eski çalıştığım şirketten ayrılan birisi bg de firma kurarak dükkan açtı. (bg ortakları da var) tr den tekstil ürünlerini ihrac edip orada satıyordu. ürün nakliyesi için araçları bg den aldılar ve kendisi bu araçlar ile gidip geliyordu. bu kişi tr vatandaşı ve çifte vatandaşlık la alakalı değildi. nokta atışı yapacak şekilde paylaşabileceğim net bir bilgi yok maalesef.
ne güzel yaa 6 ay ferrariyi kullanıyorum götürüyorum lamboyu alıp geliyorum ahahayok öyle bi dünya. pasaportta 183 gün dolmadan TRye arabayla sokmazlar gümrüğe. arabayı başkasına sattın vekaletle sokmak istedin, şase numarasından yine yemiyorlar. hepsini denedik vaktinde.
haa istisnalar olmadı mı oldu. bir keresinde gittik araba aldık lan bi deneyelim şansımızı dedik, acemi bi gümrükçüye denk geldik heralde bişey demedi salak, saldı bir TRye. Bir kere kapıkuleden çevirdiler günler dolmadı diye, yunanistandan dolanıp girdikama bunlar şans meselesi bir kere olunca hep olcak diye bir kaide yok.
şimdi ise tek yol şirket kurmak, o zaman gün aramıyorlar işte, istediğin kadar takıl.
anlamadım tam olarak ama o şekilde nakliye vs sorun değil yani bizde aynı durum söz konusu ha kendi arabamla gelmişim ha şirketin xx yy zz minibusuyle elemanı yollamısım tr'den mal almış.
O şu şekil yapmıstır yuksek yuksek ıhtımal gun dusmesın dıye,bg ortaklarının ustunedır mınıbusler vso sekılde onlara ztn gün mefrumu yok
bize 6aysa onlara belki 1senedir yasal kanun onu kullanmış olabilir.
Onun harici nasıldır nedir ne degıldır bılemıyorum sımdı yazarken dusununce buda sacma oldu bg ortaklarıda var dıyosun e gene fırma ustune olmus oluyoama işte gene dedıgım yere varıyoruz Bg menşeeli firma oldugu ıcın anası BG'dir ortak baglamaz gümrük o o şekil olmuştur yani
aslında bişey yok kısacası
![]()
- K -
________
Dr.Ecu
walla ister ye ister yemede yanında yat.ben olanı aynen yazdım.ayrıca genelde türk pasaportlarını okuturlar şüphelendikleri için bulgar pasaportlarına bakmıyorlar bile bilgisayarlı sistem işin hikayesiçok sefer mühür bile wurulmadn geçtik tr ye..yanlış bilgi değil yazdıklarım biliorum çıktığını o yüzden ayrıntılıda yazmıyorum pek..
bak ne güzel söylüyosun istisnalar oluyor benimde bahsettğim bu tamamen şans meselesi sistem falan hikaye..6ay ferrari 6 ay lambo dünyası war yani yok değil ama bu makineleri alacak g*t war mıdır bilmem..
K 1989 BB - TYPER / K 1997 BM - S2K / K 1595 BM - ML350
düzenbazlıkda sınırları zorlıyayım
mesela yurt dısından aldık skylıne r34 6 aylık oalrak getirdik türkiyeye burda aracın üstüne nissan silvia yada benzer bir model pert aracıda satın alıp aracın şase kodunu r34e motorla şase üzerine vurdurduk ve araca proje çizdirdik ağır modifiye var polyesterden idareten tamponlar o bu gbi deşiklikler yparak aracın silvia oldgnu kanıtladık bu şekilde sonra orjınal şekilde r34ü toplayarak kullanabilirmiyizböyle bir dalavera oalbilirmi
arkadaslar, bulgarıstanda yasayan ve bana dıl ve araba parcası bulmak konusunda yardımcı olabılecek bırı var mıdır? haftasonu bulgarıstana gıdıcem gezmek ıcın (arabayla) arabama koltuk ve jant takımı almak ıstıyorum dıl bılmedıgım ıcın ve ordakı ınsanlarında ıngılızce bılmedıgını dusundugum ıcın bu konuda yardıma ıhtıyacım var, forumda ogrencı vs. gunluk tercumanlık ıcın harclık kazanmak ısteyen veya sevap ıslemek ısteyen bı kac arkadas vardır dıye dusunuyorum![]()
Bakım zamanı gidip de parçacıya "abi ordan 4 tane bosch buji versene" demeye utanırım, Allah düşmanımın başına vermesin
Hemen hemen herkes turkce bilir cok sikinti olacagini dusunmuyorum.hele mal almak icin gidiyosun bisekilde anlasirsiniz merak etme![]()
=) ya cogu arkadas bılmıyorlar dıyor, ee tabı gıdexcegım yerlerın adreslerı de lazımalfabelerı duzgun olsa blcam netten de hıc bırsey anlamıyorum kı
![]()
Bakım zamanı gidip de parçacıya "abi ordan 4 tane bosch buji versene" demeye utanırım, Allah düşmanımın başına vermesin
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)