Hazır konu açılmışken açıkögretim fakültesi 3.sınıf işletme bölümü için hangi yayın önerirsiniz? Kitap çıkmış sorular olarak ? Herkes murat yayınlarını tavsiye ediyor
Hazır konu açılmışken açıkögretim fakültesi 3.sınıf işletme bölümü için hangi yayın önerirsiniz? Kitap çıkmış sorular olarak ? Herkes murat yayınlarını tavsiye ediyor
2 yıllık maliye okudum suan cagrı merkezinde calışıyorum bir şans ve torpile bakıyor bu zmanda işe girmek
ben okumayı geç akıl edenlerdenim :) kimse oku demiyince calstık, önden giden yakın çevrede bi abi olmayınca, eş dost çevresin de sorulan soru hangi okulu bitirdin değilde sigortan varmı çalısıyomusun olunca cok cok geç bastı kafamız okumaya :D askere gidip döndüğümde ya diploma isterlerse ya tanıdık bulamazsak diye düşünmeye başladıgımda dedim okuyalım... tamamı burslu olarak aydın uni pazarlamayı kazandım 2. öğretim geçen sene bitti işlerden dolayı bolum 3. bitirdik :D, bu sene aöf 3e yazıldım... bi yandan sevindim biyandan üzüldüm... yaşıtlarım belki 2. üniyi bitirdiler ama biz hala 3.sınıftayız. ama bakıyorm adamların coğu işsiz. ben şuan aynı yerde 8.senemdeyim dipolamda gelince bi yandan süper olacak.... inş kayıpsz kapatırm 3-4sınıfı sonrada askere gideriz.
ben bu durumdayım....
lise cıkısında 2 yıllk galatasaray üni yi tutturma şansımz varken tercih etmedik sonrada 2 yllıgı sabah calısıp(fulltime) aksamda okullarda geçirerek bitirdik şuan lise okuyan kardeşlerim bu hataya düşmesin biyerden başlasınlar.
Bulundugun yerde kı ıs potansıyelıde onemlı bı faktor. Turızm,ticaret,sanayi mi yoğun onada bakılmalı. Birde nerde olursan ol heryerde gecerlı meslekler var, İnşaat sektoru,saglık sektoru gibi. Bence 2 yıllıkta da güzel bölümler var. Degerlendirip,araştırmak gerek sadece.
işyerlerindeki , kariyer olanaklarını da değerlendirin işe girerken ..
onlar sana soru soruyorlar... e tamam sen niye sormuyosun ... ;)
bana sunacağınız kariyer olanakları nedir ???
Koü de 2yıllık çevre koruma bölümü okudum..Üniversiteye ilk başladğmda üni olsunda çamurdan olsun mantığıyla gidiyodum taaki bitirene kadar :) daha sonra oldukça büyük bi şirkette staj ayarladım kendime 1 aylık zorunlu stajımız vardı.staj bitiminde dewam etmek ister misin dediler ve kabul ettim.büyük şanstı benim için.oldukça iyi bi maaşla çevre teknikeri olarak iş başı yaptım.1.5 sene oldu.keşke üni zamanı dersleri sallamasaydım diyorum.gerçekten iş hayatında hepsi tek tek karşısına çıkıyor insanın.okuduğum bölümü tawsiye etmem 60 kişilik sınıfta mesleğini yapan tek öğrenci benim :)
yerinde olsam odyometri okurum.iş imkanı çok fazla we çok iyi paralara iş başı yapan arkadaşlarım war askerlikleri olmadığı halde.
bende şu an bıtırmeye calısıyorum 2 yıllıgı 3. sınıf oldum :D
gümrük işletme veya deniz liman işletme bölümlerini bitirirsen işsiz kalma ihtimalini oldukça düşürürsün.
4 yıl anadolu teknik lisesi bilgisayar programcılığı
2 yıl kocaeli üni. bilgisayar programcılığı ( bitmedi )
onun dışında teknik ingilizcem gayet iyi konuşma olarak orta seviyelerde :) bilgisayar alanında kendimi daha çok IT sektöründe ve web tasarım konusunda geliştirdim
şuan özel bir otobüs firmasında IT manager ( bildiğiniz bilgi-işlem gibi bişey ) olarak çalışıyorum
iş bulmada en önemli kısas tecrübe sertifika en son olarak üni. bakıyorlar :) ha birde askerliğe çok takılıyorsun :)
MYO yada mühendislik olsun, fark etmez. ögrenmek icin okula gitiysen hakkini vererek ögreniceksin. dersi gecmek icin ders calismak. bi önceki dönenim sinav sorularinio alip onlara calisarak ders gecmek kisiye bisey kazandirmaz. sadece okulun verdiyi de cogu zaman yetmiye bilir. kisinin kendini gelistirmesi gerekir.
her ne is yaparsan yap hem yaptigin ise hemde kendine saygisi olmali insanin , bu sekilde ki calisma hayati basariyi da beraberinde getiricektir.
1.sınıf inşaat teknikerliği okuyorum.daha kimseden bolum hakkında kotu bırsey duymadım. iş imkanı cok diye biliyorum varsa bı bılgısı olan bu meslekte dınlemek ısterım
2 yıllık okuduktan sonra 4 yıllıga gecıs yaptım ben 2 yıllıkta okudugum arkadaslarımın hıc bır tanesı ıstedıgı guzel bır işe giremedi, çalışanlar var ama hep ortalama işlerde.Birçok iş ve işveren biliyorsunuzki 4 yıllık mezunu olmadımı mülakata bile almıyor.Çok samimi bir arkadaşım sadece bu yaz bu sebepten uluslararası bir firmada staj için başvuruda baştan elendi.
ekstradan eklemek istediğim 2 yıllıkta özellikle otomotiv mekanik vs okuyanlar kendılerını geliştirme imkanı bulabiliyorlar özellikle işkur stajı vs gibi. 2 yıllıkta geliştirmeniz durumunda kesınlıkle başarılı olabilirsiniz.Ama ana fikir şudur 2 yıllık fakülteler ara eleman yetiştirir.Başlangıç için, yani ortalama bir bölümü kastediyorum ama çalışan kıtlığı yaşanan bir bölümde okursanız her zaman daha ön planda olursunuz, nasıl bir zaman bilgisayar programcılığı okuyanlar çok revaçtaysa vs.vs. Benim bu dediklerim başlangıç için, iş konusunu kimse bilemez.Daha önce çalıştığım şirket katı kuralları olmasına rağmen çok memnun oldugundan belki bilemem lise mezunu birisini iyi bir pozisyonda çalıştırıyordu hoş adam en alttan gelmiş tırmalay tırmalaya. Yani tamamen kişinin kendisine yetkinliğine ve azimine kalmış birşey.
Bende harita teknikerliği bölünümü tavsiye ederim,2 yılı bitirdikten sonra dgs ile harita mühendisliğine geçer ve orayı da bitirirsen, okulu bitirdiğin gibi ihtiyaç duyulan bir insan oluyorsun,özel sektör ve kamuda aranan personeller.
ilk bir kaç yılı arazide geçiyor ama geliri güzel ve günümüz şartlarında pek işsiz bırakmayan bir bölüm. 5 yada 6 üniversitede bölüm vardı yanılmıyorsam.
Bende mekatronik okuyorum bakalım gayet önü açık gibi duruyor.İnşallah DGS ile mühendisliğinede geçincee gayet iyi bişey olacaak gibi
bence tercih edilebilcek bi bölüm
kimsenin yanlış anlamamasını umarak bir şey daha söylemek istiyorum, hangi bölüm olursa olsun mevcut şartlarda bence önce ön lisans eğitimini alıp sonra lisans yapmak çok daha iyi oluyor.bu sayede yeteri kadar pratik ve teori birikimi oluyor.