Kazancı Güzelmiş gerçekten fakat herkesin yapabilceği birşeyde değil o kadar güzel maaş olmasına karşın.. Denizcilik demek, geçmişi bırakmak gibi birşey bir nevi.
Aile ve sevdiği olan için zor. yani benim için biraz imkansız :)
2 yıllık veya lise ben bugüne kadarki iş hayatımda aralarında hiçbir fark görmedim sen 2 yıllıksın sen gel böyle diyeni hiç işitmedim :) o iş olsun bu iş olsun 4 yıllık geçerli bir bölüm okuyamıyorsan işçisin arkadaşım gerisi teferruat çok nadir çıkar şans yüzüne gülen bol para kazanan piyasada iş yok falanda değil iş var yığınla sadece piyasada insanların hakkını veren iş yeri çok az durum bu canını çıkartır askeri ücreti dayar çalışırsın yada şansın çok iyi gider birşeylerdede kendini geliştirmişsindir 1000 de 1 denk gelir iş hayatında çalışma saatlerinde maaşında güzel olur
şunuda unutma hayat sanada yalan söyleyecek iş hayatı beklediğin gibi olmuyor :)
valla bazı yorumlar 2 yıllıktan soğuttu ya açıkcası :)
Başvurularda başladı, sınavada hazırlanıyorum hayırlısı artık. ama yinede 2 yıllık olursa gidicem inşallah 1 sene daha hazırlanp o stresi çekemicem gibi duruyor
ozmn ilk tercih hakkında 4 yıllık okullar olsun,2 yıllıklara ek kontenjandan gir. yada ilk tercih hakkında gireyim diyorsan,tercih sıralamanı çok ama çok iyi hesaplaman lazım.
Ygs ye başvuruyu pazartesi yapıcam
yalnız şu da var doğrumu düşünüyorum bilmiyorum, siz söyleyin ; 4 yıl örgün eğitim görmek bana uzun geliyor yaş 22-23 oluyor, sonuç ? hala bi meslek tecrüben olmamış oluyor vede 4 yıllık bile doğru düzgün iş bulamıyor :S
Şimdi ben doğru düzgün bir 2 yıllık bölüm bitirsem, sonrasında açık öğretimle 4 yıla tamamlasam ve açıktan okurken 2 yıl çalışp mesleki tecrübe edinsem daha yararlı olmayacak mı ? hemde maddi açıdan artık tamamen birşeyler kazanmayada başlamş olurum.
_?
tarım ılacı fabrıkasın da stok sevkıyat departmanında calısıyroum :)
besyo okuyan var mı? ya da bilgisi olan?
Grafik tasarım mezunuyum.Flash animasyon,Oyun tasarımı yapıyorum. Adobe sertifikamda var.Premiere de montaj ve ses eklemeside yapıyorum.AfterEffects'i çözüyorum gibi :) Prodüksüyon studyosunda çalışıyorum.Patronlar 2 ortak biri yönetmen diğeri görüntü yönetmeliğinde 20 yılı devirmiş profesyonel kişiler.Çekimlerede gidiyorum kurulum ve kamera kullanımınıda çözdüm...Hamdolsun şuan herşey istediğim gibi.Burada kendi mesleğim dışında alakalı farklı bilgi ve tecrübelerede sahip oldum.Ben iş yerini kullanıyorum onlarda benim bilgilerimi...İnşallah herkezin de gönlünce olur işi...Maşallah...
Herkesi bir yerde rıskı vardır sonuçta ama şunuda unutma daha önce belirttiğim gibi, çoğu firma işe alım şart olarak 4 yıllık (örgün) fakülte şartı sunuyor. Yani açıköğretim vs. çokta işe yaramıyor. Çok yakınımdaki örneği,yakın arkadasımın nişanlısı şu an yüksek yapıcak sırf bu açığı kapatmak için, Şubat'ta başlıyor.2 yıllıktan mezun olunca dgs yi kazandıama gitmedi(özel) şimdi yüksek yapıcak.Bence kas 4 yıl oku, yaş 23-25 bunlar önemli değil,önemli olan kendini geliştirmen. Bu ülkede 40 yaşında kariyerine farklı yön veren insanlar var.Başta da dediğim gibi herkesin rıskı sonuçta biryerde.
ben otomotiv bölüm mezunuyum üniversiteden sonra çok iş aradım fakat şirketler en az 3-5 yıl tecrübe arıyolar ve kolay kolayda işe almıyolar önceki okudugum uçak gövde motor bakım onarım teknisyenligini meslegimi yapıyorum şuan özel bir şirkette uçak teknisyeni olarak
Benim bahsettiğim örnekte , belli firmaların mülakatına bile çağrılmıyorsun yani cv direk eleniyor İK tarafından. Çünkü en az 4 yıllık lisans eğitimi(örgün diyor) , yükseklisans daha üst sonuçta ama tabi diğer açıdan bakarsan bazı şirketlerde lisansını aöf den tamamladığı içinde yükseğine bakmıyor. Yani sektörlerde firma var firma var, çok detaya girmeyeyimde aynı iş için en az lise mezunu isteyen firmada var en az lisans isteyende var . Aynı sektörde bunlar, şahsi gözlemim şu şekilde. En az lise mezunu diyen firmada sirkülasyon çok, giren çıkan çok fazla şartlar iyi değil.