edit.......
edit.......
dışarısdan 4.sınıfı okuyorum aynı zamanda işyeri sahibiyim kendi işimi yapıyorum .
Benim mezunlarda gördüğüm 2 tip profil var; gerçekten mezun olduğu bölümün işini yapmak için okuyanlar ve bilinçli olarak okuyanlar.. Bir de o bölümü bir şey kanıtlamak için veya birilerine yaranmak(karı kız yaparım diye okuyanlar dahil)için gitmiş olanlar..
2. gruptakiler zaten üniversiteli kavramını kirleten, işsizlik oranlarını artıran, işverenin kaliteli adamı seçmek için samanlıkta iğne aramasına benzer bir çaba içine girmesine neden olan ve gerçekten çalışmak isteyen adamın ekmeğine farkında olmadan mani olan insan modeli.
4 yıllıkta bile hatta lisans+master+doktora+dil vs. diye giden sırada bile savaş çok kızışmışken, 2 yıllık için durum çok daha vahim, ama gerçekten aklını kullananlar açık kapılarını görüyor. 2yıllık okul için sosyal bilimler, iibf'den çok spesifik bir alana yönelmekte fayda var, biyomedikal cihazlar gibi vs. işim okul bittiğinde hazır olmayacaksa, sanayide motor ustası olmak en güzeli. En azından elinde bir mesleğin var.
denizcilik okudum, denize çıkma imkanım varken mal gibi ankaraya geldim finansçılık yapıyorum, bu bir itiraftır ben malım...
Katılıyorum ..Çoğu 2 yıllıgı kazanmış ögrenci öylesine amaçsızca ''amaaan bi yer gelsinde sorun degil''mantıgıyla kazanan ögrencidir ..Kendi arkadaşlarımdan tanıyorum ben soruyordum hadi ben muhasebeyi bitirince babam muhasebeci büromuz var işimiz hazır siz ne yapmayı düşünüyosunuz diyince hele bi bitirelimde allah büyük lafları dönüyordu.Çoğu 2 yıl aileden uzak kafam rahat olsun diye okuyor çoğuda amaçsızca ..
Mesela optisyenlik okunabilir 2 yıllıkta çok giderli bi bölüm
ben 4 yıllık ankarada iktisat okudum, 2 tane iyi derecede yabancı dil yaptım, ineklemesem de yeterince çalıştım, şimdi tatminkar bir maaşla denetim işinde çalışıyorum, ama mutlumuyum? mutlulugun kıyısından geçmiyorum, pişmanım, bu kadar çabayı başka bir alana yönelerek harcasaydım daha mutlu olurdum, benim dönemimde iktisat,işletme popülerdi, iyi bir puana rağmen salak gibi bu bölümü seçtim. Mezun olduğumda ne biliyordum? En fazla gazetelerin ekonomi sayfalarını anlayarak okuyabiliyordum.
Siz pişman olmayın, anne baba, komşuya yaranmak için değil, ne yapmak istediğinize karar verip ona göre okuyun, hatta okumadan yapılacak bir işte gönlünüz varsa, o alana yönelin. Tavsiye verecek yaşta değilim ama benim yaşadıklarım bunlar.
bu da benden bir itiraf :) ama karamsar değilim.
kardeşim niye öyle düşünüyosunki birçok denizcilik okuyan arkadaşım var denize çıkmak gerçekten zorlur uzun yol stajları vardı arkadaşların 8 ay denizde kalıyolardı, gerçekten getirisi güzel olan meslek ama bi süre yapabilirsin mesela evlenene kadar filan ama kız arkadaşı olan bi arkadaşım vardı bırakıp denize çıkamadı allah cümlenize kolaylık versin ama bence dogru olanı yapmışsın
İki yıllk Makine Teknikerliği bölümünden mezunum, askerden geldikten sonra mesleğimle ilgili işi kolaylıkla buldum. Tabii bunda sanayi bölgesinde oturmamın da etkisi olabilir.
bılgısayar programcılıgınıı okudum bır baktım muhasebecı olmusumm :))
Bir arkadaşım inşaat bölümünden mezun 2 3 yıldır calışıyor.
adana sasa fabrikasında calısıyorum myo mezunlarını alıyorlar sadece ama bence saglık bitir derim hem işin hemen hazır hemde maasları yuksek
Bakalım herkese aynı şans vurucak mı :)
Sistem çok değişik
Bende şu anda Lojistik okuyorum Lisede, konuyu takip ediyorum ancak Okulda hocaların söylediği üzere buradada söylendiği gibi iş sende bitiyor eğer staj zamanında vs. kendini sevdirdiğin zaman çalıştığın işte kalırsın okulumuzdan staj yapan bir kaç kişi Üni.yi dışardan okuyup çalışmaya devam ediyor tamamen kişiye bakıyor staj yapacaksan eğer güzel bir yerde staja girip orada kendini sevdirmelisin.
Teknik lisede benzer bi yerde okumuşsundur pekiştirmek istiyorsundur ya da sağlam bi yerde torpilin vardır ve 2 yıllık diplomaya ihtiyacın vardır, o zaman oku.
Sıfırdan meslek kazanmak için okuyacaksan okuma.zaman kaybı.
Bilgisayar Programcılığı okudum özel bi hastanede bilgi işlem bölümünde çalışıyorum.