Yorumlara bakılınca, zor olmasa gerek geçmek sanırım aöf yide.. Biraz kasmak lazım
ama kafa karıştı şimdi, 4 yıl okumak mı yoksa 2 yıl okuyup, geri kalan 2 yılı açıktan bitirp aynı zamanda çalışıp para kazanıp tecrübe edinmek mi ?
kendini bence istisna olarak görmen lazım benim cevremde tanıdıgım 2 yıllıkların cogu boş geziyor ve başka başka işlerle uğrasmak zorunda kalıyorlar
pimapencisi var
dogalgazcısı var
konfeksiyonda calısanı var
dandik çağrı merkezlerinde çalışanları var
kuyumcu tezgahtarı var
var oglu var...
şu iyi demek yanlış olur senin hedeflerin onemli burda
4 yılda okuyabilirsin
2 yıl okuyup 2 yıl açıktan okurken kariyerinde iyi biryerlerede gelebilirsin bu senin elinde sen karar vericen :)
bence herturlu 4 yıllık bitirilmeli hala onla uğraşıyorum mesela ben :)
ben okulu bitirdim daha diplomamı almadan iş buldum. gebze organize sanayi bölgesine iş aramak için girdiğim ilk gün iş buldum. evet 700 tl'den işe başladım şimdi zam aldım 1000 tl alıyorum bakalım nereye kadar gidicek herkezin hakkında hayırlısı. ama sabretmek gerçekten çok önemli, ben onu yapmam bunu yapmam demedim her işi yaptım elimden geldiğince. şimdi robot kaynak teknisyeniyim. saha da çalışıyorum evet masa başı çalışmıyorum ama yine de sabretmek gerekiyor en önemlisi bu bence.
Bende takipteyim bu konu hakkında Meslek lisesi motorlu araçlar teknolojisi Son sınıf öğrencisiyim kendi alanımda gelişirsem güzel iş imkanları var siz ne düşünüyorsunuz.
Açıköğretime girip ertesi sene tekrar ygs ye girince okula puanı kırlıyor mu? Sanki aöfde kırılmıyordu
ben de myo mezunuyum, amaç iyi bir iş de iyi bir maaş almaksa lisans tavsiye ediyorum. myo mezunlarına memlekette hiç deger verilmiyor. okuyarak kaybettigim zamanları keşke ticarette degerlendirseydim diye sürekli düşünüyorum. turizim otelcilik okudum daha sonra işletmecilik üzerine lisans hakı tanıdılar ama iş işten geçiyo. baştan erken zamanda halletmek daha mantıklı. kesinlik le lisans egitimi almanı tavsiye ediyorum...
kırıkkale de inşaat teknikerliği 1.sınıf oğrencisiyim ortalama maaşları 1500 2000 arasıymış özelde devlette daha cok oluyormuş ama herkesin dediği gibi myodan mezunları kimse iplemiyo sırf bunun için muhendisliğe geçiçem şuanki derslerimde bunu gösteriyor altan dersim yok 1.dönem. bölüm cok zor sececek olanların aklında bulunsun:D
gümrüğe girsek iyiydi şu aöf bitsin askerlik bitsin hadi bakalım birde badem bırak bıraktım mı göz bebekleri olacam nihahaha
ya işte olay da bu zaten...o prim yeterli herşeyden önce..
teknik bir eleman anca o işin sahibi olacakki o paraları kazansın. ben şimdi 2 yıllık inş. tek. mezunuyum.. bu sene dgs ile ama kültür-beykent fln özele gidip kolay yoldan diplomayı almam gerekiyor.. özellikle bizim iş alanında cok farkediyor 2-4 yıllık arasındaki fark
gerçekten çok fark ediyor bnde inşaat teknıkerıyim işimden memnun olmama rağmen işten ayrıldım dgs hazırlanıyorum.Ülkemizde myo mezunlarına önem veren emeğinin karşılığı veren çok az kurum var bnm altımda çalışan ustamız maası benden yüksek ustayı bıraktım çırağı günlük yevmiyesi 30 -35 tl aylıgı 900 1000 gelıyor sgk+yemek+kalma ben yaptığım harçadığım efora sorumluluga strese bakıyorum sonuç çırak olmak yada müh olmak ara elaman olmak çok zor. 2 yıllık myo okumayı düşünen arkadaslara tek tavsiyem ülkemiz şartlarını düşünerek hangi sektörde açık iş alanlarını ve kendı yeteneklerıni göstere bileceği yapabilceklerı alanlarda sektörlerde okumaya çalışmaları ve o alanda tecrübe kazanmaları
Oto Boya ve Karoseri bölümünü okuyan var mı acaba veya tanıdıgı olan nasıl bir bölümdür acaba iş imkanı var mı ?
hadi ya :) kpssye girince 4 te tamamlayıp gümrük müfettişi olarak atanan 2 tane arkadaşım var biri 23 biri 24 yaşında 2200 le başlayıp şuan 2700 lira alıyolar bu duruma ne diyosun ? ki özel şirketleri düşünmeni istemem şuan :) çenen varsa para kazanırsın. yoksa devlet çözümünü bulmuş :) açıkta kalmazsın ;)
eğerimkanın varsa yada biliyomusun bilmiyorum ama ingilizce öğren derim.çok uluslu şirketlerde sorgusuz başlarsın. okulundaki öğretmenlerle inş muhabbeti bırakmamışsındır çünkü şu durumda onlargerçekten yardımcı oluyolar. en azından bizim hocalarımız referanstırlar çevre edinmemize çok yardımcı olucaklarını düşünüyorum oluyolarda :) ama her okulun ortamı farklı tabi bende lojistik2.sınıfım şuan 4 e tamamlıycam kısmetse. en son istediğim şeyleri elde edemediğimi görürsem kpss ye girerim. ama konuşulanlar vaat edilenler ve gördüklerim buna gerek kalmıcak diyo ama bakalım kısmet. senin gümrükte banko yerin var ama bence bi şirkette dış ticaret alanında kovalaman ilk başta hızlı yükselmek açısından güzel bi deneyim olur.