Şimdi raporu okudum ;
mitral valv prolapsusu yazıyor.
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!
http://www.torkgaraj.com/
Beğenirseniz çok sevinirim teşekkürler.
Çekimlerim : http://www.facebook.com/pages/Photog...09808212402660
ben de de elastik kapakçık filan vardı, askere gitmeden belirttim, muayene oldum;
A tipi arızalı asker oldum, askerliğimi aslanlar gibi yaptım denemez ama yaptım.
5 km hiç koşamadım.
Bir sıkıntısı yok dediler...
Ayrıca kalp hastalıkları hakkında makara yapmayalım arkadaşlar, rahatsız hissedebilir arkadaş kendini,daha çok genç
Built to fall....
Tam randıman alamayız ama çok sıkıştırmadığımız sürece sıkıntı yaratmaz yani
Herhalde bi çok kişide bu tarz problemler var yaşam kalitesini doğrudan etkilemesede biraz dikkatli olmak gerekiyo sanırım.
Askerlik açısından problem yaratmıyorsa çok ciddi bişey değildir bizimkisi![]()
Everyday I ** çapuling...
bende de ara sıra nefes alma zorluğu oluyor.esneme geliyor ama esneyemiyorsun,enseden kafamın içi sıkılıyor gibi. Daha gitmedim doktora tırsıyorum hafiftenhayırlısı bakalım
![]()
merak etme bişey olmaz. bende de var mitral kapak prolapsusu. biri yazmış arada sertaç çiçek diye. kalp cerrahlarındandır kendisi. eskiden özel marmara hastanesinde beraber çalışmışlığımız da vardır. ekipçe beğenmezdik kendisini de yaptığı işleri de. mortalitesi yüksek bi arkadaştı..
18-19 yaşında kalp filan mı demeyin bu yaşlarda kalp krizi nedeni ile ölümler duymaya başladık, sanırım unuttunuz forumda da böyle bir kişi hatırlıyorum basket bol oynarken kalp krizi ile vefat eden 19 yaşında bir genç....
maalesef beslenme kalitemizin düşmesi ve konforlu hayat kalp-damar hastalıklarını artırıyor...
18 yaşımda hiper-tansiyon teşhisi konumuştu, süreç içerisinde doktorların başlartıp bıraktırdıkları ilacı şu an 30'umda artık düzenli almak durumundayım.
ben tesadüfen fark ettim, yaşım genç demeyin tansiyon, ya da basit kontrolleri yaptırın![]()
ben 21 yaşındayım,96 da ve 2006 da 2 kere kalp ameliyatı oldum,doğuştan delikmiş kapakcık,kalp sıkışıyodu nefes alamıodum şimdi hayatım aşırı stresli üniverste okuyorum hayat yani herşeyi çok takmamak üzülmemek lzm kalp hastaları için sakıncalı durumlar
Bende de var.. (aort yetmezliği diyede geçiyor) bunların 3 seviyesi var düşük orta yüksek. Bendeki düşük.Hiçbirproblem olmaz kardeşim korkma.Sadece agır gripler geçirmemeye bakıcaksın.Dişlerine dikkat et.Dişteki enfeksiyon kalbi etkiliyor.Bugune kadar hiç sorun yaşamadım ben aylarca vucut çalıştım mesela banamısın demedi , askerde acemilik bitti (erzincan) subaylardan biri ile muhabbet ederken aaa sende varmı aort lan gitsene bırakırlar olm dedi.Gittim hastaneye egk ritm abc ne varsa girdim , " evet sende var ama en dusuk seviye askerliğine bi etkisi olmaz ama kanun böyle al teskereni git" dediler bende 1 ay sonra dondum eve.Çıldırdım a.q gelmeden askere 1000 tane yere goturdum hastane sonuçlarımı orda bırakmadılar , bu düşük seviyeden hiçbişey olmaz sapasaglamsın dediler , aldılar askere sonra askerde acemilik bitti bıraktılar ee ne anladım ben o işten zor yerini zaten yapmıstım... Sana şunu diyim o egitimlerde o sogukta bişey olmadıysa daha da bişey olmaz.Yalnız işte dikkat ediceksin özellikle agır hastalıklar geçirmiceksin.Ne yaparsan yap kalbinin o limitini hissediyorsun o limiti korudugun sürece bişey olmaz.Aynı limit normal kalp sistemi olanlar içinde geçerli.bende 20 senedir bu aort var yemediğim *** kalmadı bişey olmadı sapa saglam kalbi olan arkadaşlarım kalp krizi geçirdi.. bilemiyorsun işte her zaman dikkat etmek lazım.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)