myo otomotiv mezunuyum
arabaları motorları seviyosan ilgiliysende oku derim. mutlu olucagın işte başarılı olabilirsin ancak ;)
myo otomotiv mezunuyum
arabaları motorları seviyosan ilgiliysende oku derim. mutlu olucagın işte başarılı olabilirsin ancak ;)
2 yıl veya 4 yıl demekten ziyade
bir meslek bolum seçip o yonde okuyup kengini geliştirmek onemliki
bunu başarırsan çok iyi yerlere gelebilirsin
çünkü çoğu zaman okuduğun bolumle alakasız işlerde çalışabiliyorsun
ben 2. yıllık bilgisayar programcılığı bitirdim sonra dgs ile 4. yıllıık bilgisayar mühendisliğine geçtim ama bitiremeyeceğimi farkettim ve bıraktım yani benim gibi hata yapmayıp kendin için doğru mesleği seçmek gerekiyor :)
şuan mağaza yoneticiliği yapıyorum gene bilgisayar sektorunde
Arkadaşım öncelikle lise, önlisans, lisans yaptığın işteki beceri, tecrübe, bilginde önemli. Sen ne olmak? ne okumak? neler yaşamak istiyorsun?
üniversite eğitiminin iki sebebi var ülkemizde 1- yaptığın işi öğrenmek :icon_tup: 2- diploma alabilmek:icon13:
Okuduğun yada okumayı düşündüğün bölümün bir özelliği varsa mühendisliktir, madene girmektir, ama işletme, muhasebe, kamu yönetimi, halkal ilişkiler okuyorsan(acaksan) şimdiden iş yeri ara kendine, yada işini kur.:icon_tup:
Bende 2 yıllık bi bölümden mezun oldum ama okul hayatındada 4 yıllık okuyan arkadşlarım varken ben gittiğim okulu pek adam yerine koymuyodum.2 yıllık bi okul okuyup başarıyı yakalayanlar bence lise mezunuda olsa aynı basarıyı yakalayabilcek aktif insanlardır.Ben okudum ama su an sorsanız pratikte hiç bişey yok.Şimdik 4 yıllık bi okuldayım benim için zaman kaybı oldu.
2 yıllık dış ticaret mezunum ama dil yoksa bir işe yaramıyor. AÖF'ten işletme 3.sınıfım. Dil öğrenme uğraşındayım şuan.
ama bugün aregon sigorta'dan aradılar iş görüşmesi için. iş başvurusu da yapmadım. Hayırlısı artık yarın.
2 yıllık muhasebe bölümü mezunuyum. Aöf işletme 4. sınıftayım şu anda.
Bence özel sektörde bölümünüz pek farketmiyor. İşveren hangi bölümde canı isterse veya hangi bölümde daha başarılı görürse orada çalıştırıyor. Mesela ben muhasebe mezunuyum şu anda Renault servisinde yedek parça bölümündeyim:)
bende cbü 2 yıllık elektrik bölümü mezunuyum...mezun olalı yaklasık 7 sene oldu...hiç işsiz kalmadım...su anda 3 senedir çalıştıgım şirkette robot otomasyonuından sorumluyum...
ama su anda aklım olsaydı direk 4 yıllık aöf okurdum...
Yaptığın işte iyiysen,dürüstsen,kendini geliştirmeye açıksan iş bulmuşsun demektir zaten.MYO'da okuyan bir abim var makine üzerine yaptığı işlerden davranışlarından dolayı şuan hem okuyor hemde büyük bir fabrikada çalışıyor 2bin liraya.
2 yıllık İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon mezunuyum. Açıköğretimden 4e tamamlıyorum. Doğan Tv Centerda JimmyJip operatörüyüm. Kanal D Cnn Dream tv çekimlerini yapıyoruz Bağcılardaki binada.
2 yıllık turizm ve otelcilik bölümü mezunuyum.liseden mezun olduktan sonra öss yi 2-3 defa kazanamayınca, babamında sen adam olmayacan demesiyle otellerde çalışmaya başladım. 2 sene çalıştıktan sonra çok çok az bır net ile (180 soru üzerinden 42 net falandı sanırım) üniversiteyi kazandım, üstüne üstlük bölüm birincisi olarak bitirdim. hemen hemen 5 yıldır falan turizm sektöründe çalışıyorum, aynı zamanda aöf işletme son sınıftayım. bencede 4 yıllığın tek farkı askerlikte. iş hayatında 4 yıllığın eksiği sadece fazla yükselme şansı vermemesi bence. iş konusunda biraz yukarıdaki yürü ya kulum demeli, aynı zamanda çok çalışmalısın bence. ben günde 16-18 saat falan çalıştığı zamanları hatırlıyorum artık ayaklarımın ağrısını hissetmiyordum çünkü uyuşuyordu. ha iyikide çalışmışız iyi paralar kazandık yalan yok. ama askerden sonra başka bir işe yönelmek istiyorum. en azından pazar tatili olan yada sabah 9 akşam 6 gibi bir iş.
2 yıllık muhasebe bölümü bitirdim,şimdi de 3.sınıftan işletmeye devam ediyorum(aöf) ..Babam mali müşavir olduğu için onun mesleğini devam ettirmeyi planlıyorum.
2 yıllıkla yetinmeyin bence bi 4 yıllık fakülte bitirin,myo'daki notlarınız yüksekse dgs 'den devlet üniversitesine geçiş yapabilirsiniz o da olmadı aöf den güzel bi fakülte bitirin..En kötü ihtimalle askerlikte işinize yarar :)
2 yıllık inşaat teknıkerliği mezunuyum 2d ve 3d cizimleri yapıyordum özel bir firmada şu an , inşaatın farklı bir alanında Asma tavan ve çatı sistemleri üzerine kurulmuş bir firmada satış pazarlama ve şantiyelerden sorumluyum 2 yıllık favori bölümlerim
( radyoloji,anestezi,optisyenlik, hemsirelik, polis meslek yüksek okulu,deniz liman işletmeciliği adalet v.b)
Şimdiki aklım olsa makina ya da inşaat okurum, ah kafamm ahh!..
........................