bazen insanlar çok saçma ve cahilce konuşuyor. Lanetlenmek ne demek ? Vampir filmini çok kaçırmış bazıları.
+Geçen hafta Nihat Hatipoğlu canlı yayınca dövme ile ilgili açıklama yapma.Dövme yapılabilir.Bazı cahiller diyor ya dövme olunca namaz oruç abdest kabul olmuyormuş adamı dinleyin öğrenin hepsi yalan öyle birşey yok dedi adam.
Sadece dövme yapılırken iğnenin verdiği acı hissi vucuda zarar verdiği için zarar derken acı hissi sadece o kısmı günah dedi adam saçma sapan konuşmamak lazım ...
Herkes kendi vicdanından sorumlu.Ben askerden sonra yaptırmayı düşünen biri olarak.
04-08-2012, 13:35
ilovedrifting
Alıntı:
Gilga Nickli Üyeden Alıntı
Sadece google bilgisi olunca söylemlerinizin ne kadar yanlış olduğunu bilin. Buhari Hz. Muhammed'den 180 yıl sonra yaşamış bir ilim adamı. Günümüzde hala verdiği bazı hadis bilgilerinin yanlışlığı tartışılır. Mesela recm cezasıyla ilgili verdiği hadisler vardır incelemenizi öneririm.
Hz. Muhammed'den 180 yıl sonra yaşayan birinin hadisini (Buhari, hadisleri halk içinden duyduğu ve kendi araştırmaları ile oluşturmuştur.), peygamberimiz böyle buyurmuştur diye ortaya atarsan olmaz. Kuran da yazdığı gibi tek bir kitap var oda Kuran ve ararsan herşeyin cevabıda Kurandır.
Herşeyi kuranda bulamassın. Belki vardır ama onu sen ben ordan çıkaramayız. Peygamber ne diye var. Dediğin gibi olsa peygamberin ne hükmü kalıyor. Millet tutturmuş bişey kuran da yok kuran da yok.
04-08-2012, 13:38
ilovedrifting
Alıntı:
CRX Nickli Üyeden Alıntı
hahahah postları okurken birden bu denk gelince komik geldi yaa :D
Sen eğlenmene bak.
04-08-2012, 13:46
Tugral
yazık ya lanetlenmiş falan neler var allahım. Diyanetle görüştüm dövme yaptırmak için 3 yıl araştırdım. Lanetlenmek terimini ilk kez bu forumda gördüm. Diyanet dövmenin günah olmadığını sadece yaptırırken cekilen acıdan kaynaklı insanın kendine zarar vermesi olarak görüdlüğü için böyle düşünebilceğini söylediler. Hatta kapatırken dövmemi 3 yıldır abdest sıkıntısı yüzünden yaptırmadığımı söyleyince gönül rahatlığıyla yaptırabilirsiniz dediler
04-08-2012, 13:48
ilovedrifting
Alıntı:
S.celik Nickli Üyeden Alıntı
bazen insanlar çok saçma ve cahilce konuşuyor. Lanetlenmek ne demek ? Vampir filmini çok kaçırmış bazıları.
+Geçen hafta Nihat Hatipoğlu canlı yayınca dövme ile ilgili açıklama yapma.Dövme yapılabilir.Bazı cahiller diyor ya dövme olunca namaz oruç abdest kabul olmuyormuş adamı dinleyin öğrenin hepsi yalan öyle birşey yok dedi adam.
Sadece dövme yapılırken iğnenin verdiği acı hissi vucuda zarar verdiği için zarar derken acı hissi sadece o kısmı günah dedi adam saçma sapan konuşmamak lazım ...
Herkes kendi vicdanından sorumlu.Ben askerden sonra yaptırmayı düşünen biri olarak.
Dövme abdeste mani değil. Dövmenin peygamberimiz tarafından yasaklandığını, abdestin geçerliliğinin bu yasağı kaldırmadığını söylüyor. Sen burdan ne anlıyorsun..
Sen o videoyu bi kaç kere daha izle.
04-08-2012, 13:51
Tugral
Arkadasım burda sen ben gibi insanlarla tartısmak boş. Heleki seninle tartışıp ünvanı olmayan adamdan fikir sormak din bilgisi öğrenmek komik. Zaten sanada düşmez bu diyanetlede görüştüm din adamlarıylada görüştüm . . .
Moda'da bulunan Dany'nin fiyatlari nasildir ? 5 harfli bir sey yazdirmak istiyorum , cok canli bir renk olmayacak sekilde.
04-08-2012, 13:55
ilovedrifting
Alıntı:
Tugral Nickli Üyeden Alıntı
Arkadasım burda sen ben gibi insanlarla tartısmak boş. Heleki seninle tartışıp ünvanı olmayan adamdan fikir sormak din bilgisi öğrenmek komik. Zaten sanada düşmez bu diyanetlede görüştüm din adamlarıylada görüştüm . . .
Sen yunanistanın diyanetine mi sordun bunu.
diyanet.gov.tr den alıntı ;
İnsan cildinde boya maddesiyle yapılan kalıcı şekillere dövme denir. Ana hatlarıyla dövme, deride yan yana küçük delikler açılıp içine boyalı maddeler doldurmak sûretiyle yapılır. Günümüzde ise, özel olarak imal edilmiş elektrikli dövme kalemleri kullanılır.
Arapça'da veşm kelimesiyle ifade edilen dövme, Hz. Peygamber tarafından yasaklanmış; dövme yapan ve yaptırana Allâh'ın lanet ettiği bildirilmiştir (Buharî, Libas, 87; Müslim, Libas, 119-120). Hadiste sadece kadınlardan bahsedilmesi, o dönemde Arap toplumunda dövmenin kadınlar arasında yaygın olmasındandır. Dövme yaptırmanın dinî hükmü açısından erkek ile kadın arasında fark yoktur; her ikisi için de haramdır. Sağlık bakımından zarar vermemesi ve çirkin bir manzara bırakmaması durumunda dövmenin vücuttan giderilmesi gerekir. (İ.P.)
04-08-2012, 13:58
ilovedrifting
Alıntı:
Tugral Nickli Üyeden Alıntı
Kardeşim ben kimseye fetva veremem. Ben bildiğimi söyledim. Şüphesi olan iyice araştırsın istedim.
04-08-2012, 13:59
aybarsdnr
Alıntı:
ilovedrifting Nickli Üyeden Alıntı
Herşeyi kuranda bulamassın. Belki vardır ama onu sen ben ordan çıkaramayız. Peygamber ne diye var. Dediğin gibi olsa peygamberin ne hükmü kalıyor. Millet tutturmuş bişey kuran da yok kuran da yok.
Peygamber in neden varolduğunu tartışmak, hükmünün ne olduğuna karar vermek kimsenin haddine değil.başkalarını yargılarken kendi yazdığınızı ince eleyip sık dokumanızı tavsiye ederim.Anlamak isteyene Kuran-ı Kerim de herşey açıkça belirtilmiştir.Alim vs. gibi insanların kendine göre yaptıkları yorumlamalara inanmak yerine kendi okuduğum bildiğim kalır öyle yaşarım.
Kimsenin inancını yargılamamak lazım..Herşey Allah ve kul arasındadır gerisi de kimseyi ilgilendirmez.
04-08-2012, 13:59
S.celik
Alıntı:
Dövme abdeste mani değil. Dövmenin peygamberimiz tarafından yasaklandığını, abdestin geçerliliğinin bu yasağı kaldırmadığını söylüyor. Sen burdan ne anlıyorsun..
Sen o videoyu bi kaç kere daha izle.
Hani Lanet işin neresinde onu söylesene senin lanet dediğin şekilde dövme yaptıranın dinsel anlamda hiçbir ilişiği kalmıyor. Ben heryeri dövme kaplı bir abimizin çok dindar takılandan çok cumaya gittiğini dinine sadık olduğuna şahit oldum...
Dinsel anlamda herkes özgür isteyen yaptırır isteyen yaptırmaz eşelemenin bir anlamı yok.Sen çat diye alayınız lanetlisiniz dinsizsiniz moduna girmişsin bence bunların hiç gereği yok :icon_tup:
Moda'da bulunan Dany'nin fiyatlari nasildir ? 5 harfli bir sey yazdirmak istiyorum , cok canli bir renk olmayacak sekilde.
Danny nin fiyatları ortalamanın biraz üstünde diye biliyorum ama 5 harfli bir yazıya da çok bir fiyat çıkmaz tahminimce.tabiki boyutta önemli...kuzenlerim ve bir kaç arkadaşım ona yaptırmışlardı.çok iyi olduğunu ancak biraz ukala olduğunu söylemişlerdi.canı istemiyorsa yapmam bunu falan diyormuş
04-08-2012, 14:10
ilovedrifting
Alıntı:
S.celik Nickli Üyeden Alıntı
Hani Lanet işin neresinde onu söylesene senin lanet dediğin şekilde dövme yaptıranın dinsel anlamda hiçbir ilişiği kalmıyor. Ben heryeri dövme kaplı bir abimizin çok dindar takılandan çok cumaya gittiğini dinine sadık olduğuna şahit oldum...
Dinsel anlamda herkes özgür isteyen yaptırır isteyen yaptırmaz eşelemenin bir anlamı yok.Sen çat diye alayınız lanetlisiniz dinsizsiniz moduna girmişsin bence bunların hiç gereği yok :icon_tup:
diyanet.gov.tr den alıntı ;
İnsan cildinde boya maddesiyle yapılan kalıcı şekillere dövme denir. Ana hatlarıyla dövme, deride yan yana küçük delikler açılıp içine boyalı maddeler doldurmak sûretiyle yapılır. Günümüzde ise, özel olarak imal edilmiş elektrikli dövme kalemleri kullanılır.
Arapça'da veşm kelimesiyle ifade edilen dövme, Hz. Peygamber tarafından yasaklanmış; dövme yapan ve yaptırana Allâh'ın lanet ettiği bildirilmiştir (Buharî, Libas, 87; Müslim, Libas, 119-120). Hadiste sadece kadınlardan bahsedilmesi, o dönemde Arap toplumunda dövmenin kadınlar arasında yaygın olmasındandır. Dövme yaptırmanın dinî hükmü açısından erkek ile kadın arasında fark yoktur; her ikisi için de haramdır. Sağlık bakımından zarar vermemesi ve çirkin bir manzara bırakmaması durumunda dövmenin vücuttan giderilmesi gerekir. (İ.P.)
Onu doğru dedin. Kişi dövme yaptı diye dinden çıktı bi daha affedilmez diye bişey olmaz.
04-08-2012, 14:11
Gilga
Alıntı:
Sen peygamber buyurmuştur diye bir din adamının sözünü söylüyorsun, bende sana yanlış bilgi veriyorsun yapma diyorum. Senin inancın sana benim inancım bana. Düşüncene saygı duyarım ama yanlış bilgi vermemelisin.
Kuran'da herşey acık ve net yazılıdır ve herkez ordan bilgiyi çıkarabilir. Peygamberin görevide bu kitabı kullara iletmektir. Dini doğru yaşadığı içinde yaptıkları, anlattıkları Kuran'da zaten olan ve yaşamıyla örneklendirdiği şeylerdir.
Lakin Buhari bir peygamber değildir.
04-08-2012, 14:22
ilovedrifting
Alıntı:
Gilga Nickli Üyeden Alıntı
Dini doğru yaşadığı içinde yaptıkları, anlattıkları Kuran'da zaten olan ve yaşamıyla örneklendirdiği şeylerdir.
E hal böyleyken ona iman edilmesi gerektiği anlamı çıkmıyor mu?
04-08-2012, 14:35
Gilga
Alıntı:
E hal böyleyken ona iman edilmesi gerektiği anlamı çıkmıyor mu?
Peki Buhari bunun neresinde?
Dostum din tartışmalık bir şey değildir. Bende başkalarıyla tartışmayı zaten sevmem. Sen Kendi inandığın şekilde dinini yaşarsın ama yaşarken doğrusunu yaşamak önemlidir. İnternet bilgisi ile değil kitap bilgisi kullanmak lazım. İlk olarakta Kuran'ı iyice okuyup öğrenmelisin ki din konusunda bilgi verirken kitabınla ters düşmeyesin veyahut ne biliyorsan kendine saklamalısın.
04-08-2012, 14:37
Murat Özcan
neler demıs adam ya lanetlemek falan hangı cagda yasıyoruz
04-08-2012, 14:47
car wolf
kolumda 11 harfli 1 karış boyunda dövme var 130 TL ye yaptırdım arkadaşıma..
aga herkes kendinden sorumlu siz ne kadar günahta deseniz değil de deseniz bu kişinin zevkine kalmış ve gün içerisinde herkes sürekli sevapmı işliyor..? alkol içsek günah zina yapsak günah dövme hele günahıda geçtim lanetmiş vay arkadaş biz direk cehennemlikmişizde haberimiz yokmuş... lanetlenme filan boş iş bunlar azcık mantıklı olursak zaten bu tarz kelimeler ortaya çıkmaz...
04-08-2012, 14:47
Dağhan
Her konuya biri çıkıp da din katmasa olmaz zaten yani bir eksik olur.
Herkesin dini kendine kardeşim vazgeçin artık artık milletin inançlarıyla uğraşmaktan lanetlenmek falan..