Rakı İçen Ölüyoda , Süt İçen Ölmüyomu ?? :)
Yiyin Gitsin ;)
Printable View
Rakı İçen Ölüyoda , Süt İçen Ölmüyomu ?? :)
Yiyin Gitsin ;)
yapılacak tekşey var, her sebzeyi mümkümse mevsiminde yiyin. diğer ürünlerde seçme şansınız olmasada hormonlu gıda oranı mevsiminde yenilen meyve sebzede azalır. Et ürünlerinide mümkünse bi kaç ardakaş birleşip kurban kesip stoklayın.
Bu konuda saatlerce konuşabilirim ama şu videoyu izlemenizi tavsiye ederim.
Yiyin gitsin olayı tamamen hurafe. Öyle her zararlı şeyi yiyen insanla yemeyen insan arasında dağlar kadar fark var. Herneyse 1.5 senedir hiç bir fast food yemedim. Dışarıda yiyeceğim zaman sadece düzgün bildiğim yerlerde yerim. Kullandığım ürünlere dikkat ederim şampuan'a bile. Yalnız şunu bilmekte fayda var her organik diye aldığınız ürün organik değil. Araştırıp almak lazım. Yiyeceğin domates araştırılır mı demeyin. Araştırılır, sağlık bu. Bir de marketten alınan çoğu üründe sıkıntı var. Sebze ve meyva'da özellikle tohumlarından tutun sulandıkları suya kadar önemli. Tamamen engelleyemeyiz ama kamil gibi de bile bile saçma sapan kanserojen sağlığa zararlı şeyleri yemeyin. Haribo'ydu bilmemneydi. Özellikle sakız çiğnemeyin içinde Aspartam vardır daha doğrusu çoğu şekerlendirmede vardır. Aspartam en kısa açıklamayla beyin kanseri olmanıza yardımcı olur.
Yine söylüyorum aldığınız ürünlerin hepsini sağlığa uygun seçemezsiniz fakat mümkün olduğunca dikkat ederek alırsanız daha kaliteli bir yaşam sürersiniz. En azından yaşlılığınız iyi geçer.
Mesela benim naçizane yaptıklarım;
- Süt'ü çok yakından tanıdığım bir yerden alıyorum ve tamamen doğal olan o sütten yoğurtu yapıyorum. İçinde karbonat bile yok o kadar taze. :D
- Tahıl alıp çektirip kendi ekmeğimizi yapmaya çalışıyoruz üşenirsek tam tahıllı bilindik markaların katkısız ürünlerini yiyoruz. Çoğunlukla beyaz ekmek yemiyorum.
- Zeytinyağını teyzem kendi yapar.
- Bal'ı tanıdığım birinden alıyorum doğal.
- Şeker kullanmıyorum.
- Abur cubur yemiyorum. Çok canım isterse çikolata yiyorum.
- Nutella konusuna gelince küçük Nutella 6 ay yetiyor. Çok canım isterse yiyorum. Nutella dediğiniz çok yararlı bir şey değil zaten yediğiniz Nutella'nın %45'i keçi boynuzu!!!
- Fast food kesinlikle yemiyorum.
- Sigara kullanmıyorum ve Alkol çoook nadir senede 2-3 kere içiyorum.
- Her sabah karışım içiyorum. Alışması biraz zordur ama tavsiye ederim. Pancar, elma, brokoli, portakal veya mandalina, zencefil, çok az zeytinyağını geçiriyorum katı meyva sıkacağından sonra tek dikişte. :D
bir ara patates cipslerinede sigaralardaki gibi sağlığa zararlıdır yazılması muhabbeti vardı
sabah kahvaltısını poğaca, simit gibi yiyeceklerle yapacağınıza çorba içebilirsiniz hem daha sağlıklı hemde daha doyurucu.
Herkez yetecek kadar pamuk var önemli olan pamukdan önce yaşayabildiğin sağlıklı bir yaşam ;)
O vücudun 5 sene sonra ne olacak hiç düşündünmü suat usta ? gerçi sizler biraz daha iyisiniz sağlık konusunda ama biraz daha dikkat etmek lazım insanız neticede en iyisini en güzelini yemek bizimde hakkımız :)
Tam olarak demek istediğim buydu nasıl alacağız nelere dikkat edeceğiz çok zor değilmiş en azından belli ürünleri bildiğimiz garanti yerlerden almamız gerekiyor ;)
Az yaşam çok sağlık daha cazip geliyor,birde şunu belirtmek isterim konu bana biraz tuhaf geldi hiç kavga gürültü yok :D :D
senna da yazmış yukarıda, hiçbirşey yapamıyorsanız en azından sebzeyi meyveyi mevsiminde yemeye çalışın...
sebzeler köyden geliyor yoğurdu ananem manda sütünden yapar her hafta sonu ava gittiğimizde alırız :) sucuk ta polonez bizde şuan sıkıntı yok :D
Benim güzel memleketime şükürler olsun ki doğal ürünler gelir hep...
Sebzeler,meyveler,süt,yoğurt,pekmez,salça ve daha bir çok şey...
tekirdağ saraylıyım :) satın alabilceğiniz bi köy tavsiye ediyim yolunuz düşerse istanbul- binkılıç yolu var eski istanbul yolu diyede geçer orman içinden giden bi yol hafta sonu gezinti için gidebilirsiniz. yol üzerinde binkılıça (eski adı ıstranca) gelmeden danamandra köyü var ordan peynir, yoğurt ve süt almanızı tavsiye ederim.
Bende genelde saray'a gittiğimde ordan almaya gayret gösteriyorum herşeyi... :D
Eniştemizin sarayda kovanları var, balı ondan alıyorum tam organik.. :D
Geri kalanlarıda varsa köyden toparlıyoruz... :D
Herkes çok güzel anlatmış kendini de hiç böyle insanlar görmüyorum ben :) Ya da benim çevremde yok :D
Varsa yoksa fast food-cola-cips falan fıstık...
Edit:He öz eleştri, sanırım bütün zararlı yiyecek ve içecekleri tüketiyorum.