RC al abi şanzumanı felan iyidir, 1 sene kullandım GTİ şanzuman ile ilgili bir sorun yaşamadım, 2. viteste sert çektiğin zaman cırtlama yapıyordu onunda çözümü yağ kalitesi yaşadığım tek sorun kat. iptali ile ilgili arıza lambası
RC al abi şanzumanı felan iyidir, 1 sene kullandım GTİ şanzuman ile ilgili bir sorun yaşamadım, 2. viteste sert çektiğin zaman cırtlama yapıyordu onunda çözümü yağ kalitesi yaşadığım tek sorun kat. iptali ile ilgili arıza lambası
Ben özgürün ve görkemin size gerekli bilgileri verdiğine eminim fakat bende ekleme yapıyim;
207 rc ve mini cooper s in tek ortak özelliği motor teknolojisi onun dışından iki araba arasında alaka yok.( En yakın arkadaşım 2 yıl kullandı)
207 rc nin beni çileden çıkaran eksileri debriyajı ve şanzımanı.Bu kadar kötü bir debriyaj ve şanzıman kesinlikle o arabaya yakışmıyor.Garantiden 2 kere debriyaj değişti.Ona rağmen araba dur kalk yaparken canı çıkıyordu.Şanzıman oranları çok kötüydü 3. vitesinde gücü hissedemiyorsunuz. 4. vitesi biraz iddalı.Ayrıca 225 km/h maksimum görülebilen hız.
2008 model ve üstü cooper s ler zaten ortada şanzımanı güçlü ve oranları çok iyi..
Bmw kalitesiyle yapılmış bir araç yol tutuş, mekanik ve elektronik aksam konusunu ona göre değerlendirin.
Yüzlerce after market parça ve yapılabilicekler hakkında fikir vermesi için onlarca forum var.Bir işlem yaparken kobay siz olmayacaksınız..
K03 turbosuyla downpipe intercooler yazılım ile 230 hp temiz güç alırsınız.Bundan sonrası gt28rs kit ile devam edilir.Sırf mini için gt28rs kit yapan firmalar var;
http://http://www.atpturbo.com/mm5/m...ry_Code=COOPER
R56 jcw zaten en mantıklı seçim amacınıza göre fakat sıfır ve 2. el fiyatları yüksek.. eğer biraz daha fedakarlık yapabilirseniz jcw alarak emin olun pişman olmazsınız.
Rc 5 mini 6 ileri bir kere en bariz fark bu.
Rc ile lemansta donanm farkı var. Rc lemanstan daha dolu bir araç. CHip filtre egzoz ile rc 220 hpleri veriyor ve gayet keyifli hale geliyor )
Abicim ben JCW kullanmadım bilmiyorum ama şu kadarını söyleyebilirim aracı doldururken karşılaşabilecek problemlerde biri ak biri kara kaşık değil.Mini nin özellikle egt problemi(sıkışık motor kabini vb) daha fazla ama zaten 207 RC yi JCW ile değil Cooper S ile karşılaştırmak lazım.
Ben çok öyle R56 modlayan görmüyorum hemen hemen tüm miniciler R53 ü tavsiye ediyor vardır bir bildikleri.
Elektirik arızası falan da yok.
Eğer stock turbo, yazılım,cai,komple ekzost, büyük intercooler ve valve spring uptade uygularsanız TR 97 oktan ile 230 hp civarlarını görürsünüz..
Sizin aradığınız tarza RC mantık olarak daha uygun fiyat/performans indeksi olarak.
Mini çok ayrı bir araç , günlük kullanım için de kullanan bazı arkadaşlar yorucu olabiliyor demişlerdi (dediğim gibi ben kullanmadım bir şey diyemem)
Ama yol tutuş derseniz RC , mini ile rahatlıkla boy ölçüşebilir (geçer demiyorum )
2 sene 207RC kullandım. Zekirdek'in de söylediği gibi zaten bahsettiği sorunları yaşayan bendim. İç mekan kalitesi , aerodinamiği, virajı çok iyi bir otomobildi. Ama aerodinami hariç herşeyi Cooper S in arkasındaydı (Bariz farkla değil tabiiki!!). Daha sonra 11.000de debriyajım bitti. Garantiden değişirdiler. Debriyaj ve şanzıman sorunum 2 sene boyunca benimle birlikte geldi. Birkere vites spiralim kırıldı servise götürdüm ( bu parça sorunluydu hemen hallediyoruz) dediler tamam dedim arabayı bıraktım gelin yaptık dediler almaya gittim. İçeri girdiğimde yanlış parça takmışız tekrar topladık yeni parça bekliyoruz o zamana kadar arabayı topladık buyrun kullanın idare edin böyle dediler (cidden komik) . E tabii o halde dayanmak 10 gün falan sürdü. Sonucunda vites kutusu kırıldı. Bunun haricinde dur kalk trafik görünce başımdan aşşağı kaynar sular dökülürdü. Debriyaj sertleşip gacırdıyordu ve araba at gibi titremeye başlıyordu.
Kötü araba demiyorum ama şanzıman ve debriyaj beni bıktırdı ve peugeot a düşman etti. Yoksa o donanım ve fiyat-performans getirisi hiçbir arabada yoktu. Şimdi geldide RC yi yerden yere vurdu olmasın... Yerden yere vurmadım yaşadıklarımı anlattım.
Eğer alınabiliyorsa kesinlikle R56 s alınsın. R56s de debriyajı çabuk yiyor ama en azından bahsettiğim sorunları yaşatmıyor. Hatta alınabiliniyorsa direk r56jcw derim. Müthiş keyifli bir araç.
Not:207RC yi full stock kullanmıştım ve benim arabalarıma ne kadar titiz olduğumu beni tanıyanlar söyler genellikle. Oldukça titizimdir Benim aracım 58.000 deydi ve tamponunda nokta boya yoktu Biryerinden ufak gıcırtı duysam anında servisin yolunu tutardım...
Pejo da mutlaka kalıte problemlerı olucaktır,onu zaten mevzu bahıs etmıyorum...
Ama 220HP lere cıkıp,bunu yere aktaramıyacaksam,20.000TL farkın pek anlamı yok.
Yanı debrıyaj-vıtes oranları ve akslar bana engel olucaksa,sıkıcı bır ıs...
JCW ıle RC yı kıyaslamıyorum,onu S e rakıp olarak koydum ama fıyatı ucuk,okadar butce veremem.50 cıvarı,***** bırazda mod a gıdıcek...
Kısaca Cooper S ıle RC yı modlayınca fark yok ancak Pejonun parca kalıtesınden dolayı sorun yasamam cok daha olası?
Iste sorum tam bu; bu sorunlar 20.000TL fazla verıp,bertaraf etmeye deger mı?
Ayrıca fıyatı ucmamıs,Cooper S ve RC var mı bıldıgınız?
207 ıle ılgılı sorulacak her turlu soruyu bir mını sahıbı olarak antalyalogy nıcklı özgur arkadaşımıza sorabılırsınız her soruya muhakkak cevabı vardır emınım kı forumda en fazla araştırıp inceleyen uygulayan insanlardan biridir kısacası kendını 207 rc adayan nadıde ınsanlardandır.
Abi yarin bir gun isiniz bitince yine satacaksiniz zaten, 20 lira fazla verip bugun alirsiniz, yarin yine 20 lira fazlasina satarsiniz. Oyle degil mi?
Tarık,o konuda haklısın ama cebımden cıkıcak paraya bakıyorum.
Bırde JCW almak gerek,bu demek kı 10.000tl daha
Yanı ınsanın aklı bır ustte kalıyor...
Bu DS3 lerdekı motor,175 ıle aynı mı?
Yanı gucu farklı ama yapı aynı mı?
Hafıf cunku ds3...
Illa turbo bir arac mi olmak zorunda yanis sonradan bolt-on parcalarla turbolanip binebiliceginiz araclar war misal suzuki swift n/a olarak stage 2 de 160 beygir weriyo ki sc kitleri weya turbo parcalarida mevcut we kimsenin denemedgi bi arac yapmis olursunuz...
Biraz arastirayim dedim dergi haberleri cikti, ikisinde de motorlarin ayni oldugundan bahsediyorlar. DS3 ve Cooper S icin
Comparison - Citroen DS3 1.6 THP (M) & MINI Cooper S 1.6 (A)
Citroen DS3 150THP vs MINI Cooper S stunt driving challenge | Feature Videos | Videos | Auto Express
cooper güzeldir2009 var lazımsa satarım
![]()
RICHIE RICH AUTO
http://richieric.sahibinden.com/
şanzımanı kırık bi mini gördün mü diye sormuşum baskı balatası biten değil !!!
benim arabam 50bin kmde ben keyfimden 3 kere baskı balata değiştirdim ama şanzımanım taş gibi çok şükür ne alaka arabanın baskı balatası bitmiş diye getrag şanzıman kötü mü oluyo şimdi
zaten getrag üretiyo şanzımanı ne kadar kötü olabilir
baskı balata ve volanı biten zaten 4000tl orjinaline verene kadar os giken alsın gazlaya gazlaya kullansın ben şuanda arabamda kullanıyorum biraz pahalı orjinali gibi ama güzel ilerde yine baskı balatası biterse repair kitide var yani daha ucuza gelmiş olur 2. değiştirmede
ama yine söylüyorum mininin şanzımanına *** atmaya gerek yok gayet sağlamdır kendileri hatta mini için oranlarıda gayet güzeldir rc gibi 220kmde osurmaz![]()
şanzıman kırılıyor demedim zaten çoğu manuel vitesli minilerin sorunlu olduğunu ki belli borusan illallah etmiş ki artık getirmiyorlarmış
osurmakla sıçmakla ne alakası varki ? aracın setup'ı o topspeed arabası olmadığı demek
ona bakarsan clio 3 rs 200 hp son hızı 215km mi ne üstelik 6 vitesli...
düzyolda belki osurur ama yeri gelince de osurtur...
clio rs de 207 rc de mini cooper s i anca rüyasında osurtur hayal aleminde yaşamıyoruz yol tutuşuyla tarzıyla donanımlarıyla her konuda üstün bence rakiplerinden
kendim mini kullanıcısıyım diye böyle söylediğimi düşünme beni bu forumda eski tanıyanlar taklacı cliocu olarak bilirler clioyuda çok severim bi 2002 1.6 16v sport bide 2002 2.0 16v rs eskitmiş biriyim hatta clio3 rs türkiyeye ilk geldiğinde kırmızı olan test arabasını ilk kullananlardanım ama hiç bi şekilde miniden üstün bi araba değil zaten yakında o kasanın iç göğüs falan kesin symbole geçirilir o zaman bildiğin taksiden farkı kalmaz gözümde ama yinede severim ben clioyu
her yeni çıkan araba gibi minininde makyajlanana kadar üretilen modelleri hep sorunluydu bu r53 içinde geçerli r56 içinde ama yinede miniye kötü araba diyemeyiz bence verilen parayı sonuna kadar hakediyo
bu arada arabanın setup öyledir diye bişey yok 0 km araba alıyoruz neyin setup ı günlük binicem belki uzun yol yapıcam yada genel olarak düşünelim xxx marka ben sıfır km bi araba alsam 5 ileri oranları saçma sapan bi şanzımanı olsa sadece kafayı yerim başka bişey olmaz anındada satıp kurtulmaya çalışırım deli gibi onun şanzımanıyla uğraşmaktansa
zaten konuyu açanda rolling vs denemek için araba istiyo firmasının reklam aracı gibi düşünelim sence top speed 220-225km/h olan bi arabayla ne kadar reklam yapılabilir![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)