En onemlısı sebze. Sureklı mutfakta oldugumdan et balık tavuk yıyıp duruyordum. Sonra kılo sıkıntı vermeye baslayınca sebzelere yoneldım. Sebze ve salata sındırımı guclendırıyor.
Kuskonmaz brokolı karnıbahar havuc taze fasulye bunları buharda pısırıp az zeytınyagında soteleyıp tuz karabıber ıle ızgara veya tava etlerının yanına koyarsan hem saglıklı hemde sındırımı ıyı bır ogun olur
Kola içiryorsa onu kes, ekmek yiyorsan yarıya düşür yada hiç yeme. (kepekli olabilir) Bol sebze ürünleri tüket ve düzenli spor yap koşu en ideali.
benimde 175 ve 72kg şuanda eylül başında 78 77 arası geziniyodum hedefim 6x li rakamları görmek bakalım.
143 kg gördüm bir ara. zayıflamalıyım diye karar verdigimde diyet yapamayacagımı bildigim için ekmegi kestim. geceleri karnım acıktıgında ekmek arası bişeyler yapmak yerine salatalık tuzlayıp yedim. ilk 2 ay spor yapmadım. sonraki 4 ay spor yaptım ve 6 ay içinde 108 kg'a düştüm. boyum 2.02 oldugu için şu andaki halim de kilolu deil gibi görünüyor fakat zaten omzum geniş bide göbek olunca kıyafet bulmak hepten zor oluyorspor yapacaksın eray çaren yok
![]()
az yiyerek hatta bazen yemeyerek 1,5 ayda 20 kilo verdim şimdi sabitledim öküz gibi yiorm ama yine 80 civarıyım dipçik:100 düm tabiki![]()
Bende düşünüyorum..2012 yeni tur yeni şans.. Az yiyerek ve alkolu keserek 7-8kg veririm gibi geliyor..
172RS ---- 182RS ---- 175RC ---- 182RS ---- 197RS ---- 180CPR ---- 210NBR ---- 225RS ----182RS ---- 200RS ---- 156CGI
beyler bayağa başarılıymısısnz..
bende proje olarak dietemi başlasamnapsam bilemedm bu yazılanlardan sonra bi gaz geldi.
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
bence sadece diyet ile istediğiniz fit görüntüye kavuşamazsınız ki vücut ölçülerinize göre diyete de gerek yok. İstediğiniz vücuda sporla ulaşırsınız, ve spor yaptıkça istediğiniz gibi de yersiniz![]()
Subaru
Technica
InternationaL
PSN: ekduncan
Spor güzelde bunu hayat biçimi olarak sürekli yapmak lazım yoksa Sibel Can gibi 10 senede 245 kg alıp 245 kg veririz.
Ha bunları söylüyorum ben uyuyormuyum tabiki hayır
Bakalım Spora başladım3. haftadayım şu ana kadar iyi gidiyoz.. 1.83 94 kg'yum.. İlk hedef Mayısa kadar kadar 85'e düşmek..
'barmene fal baktırdım / üç votka kadar / her şey güzel olacak dedi!'
Kesinlikle öğünlere çok dikkat etmek gerek.. ben tüm şekerli içecekleri , tatlıları , kızartma ve yağlı yemekleri keserek 7 ayda tam 40 kg verdim 118 kg'dan 78 kg'ya düştüm.
Özellikle kilosu aşırı fazla olanlar, kafalarına göre diyet yapamazlar bir diyetisyenden yardım almalılar. Ben gecen sene 1,72 boy 109 kıloydum dıyete gıttım bır lıste hazırlandı sabahlarıda 30 dk yuruyuş. 2Hafta sonra kontrole gıttıgımde yemek yeme mıktarım bır anda dustugunden vede 30 dk yuruyus yetmededıgınden Kalp kasından gıtmıs.Kilo verememişim.Oyuzden hareketı artırdık sabahları 1 saat yuruyordum. 1 ayda 10 kılo vermıstım.Tabıı sonradan bıraktım yıne 110- 107 aralıgındayım ama 80'lı rakamlara dusme planım var![]()
çok zayıflamıştım ilaç kullandım toparlamak için, zamanla iştahım açıldı özelliklede yemekten çok sürekli tatlı çikolata yedim ve şuan 43 kiloyum. ama baktım çokta hızlı kilo alıyorum böyle giderse şişkonun teki olabilirim, ilaçlar kontrolünü kaybetmeye başladı sanki. diyetisyene gittim,güldü bana senin kilo almaya ihtiyacın var dedi vermeye değil. ama anlatamıyosun çok kilolu olmadığın sürece dikkate almıyolar. halbuki ben önlem almak istiyodum. spordanda çok sıkılyıorum yorucu şeyler hiç bana göre değil.zaten bünyemde kaldırmıyo,arkdaşlarım aerobik felan yapıyolar,tansiyonum düşüyo benim yapamıyorum,zaten onlar aşırı kilo vermek isteyenler için. sporu zevkli hale getirmek geldi aklıma. mutlaka vardır çevrenizde bi tesis. fitness olcak kendini çok yormadan hareketlerini yapcaksın, saunaya girceksin buhar banyosu yapcaksın, üzerine bide yüzceksin. hem spor oluyo, hemde keyif alıyosun, sıkılmıyosun zorunluluktan çok keyif gibi geliyo. bence böyle bi yer bulup gidebilirsin. paket programları oluyo, süreli kart edinip gidebiliyosun.
Ben 3 haftadır düzenli spor yapıyorum ve toplamda 1 aydır yemegıme dıkkat edıyorum. 6 kilo verdim bile. Bir 6 daha verirsem hedeflediğim kiloya incem Allah'ın izniyle. Önemli olan irade bu işte. Birde ben eskiden sağlıksız oldugunu bilmeme ragmen gunde anca 2 tam öğün yiyebilirdim artık öğünlerimin saati belli mümkün oldugunca kaçırmamaya çalışıyorum ara öğünlerim var, eskisine göre daha sık ama daha az yiyorum. Tuz,şeker,hamur işi yok.Hayvansal yağları alabileceğim yumurtayı kahvaltıda yemek yanındada yoğurt,çok midem kazınırsa yağı azaltılmış süt içiyorum.Toplamda 3 ana öğün 2 ara öğün yiyorum. Haftada 3 gün fitness 2 gün yüzme var(yüzme yeni başladı) Fitnessta sadece 1 saati kilo verme amaçlı çalışıyorum bakalım işe yaradı gibi. Hiç bir ek hap map kullanmadım sadece yazdıklarımı uyguladım ve gerçekten sağlıklı şekilde zayıflıyorum herkese öneririm.
Bugün bir spor salonuna yazıldım bakalım,eğer kısa sürede sıkılıp bırakmazsam profesyonel hoca eşliğinde yağları eritip kasa çevirecezBiscolata erkekleri gibi olurum yaza kadar
![]()
Sabah : 1 adet mevsim meyvesi, bir dilim kızarmış kepek ekmeği, çay.
Öğle : Bir parça haşlanmış ya da ızgara et, söğüş domates, şekersiz çay veya kahve.
Akşam : Bir dilim kızarmış kepek ekmeği, yeşil salata, bir tane meyve, çay ya da kahve.
Yukarıdaki liste bana göre değil diyorsan eğer spor yapacaksın başka çaresi yokmuş bu işin![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)