Hepsi tıraş işler.. Maksatları akaryakıtı düşürmemek. Bunlara sebep ise; "cari açık"... Devlet politikasına göre, araba ve akaryakıt fiyatları düşerse cari açık artar ve devlet batar...
セルカン+レーラ=愛
Türkiye' de carpooling sistemi yangınlaşırsa ayrı bir vergisi çıkarAyrıca bu sitede çoğumuz araba konusunda hassas insanlarız, çevremde arabaları eşşek niyetine kullanan ve benim arabaya binince zarar verip içine edip "Noğlacak olm sanki bişey yaptık" diye ağız yapan çok insan var. Direk cinayet sebebi
![]()
''Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK
yakında o zaman tek gezerken cezada yazarlar bize![]()
bence topluca enerjı bakanına binelim tasarruf etmiş oluruz yada millet vekillerine binelim aldıkları maaşın hakkını vermiş olurlar
Hırlısı var , hırsızı var , iti var kopuğu var , tanımadığım adamı arabayamı alacağım.Hadi adam haplıysa , eroinmansa , gaspçıysa vs vs uzar gider...Saçmalıklar silsilesine devam benim sevgili ülkem...
çok yakın bi abimin başına gelen bir olay kendisi esnaftır oto yıkama ve işleri filanda inanılmaz iyi durumdadır.olay su sekil; birgün esnaf abimin yan komşusuna bir adam geliyor elinde kocaman bir kutu ya beni x yere kadar götürürmüsün yada buralarda beni götürücek kimse varmı belimdem rahatsızım diyor neyse hakkı veririm diyor (gidilecek mesafe 1-2 km) takside gecmiyo buradan diyor ve konustugu kişi aracı olmadıgı icin dur bi komsuya soruyim deyip geliyor bizimkine anlatıyo durumu e bizimkide insanlık öldümü götürelim diyo haliyle alıyo arabaya adam yolu tarif ediyo ordan gir burdan gir şurdan gir memleket neresi şurası burası falan muhabbet bi köşede durduruyor aracı allah razı olsun ne borcumuz diyo bizimki para almıyo ısrarla ısrarla soruyo bizimkisi sonunda dayanamayıp varsa beş liran ver diyo bi kola alıyim dükkanda içeriz diyo kurtulmak için adamdan...adam tamam dio sokağın basından dönde orada bozdurayım parayı bakkalda hesabına sokagın basına cektirip köşedeki yeddiemin otoparkına cektiriyo arabayı.kutulu amcam sivil polis....oaln bizim abiye oluyor 1-2 bin tl ye yakın bi ceza girdi bir hafta arabası baglı kaldı bizimkininde o korsan taraklarında bezi kesinlikle olmaz zaten gelir düzeyi cok yüksek bir insan ve adamı götürdügü arabasıda honda crvbu projeyle böyle şeyler çok gelir basımıza böyle bir proje olmadan bile oluyorsa bunlar....
Yoldan internetten falan kimse kimseyi almaz sacma.Ama is arkadasini okul arkadasini pek ala alabilirsiniz. Ben 1 sene 4 kisi gittim geldim servis soforu gibi.Herkesinde araci vardi aractaki.1 yilda 2 kisi gittik geldik..
Yani isin ozu is yerinizden okulunuzdan birileriyle ortak paydada bulusup birseyler yapilabilir.
Cok nadirde olsa is saatinde kopru trafigine girdigimde diyorum ki bu insanlar aptal mi ?
Neden ?
Cunku kagithane altunizade arasindaki 5 kmlik ve 5 dakika suren yolu tam 1 bucuk 2 saatte aliyorlar ve inanin herkesin arabasi tek kisi,saniyorumki o trafikte cogunluk hergun bu trafigi 2 kere cekiyor. Birak arabayi bin metrobuse kardesim,ananin karnindan direksiyonla mi firladin ?.Altinda araba olan gormemis gibi ota boka arabayla gidiyor.Bu noktada bakan gayet hakli.Biraz objektif olup kopru trafigini gozlemleyin dediklerime hak vereceksiniz.
Son olarak Amerikada benzin ucuz,devlet superpower ama emin olun cok zengin olanlari bile hibrit araclar tercih ediyor.Ekonomi hesaplari yapiyorlar.Amerikan ve ingilizi otomobil forumlarinda bizim rolling beygir hesabi yaptigimiz konular kadar hangi araba ne kadar yakiyor vites oranlari nasi bunlari tartisiyorlar ! Bilen bilir acik ve net.
Misal Porsche cayenne hibrid luks pahali segment jip olmasina ragmen amerika piyasasi icin uretildi.Su an 911 turbolarda falan start stop sistemi uygulanmaya baslandi.5.4 litrelik 8 silindirli amerikan makinelerin bile bagaj kapaginda fuelflex yazar.Uzun yolda ekonomi icin ozel calisilmis hepsi icin..Kisacasi orda depo 30 dolara doluyor ama adamlar elektrikli veya hibrit araclar almak icin can atiyorlar.Bizde depo 120 dolara doluyor ama inanin 5 dakkalik yolu 1 bucuk saatte gitmeye raziyiz.Cunku millet aptal.Benim maddi durumum 1 bucuk saatlik trafigin benzinini cekmeye yeter fakat kendimi,saglimi,aracimi dusunup gidip istanbul kart aldim ve trafik saati cekerim aracimi gerekli otoparka kullanirim metroyu metrobusu yahu.Yada trafik dinene kadar mekandan ayrilmam vesaire.Beyni kullanmak bedava fakat yakit ve saglik pahali gercekten !
bunları alayını..............(twitlemek lazım )
bunların tasarruf zihniyeti bu kadar işte vatandaştan çatır çatır benzinin aracının kullandığı yolun vergisini alacaksın sonra kucak kucağa gidip gelin diye çağrı yapacaksın. bu ülkede tasarruf yapılması gereken o kadar yer var ki bu en son şey olurdu heralde
Bi leyleğimiz eksikti o da tamamlandı demek
kızlar uzadıkça çirkinleşiyor; kız dediğin 1.60 - 1.75 olacak. 1.85 kız mı olur ya. he bu arada 1.45 de olmaz, o ne lan öle iddaa oranı gibi..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)