katılmıyorum.
Elektrik bölümünden mezun oldum yaklaşık 3,5 senedir Türk Telekomda Teknikerlik yapıyorum ...
Alınan maaşta, yapılan işe göre değişiyor..
Şu da var, myo dan mezun kişiler genelde alt kademeden mi başlıyor ?
Misal işe 1000 Tl maaşla girip, ilerleyen yıllarda artış gösteriyormu ? ve birde şu da var, sizden daha az tecrübeli ve işi bilmeyen 4 mezun, sadece lisans diplomsı var diye fzla maaş alır mı
Şirket te kaşarlaşınca üst mevkilere çıkma meselesi şirket hiyeraşisine bağlı bişeydir.
Mesela dış ticaret departmanındasın yapacakların bellidir eğer terfi varsa satınalmaya geçersin..
Genelde yıllık belli bir oranda artış olur. 2-4'e takılmayın iş tecrübe de biter tecrübesi olan eleman her zaman 1 adım öndedir bunu unutma kolay kolay elinde diploması kolnda mürekkep lekesi çıkmamışa iş vermezler.. Tabi mesela ZF,Deplhi kalite mühendis isterler ben daha tecrübeliyim ama myo sundur desen s.iklemezler tabi :D
ve evet sen 3 senedir ordasındır myo lu arkadaş arkandan 4 yıllık gelir güzel maaşla başlar. senin 3 yılda elde ettiğin rakamla.
Bunlarda benim tecrübem. :)
Canıma yetti okumak valla. Çalışmaya razıyım gibii :)
Açıktan 4 e tamamlarsam peki, bu kısır döngü değişir mi
nolursa olsun 4 yıllığa bi şekilde geçip o şekilde çalışmak var yoksa #157 'un son cümlelerinde dediği hüsranla karşılaşıp sevdiğiniz işten bile nefret edebilirsiniz.
2 yıllık turizm otelcilik mezunuyum..
Tıbbı cerahhi bi şşirkette ortodonti malzemeleri satmaya başladım 4ay önce :D Nerden nereye beee.. Diş teli braketler gibi konularda yardımcı olurum :D
yeni mühendis sayılırım,şirketteki 10 yıllık teknısyenın 2 katını alıyorum...bir departman yonetıcımızde lise mezunu(25 yıldır şirkette) benim 3 katımı alıyor... bu işin bir formulu yok ama gerçekler ortada eğitim iş hayatına başlaman için gereklidir...
Çok garip bi mevzu. okumayan insanlardan da bir çok örnek var bu gibi.
Ama dediğiniz gibi, fırsat varken iyi bir bölüm üniversite okumak şart oldu gibi
Onuda yapınca, bir iş bulabilceğimiz meçhul. Ama hiç yoktan okuyalımda, diplomamız olsun. Bu ülkede o para edio :)
aynen oyle bizdede aynı durum geçerli
20-25 yıllık lise hatta ilk okul mezunu yoneticilere raslamak mümkün yaşrayark oğrenmişler herşeyi :)
4 yıllıkta bitirseniz 2 yılıkta bitirseniz başladığınız yerden biryerlere gelmek sizin elinizde :)
bende 2 yıllık mezunuyum
4 yıllığa geçtim ama bitmedi tembelim hala oğrenciyiz :)
valla onu bunu bilmem de çok sevdiğim bir kardeşim var yeni mezun makine teknikeri, çoçuk iş bulamadıgı için şu an konfeksiyon da çalısıyor pantolon paçası kesiyor .( lafı geçmişken varsa çevresi olan yardımı dokunacak arkadaslar bi el atın)
benim öz kardeşim de 2 yıllık işletme mezunu oda 1 senedir boş geziyor.
bu ülke de 2 yıllık okumanın zaman kaybından baska işe yaradığını düsünmüyorum açıkcası.
ben elektrik ustasıyım lise terkim min 1500 2000 lira maaşla yarın istesem bi şirkette işe başlarım.
ama yeni mezun bir elektrik teknisyeni ya da elektrik teknilkeri için aynı şeyi söylemek zor.
2 yıllık muhasebe mezunuyum. Adliye kadrolu olarak devlet memuruyum.