User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
61 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Isınan laptop ??

HondatugraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı atarktan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende aspire serisi kullanıyorm aynı sorunla bende karşılaştım.normal dururken çok az kapanıyordu oyun vs. kasacak durumlarda 5 dk bile sürmeden kapanıyordu pc garantiye gönderdim fanı tıkanmış şimdi sorunsuz kullanıyorm, bios güncellemesi yapılmadıysa da olabiliyormuş ama çok ihtimal vermiyorm.Oyunun en zevkli yerinde kapanırdı kaldırıp atasım gelirdi kısacası fanı temizletmeniz yeterli olcaktır.Bide acer in sitesine girip biosu da güncellerseniz iyi olur
    bızımkınde normal durumdda sorun yok kız arkadaşıyla vebcam de msn de konusurken tık gıdıyo kızada ayıp oluyo kızla laptop aynanda kızışıyolar sonra
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o zaman senin çözümün direkt bu kardeşim

ben hks düşünüyodum aslında kafamda guzel bı fıkır olurstu kendı soğutucumu kendım yapcam ben en kralından
    Alıntı Ronin_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynısının çin malınıda ben kullanıyorum yani şeffaf plastik ortasında kasa fanları gibi bi fanı olanı

dostum dikkat etmen gerekenleri arkadaşlar söylemiş ancak alacağın fan mutlaka ve mutlaka ellerinle bastırınca yere sürtmesin... o ses adamı deli eder
    he bak oda var ıyı oldu bu yere surtunce cızzt bızzt ses cıkarır bıde ustune yuklenıldıgınde soğutucu fanı durursa ne anladım bu işten
    DR. OWL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kullandığın ürün bundanmı
    [/QUOTE]

ta kendisi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tamam bunada bakıcam ama ben kendım yapmaya karar verdım gibi stikerbomb da kaplarım
    DR. OWL

Murat Özcan
    Misafir
    bende altına destek koydum lap topun makına rahat hava alsın dıye

Murat Özcan
    Misafir
    bu soğutucu fanlar hakkında bilgi verirmisiniz arkadaşlar hangileri daha iyidir ona göre alalım bir yere sürtme sürtmeme muhabeti nedir ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı -MuRaT- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende altına destek koydum lap topun makına rahat hava alsın dıye
    Alıntı -MuRaT- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu soğutucu fanlar hakkında bilgi verirmisiniz arkadaşlar hangileri daha iyidir ona göre alalım bir yere sürtme sürtmeme muhabeti nedir ?
    Hava alma muhabbetinden ibaret usbye bağladığında fan dönecek ama alttan hava alamayacağından veya zor alacağından pek etkili olmayacaktır. Bu yüzden fanın hava aldığı yerin rahat olması gerekir. Yine de alırken bir pcye bağlayıp fanın verdiği havaya bakıp denemekte fayda var.

CinAli_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tavsiyem iyi bir temizlik yapın birde fanı kontrol edin. onun dışında bu soğutucular felan hiç bişeye yaramıyo en babası 2-3 derece oynuyor ben denedim yararını görmedim.
    feel is everything

SLH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstediğiniz kadar soğutun istediğiniz kadar süpürge tutun onlarla olmuyo özel termal macunu var işlemciyle soğutucu arasına sıkılıyo ekran kartı falan tüm soğuması gereken yerlere sıkılıyo en büyük fayda onda normalde her laptop araçlarımız gibi 6 ayda bir serviste 20-30 TL gibi ücretlere garantisi bozulmadan sağlıklı bir şekilde bakım yapılıyor bunları mutlaka dikkate alalım küçük miktarlar yüzünden milyarlık makinalar basitmiş gibi ağır çalışıyor.

erdem325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bi arkadasim 4 tane ayni boyutlu nesne kullaniyor, 4 tane su sisesi kapagi gibi
    laptopun alt 4 kosesine bunlari koyuyor rahat hava aliyor isinmiyorda pek..
    bi deneyin
    kendi makinemde boyle bir sorun yok hic olmadida o yuzden birsey soyleyemiyorum..
    bende cok kasacagim zaman sadece fan sesi gelmesin diye 2 kapak atiyorum arka alt tarafina sesi kesiliyor
    binde bir fan aciyo zaten garibim onuda actirtmiyoz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CinAli_06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tavsiyem iyi bir temizlik yapın birde fanı kontrol edin. onun dışında bu soğutucular felan hiç bişeye yaramıyo en babası 2-3 derece oynuyor ben denedim yararını görmedim.
    ben kendım yapmaya karar verdım kazıklanmıcazda maksımum 10 lıra harcarım
    Alıntı SLH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İstediğiniz kadar soğutun istediğiniz kadar süpürge tutun onlarla olmuyo özel termal macunu var işlemciyle soğutucu arasına sıkılıyo ekran kartı falan tüm soğuması gereken yerlere sıkılıyo en büyük fayda onda normalde her laptop araçlarımız gibi 6 ayda bir serviste 20-30 TL gibi ücretlere garantisi bozulmadan sağlıklı bir şekilde bakım yapılıyor bunları mutlaka dikkate alalım küçük miktarlar yüzünden milyarlık makinalar basitmiş gibi ağır çalışıyor.
    bu termal macunun uygulanışı ne turdur basitmi ?
    Alıntı erdem325 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bi arkadasim 4 tane ayni boyutlu nesne kullaniyor, 4 tane su sisesi kapagi gibi
    laptopun alt 4 kosesine bunlari koyuyor rahat hava aliyor isinmiyorda pek..
    bi deneyin
    kendi makinemde boyle bir sorun yok hic olmadida o yuzden birsey soyleyemiyorum..
    bende cok kasacagim zaman sadece fan sesi gelmesin diye 2 kapak atiyorum arka alt tarafina sesi kesiliyor
    binde bir fan aciyo zaten garibim onuda actirtmiyoz
    odada damacana kapağı bıle var daha fazla düşürür dersen onlardan bole koyarız benımkının fanı açıldıktan 2 dk sonra başlıo çalışmaya.

şuanda everest home edition indrdim pc ye takıp edıorum ekran kartı 55 derece cpu 40 derecede sabit. iyi gibi geldi ısısı
    DR. OWL

SLH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    piyasada nerelerde bulursunuz bilemiyorum ama cihazlar siz sökerseniz garanti dışına çıkar diye biliyorum ve notebook söküp takmaktan anlamalısınız bazı model ve markalarda komple kasanın sökülüp öle bakım yapılması gerekiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi termal macunu bilgisayarcılar basit bir şekilde halleder. işlemcinin üzerindeki fanla işlemcinin arasına sürülüyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dur bı bakayım ben araştırayım. sağolun
    DR. OWL

Parsia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    garantisi bittiyse makinenin, önce arka kapakları söküp fırça ve elektrik süpürgesiyle güzelce temizleyin. tazyikli hava basmayın, o kirleri ulaşamayacağınız bölgelere kaçırabilirsiniz. bu sorunun büyük kısmını halledecektir. soğutucu olarak ben çift ve büyük fanlı bir soğutucu kullanıyorum, oyun sırasında 95lere kadar çıkan ısıyı 70 dereceye falan düşürdü, gayet yeterli bu da. marka vermeme gerek yok, cihaz için en uygun olanı seçmelisiniz. hava kanallarına denk gelen soğutuculardan almanız daha mantıklı, daha çok iş görür. ayrıca yüksek rpm'li veya rpm'i ayarlanabilen soğutucular daha iyidir. bunun dışında tozlanmayı ve ısınmayı önlemek için tavsiyem yatak, yorgan, koltuk, kanepe, dizüstü, üstünde örtü olan masa vs. yerlerde kullanmayın, çünkü bu durumlarda daha çok toz çeker ve daha fazla ısınır. örtü olmayan ve temiz bir masada soğutucuyla beraber cihazı kullanırsanız ciddi miktarda fark eder. onun dışında kapanma sorunu ekran kartı veya işlemcinin aşırı ısınmasından kaynaklanıyor olabilir, yukarıda saydıklarımı yaptıktan sonra hala devam ediyorsa muhtemelen fazla ömrü kalmamıştır.
    Some cars are for boys and the others for real men only.

"M3 drivers have no friends."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Parsia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    garantisi bittiyse makinenin, önce arka kapakları söküp fırça ve elektrik süpürgesiyle güzelce temizleyin. tazyikli hava basmayın, o kirleri ulaşamayacağınız bölgelere kaçırabilirsiniz. bu sorunun büyük kısmını halledecektir. soğutucu olarak ben çift ve büyük fanlı bir soğutucu kullanıyorum, oyun sırasında 95lere kadar çıkan ısıyı 70 dereceye falan düşürdü, gayet yeterli bu da. marka vermeme gerek yok, cihaz için en uygun olanı seçmelisiniz. hava kanallarına denk gelen soğutuculardan almanız daha mantıklı, daha çok iş görür. ayrıca yüksek rpm'li veya rpm'i ayarlanabilen soğutucular daha iyidir. bunun dışında tozlanmayı ve ısınmayı önlemek için tavsiyem yatak, yorgan, koltuk, kanepe, dizüstü, üstünde örtü olan masa vs. yerlerde kullanmayın, çünkü bu durumlarda daha çok toz çeker ve daha fazla ısınır. örtü olmayan ve temiz bir masada soğutucuyla beraber cihazı kullanırsanız ciddi miktarda fark eder. onun dışında kapanma sorunu ekran kartı veya işlemcinin aşırı ısınmasından kaynaklanıyor olabilir, yukarıda saydıklarımı yaptıktan sonra hala devam ediyorsa muhtemelen fazla ömrü kalmamıştır.
    benımkının garantısı yok o konuda rahatım. Arkadaşınkını alalı 1 yıl oldu daha bıtmemıstır sanırım. Bende makınemı once fırça ıle temızlıcem ulaşamadığım yerlere tazıklı hava dusunuyorum aslında. yatak yorgan tarzı yerlerde çok kullanmıyoruz genelde hep masa ustunde duruyor. Yanı fanın hava almasını engelleyıcı bı engel yok ortada. Geçen kuvvetlıce bi ufledık arkadaşın makıneye bıraz ıyı geldı gıbı kapanmadı dunden beri soğutucu olayınıda ben benım bılgısayara kendım yapıcam fanlarını ıstedıgım yere koyucam. Guzel bi fikir var kafamda dahada guzelleştiricem gibi
    DR. OWL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuyu başa çekmem gerektı aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlarda tecrube edınsın dıye bu resımlerı paylaşmak ıstedım.

Dün itibari ile temizlediğim HP Pavilionuma temizlikten sonra doğutucu falan almaktan vazgeçtim şimdilik. Everest ile yaptıgım olcumlerde İlemci temizlik oncesınde 45-48 dereceleri arasındayken şimdi 28 derecede ayni şekilde ekran kartım temızlık oncesınde 55 derecelerdeyken şimdi 45 derecede sabit. Ayreten ısınan işlemciyi soğutma amacı ile devreye gıren fan temızlık oncesınde durmak bılmezken şimdi ara ara çalışıp soğutuyor ve tekrar durup 1-2 dakıka sonra devreye gırıyor. Süper işe yaradı bu sistem. Ama HP firmasi ufacık işlemci fanını sokmem ıcın butun pc yi dağıttırdı bana buyrun resimler

Çıkan pisliklere şaşırmadım açıkçası

Toz yumaklarının ta kendisi

Laptopunda ısınma sorunu olan ve garantısı bıtmıs olanlara kesınlıkle işlemci fan temizliğini öneriyorum

ProdriveSTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    hmm aferin mutlu oldun mu ?
    Murat CANTÜRK

Trafik ve Kasko teklifleri için lütfen pm mail atınız.
    Renpar Sigorta
    info@renpar.net

Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ProdriveSTI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hmm aferin mutlu oldun mu ?
    işlemcim yanaymıydı yani mutlu oldum tabi

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pisliğe bakılırsa zaten fan boşa donuyorumuş

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)