılmalardan falan belli olur zaten.
    şimdilik geçişlerde hiçbir sıkıntı yok sadece gaz kelebeğinden dolayı arada gaz yemiyor (benzindede yapıyordu ) vakit bulurda temizletirsem daha iyi olacak iyişallah

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)