Yav adam geliyo önüne kırıp fren yapıyo adam nası ayarlıcak takip mesafesini.
Printable View
Yav adam geliyo önüne kırıp fren yapıyo adam nası ayarlıcak takip mesafesini.
arakadan çarpmak %100 suç diye birşey yok en azından öyle olmadığını kötü bi tesadüfle öğrendim :
Kız kardeşim araba ile kırmızıda bekliyor yeşil yanıyor hareket ediyor diğer yoldan kırmızıda geçerek aniden bi araba önüne fırlıyor ani fren yapıyor ve arkadaki çarpıyor. Tutanakta bu olay aynen yazılıyor sonuç iki tarafda %50 suçlu olarak çıkıyor.
arkadaşlar sonuç belli olduğu çoğunluğunda bahsettiği gibi suçu bana verdiler adaletini senin tramer
pek çok kişi arkadan çarptın suçlusun diye ezbere cevaplamış geçmiş. takip mesafesi aynı şerit içindeki araçları bağlar. yan şeritte gidenlere de takip mesafesi bırakacak olsak sollama diye bir kavram olmazdı.
trafiği tehlikeye atacak şekilde şerit değiştirmek diye bir ceza maddesi var, 46/2-c mi öyle bir şeylerdi. çarptığın arabanın bu maddeyi ihlal ettiğini ispatlayabilirsen ceza almadan kurtulma olasılığın var.
sen eğer rapora doğru şekilde yazsaydın sen haklı çıkabilirdin arkadaşımn başına da geldi Sol şeritte ilerlerken sağdaki araç sola geçip ani fren yapmştı Suçu öndeki araca verdiler senin dediğinde aynı şekilde olmuş Sen sol şerittesin önünde araç yok yani takip mesafesi koycagın kimse yok o senin önüne atlamış sen duramamş vurmşsn keşke rapora daha açıklayıcı bu şekilde yazsaydın zira adamlar o yazdıkalrına göre kusur veriyolar yine bi arkdşm makas atarken otobüsse kıçını çarptı suçu otobüse verdiler :D
bende şans yokki gökten bişler yağsa bana farklı bişeler geliyor anlarsınız ya
şeridimde giderken bana arkadan vursalar yine bana ceza gelirdi ne bitmez sıkıntım varmış arkadaş
Ani şerit değiştirmek suçtur ve boyle bir durumda takip mesafesi oluşturmak diye bisey söz konusu değildir. benim arkadaşım motordan kaçarken ani şerit değiştirmiş ve arkada gelen çarpmış suçlu ani serit değiştiren arkadaş oldu. anca raporda ani şerit değiştirdiğini kabul etmişti.
Valla 15 yıl aradan sonrada yazmakta mahsur yokta konuyu nasıl buldun hocam bravo valla.
Arac bize geçti, lütfen konuyu kaldıralım :))))))))