tamam bunada bakıcam ama ben kendım yapmaya karar verdım gibi stikerbomb da kaplarım :hahaha:
Printable View
tamam bunada bakıcam ama ben kendım yapmaya karar verdım gibi stikerbomb da kaplarım :hahaha:
bende altına destek koydum lap topun makına rahat hava alsın dıye
bu soğutucu fanlar hakkında bilgi verirmisiniz arkadaşlar hangileri daha iyidir ona göre alalım bir yere sürtme sürtmeme muhabeti nedir ?
Hava alma muhabbetinden ibaret :) usbye bağladığında fan dönecek ama alttan hava alamayacağından veya zor alacağından pek etkili olmayacaktır. Bu yüzden fanın hava aldığı yerin rahat olması gerekir. Yine de alırken bir pcye bağlayıp fanın verdiği havaya bakıp denemekte fayda var.
tavsiyem iyi bir temizlik yapın birde fanı kontrol edin. onun dışında bu soğutucular felan hiç bişeye yaramıyo en babası 2-3 derece oynuyor ben denedim yararını görmedim.
İstediğiniz kadar soğutun istediğiniz kadar süpürge tutun onlarla olmuyo özel termal macunu var işlemciyle soğutucu arasına sıkılıyo ekran kartı falan tüm soğuması gereken yerlere sıkılıyo en büyük fayda onda normalde her laptop araçlarımız gibi 6 ayda bir serviste 20-30 TL gibi ücretlere garantisi bozulmadan sağlıklı bir şekilde bakım yapılıyor bunları mutlaka dikkate alalım küçük miktarlar yüzünden milyarlık makinalar basitmiş gibi ağır çalışıyor.
bi arkadasim 4 tane ayni boyutlu nesne kullaniyor, 4 tane su sisesi kapagi gibi :D
laptopun alt 4 kosesine bunlari koyuyor rahat hava aliyor isinmiyorda pek..
bi deneyin :D
kendi makinemde boyle bir sorun yok hic olmadida o yuzden birsey soyleyemiyorum..
bende cok kasacagim zaman sadece fan sesi gelmesin diye 2 kapak atiyorum arka alt tarafina sesi kesiliyor :D
binde bir fan aciyo zaten garibim onuda actirtmiyoz :D
ben kendım yapmaya karar verdım kazıklanmıcazda :D maksımum 10 lıra harcarım :D
bu termal macunun uygulanışı ne turdur basitmi ?
odada damacana kapağı bıle var daha fazla düşürür dersen onlardan bole koyarız :D benımkının fanı açıldıktan 2 dk sonra başlıo çalışmaya.
şuanda everest home edition indrdim pc ye takıp edıorum ekran kartı 55 derece cpu 40 derecede sabit. iyi gibi geldi ısısı
piyasada nerelerde bulursunuz bilemiyorum ama cihazlar siz sökerseniz garanti dışına çıkar diye biliyorum ve notebook söküp takmaktan anlamalısınız bazı model ve markalarda komple kasanın sökülüp öle bakım yapılması gerekiyor.
abi termal macunu bilgisayarcılar basit bir şekilde halleder. işlemcinin üzerindeki fanla işlemcinin arasına sürülüyor
dur bı bakayım ben araştırayım. sağolun
garantisi bittiyse makinenin, önce arka kapakları söküp fırça ve elektrik süpürgesiyle güzelce temizleyin. tazyikli hava basmayın, o kirleri ulaşamayacağınız bölgelere kaçırabilirsiniz. bu sorunun büyük kısmını halledecektir. soğutucu olarak ben çift ve büyük fanlı bir soğutucu kullanıyorum, oyun sırasında 95lere kadar çıkan ısıyı 70 dereceye falan düşürdü, gayet yeterli bu da. marka vermeme gerek yok, cihaz için en uygun olanı seçmelisiniz. hava kanallarına denk gelen soğutuculardan almanız daha mantıklı, daha çok iş görür. ayrıca yüksek rpm'li veya rpm'i ayarlanabilen soğutucular daha iyidir. bunun dışında tozlanmayı ve ısınmayı önlemek için tavsiyem yatak, yorgan, koltuk, kanepe, dizüstü, üstünde örtü olan masa vs. yerlerde kullanmayın, çünkü bu durumlarda daha çok toz çeker ve daha fazla ısınır. örtü olmayan ve temiz bir masada soğutucuyla beraber cihazı kullanırsanız ciddi miktarda fark eder. onun dışında kapanma sorunu ekran kartı veya işlemcinin aşırı ısınmasından kaynaklanıyor olabilir, yukarıda saydıklarımı yaptıktan sonra hala devam ediyorsa muhtemelen fazla ömrü kalmamıştır.
benımkının garantısı yok o konuda rahatım. Arkadaşınkını alalı 1 yıl oldu daha bıtmemıstır sanırım. Bende makınemı once fırça ıle temızlıcem ulaşamadığım yerlere tazıklı hava dusunuyorum aslında. yatak yorgan tarzı yerlerde çok kullanmıyoruz genelde hep masa ustunde duruyor. Yanı fanın hava almasını engelleyıcı bı engel yok ortada. Geçen kuvvetlıce bi ufledık arkadaşın makıneye bıraz ıyı geldı gıbı kapanmadı dunden beri :D soğutucu olayınıda ben benım bılgısayara kendım yapıcam fanlarını ıstedıgım yere koyucam. Guzel bi fikir var kafamda dahada guzelleştiricem gibi
konuyu başa çekmem gerektı aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlarda tecrube edınsın dıye bu resımlerı paylaşmak ıstedım.
Dün itibari ile temizlediğim HP Pavilionuma temizlikten sonra doğutucu falan almaktan vazgeçtim şimdilik. Everest ile yaptıgım olcumlerde İlemci temizlik oncesınde 45-48 dereceleri arasındayken şimdi 28 derecede ayni şekilde ekran kartım temızlık oncesınde 55 derecelerdeyken şimdi 45 derecede sabit. Ayreten ısınan işlemciyi soğutma amacı ile devreye gıren fan temızlık oncesınde durmak bılmezken şimdi ara ara çalışıp soğutuyor ve tekrar durup 1-2 dakıka sonra devreye gırıyor. Süper işe yaradı bu sistem. Ama HP firmasi ufacık işlemci fanını sokmem ıcın butun pc yi dağıttırdı bana buyrun resimler :)
http://img851.imageshack.us/img851/1193/hp001m.jpg
http://img545.imageshack.us/img545/7886/hp002.jpg
http://img80.imageshack.us/img80/8453/hp003.jpg
Çıkan pisliklere şaşırmadım açıkçası :D
http://img16.imageshack.us/img16/6622/hp004y.jpg
Toz yumaklarının ta kendisi :)
http://img214.imageshack.us/img214/733/hp005.jpg
Laptopunda ısınma sorunu olan ve garantısı bıtmıs olanlara kesınlıkle işlemci fan temizliğini öneriyorum :D
hmm aferin mutlu oldun mu ? :D
pisliğe bakılırsa zaten fan boşa donuyorumuş :D
kıl falan çıktı baya klavyeden bide çıkan ekmek kırıntılarını birleştirsem pizza yapardım :D:D