4 Gızle beklıyorum.
Afyon ve cevresı ıcın 31 aralık-4 ocak arası nasıl? Gercı senı arıyacagım ama merak eden olursa dıye yazıyorum....
Öncelikle Marmara-İç Ege-İç Anadolu-Batı Karadeniz dışında oturanlar bu yazıda umuda kapılmasınlarİzmirliler durabilir,onlarada ihtimal var
Şimdi 28'de soğuması başlayacak ve ocak 5'ne kadar bize inşallah efsane yaşatacak soğuk bir çocuğumuz var.Bu çocuğumuz bizi Balkanlardan ziyarete gelecek.Balkanlar diyorum bak,hani o haberlerde meşhur balkanlardan soğuk hava dalgası felan... Ve biz soğuğu yaşarken buna ek olarak bir kardeş soğuk daha bizi ziyarete gelip ülkemizi dondurup gidecekler.Bu sefer öyle 0,-4 yok tepemizde.-8, -16 var hatta inerse -22... Önceki sene gök gürültülü kar yapan 850 sıcaklığı -36 idi bu arada.. Detaylara geçelim :
29.12.2014
29u günü iç bölgeler soğuk ve açık hava yaşarken İstanbul hafif bulutlu fırtına öncesi sessizliği tadacak.***** bakın soğuk sınırda girmek için vize almış bile..
30.12.2014
ve misafir giriş yapıyor.. Tabi önden ufak tanıtım şeklinde.. Edirne ve civarı ara ara karla karışık yağmur,İstanbul yağmur ara ara ama hava soğuk.. güya 10 derece felan ama hissedilen 6-7 olur.. Lodos var.. ısı yükseltir felan.. Evet ama ardına bakın.. Karayel geliyor yara yara.. Bu şu demek ; Edirne 0 altı gezerken mesela istanbul 10 olabilir ama sistem bi inince hooop 0.Sebebi Lodostan sonra karayel olması..Önce ılık duş sonra soğuk düş gibi düşünün..
31.12.2014
Ve yılbaşı planlarının yapıldığı,heyecanlı gün..İStanbul yüksekleri kar taneleri görürken Bursa kar yağışını alıyor olacak..Çanakkaleyi tam kestiremesemde kar alacağını umuyorum..Boğazdaki soğuğa bakın.. Edirne -Tekirdağ zaten olayın en şanslı 2 ili oldu bile.. Şimdiden hayırlı olsun.. İzmir ise sınırda ama ciddi soğuma var,üşeyeceksiniz izmirliler..
01.12.2014
Sistem ağır ve yavaş ilerliyor bu arada,bu çok güzel bir şey.. Yedire yedire.. TAblo anlatıyor zaten İstanbul ve çevresi,Bursa,İzmir,Bolu,Karabük,Denizli.. İzmir kar tanesi görürmü ? Şu an net bişey demek istemiyorum ama iç taraflara yağacaktır.Ankara ise duradursun Ankara halen süpriz kutu bana göre.. O da ne haritaya bak -16lık 850hpa inivermiş.. Hemen dibimizde o da inse.. Şu an için erken ama
02.12.2014
Who's afraid of snow ? 0 çizgisi Aydına kadar inmiş.. Türkiye 2002-2004 efsanesini resmen yaşıyor bu görüntüye göre.. bi 87 gelirmi ki ?
03.12.2014
YAğışlara devam.. gerçi 2'si kadar güçlü değil ama buzlanma,yerde duran karların erimemesi.. Kışı yaşamak!
Bu da hiç sektirmeyen İtalyanların bir tahmini..
Bir de diagrama bakalım ;
Sonuç:Her gelen sistem daha kuvvetli olacak demiştim ve nasip olursa 28 Aralık - 5 Ocak arası çoğu il kışı yaşayacak ve güzel görüntüler çıkacaktır.Şu görüntüler değişirmi evet değişir,değişmezse zaten yanlıştır.Ama değişim çok büyük fark olarak olmaz,çünkü artık yeterli zaman aralığına sistem girdi HATTA daha da kuvvetlenebilir soğuk.. Ben elimden geldiği kadar tahmin yaptım.Şu görüntü bozulsa bile Edirne ve iç kesimler yine kar alır,İzmir-Ankara için daha beklemek lazım.İstanbul şanslı her zaman dedim.1-2 Sonra daha da netleşir durumlar.Tek tek özel konum sorularını sisteme 1-2 kala alabilirim.Tipisi v.b detaylar ilerleyen vakitde tartışılır,Şu an ben size sistemi ve nasıl geleceğini gösterdim.Eğer olaki 180 derece dönerse modeller,tahmin yapmayı bırakmam..Çünkü sonuçta bu verileri verende bir sistem.. Yanlış çıktı v.b olur büyük hata yapabilir.. Ben yazdıklarımın arkasındayım,her türlü eleştiriyede açığım.. Günü geldğinde burda inş hep birlikte cm ölçeceğiz![]()
Progressive Trance & Progressive House Music Producer.
Spotify : https://open.spotify.com/artist/24ek...jQ&dl_branch=1
Buraya zamanını ayırıp tahmın ve bılgılendırme yaptıgın ıcın tesekkur ederım.
Umarım tanısırız bırgun....
aynen erken olduğu konusunda hemfikiriz.meteoroloji odası başkanı da afedersiniz *** yemiş.1 hafta sonra havayı bile tahmin etmek oldukça zorken ayın 15 ne kadar kar yok demek müneccimlikl gibi birşey
997TT Murat abi sistemlere bakmış biri olarak şuan sistem kesin ve pazar günü artık ne kadar yağış olucak kaç cm kar bırakıcak onları görücez. Accuweather geçen senelere oranla tahmin yapıyor ondan dolayı öyle anlıklar daha çok tutuyor accuweatherın.Lodos arkası karayel olarak gelıcek ve 2004 ve 1987 kışına benzetılen bir kış ve yağışla karşılaşıcaz gibi ön görülüyor.Bu arada Emir kardeşim senide başarılarından dolayı tebrik ediyorum ve banada bu işi öğrettiğin çok teşekkür ediyorum
gözüken o ki, yunanistan batısı hırvatistan yani doğu adriyatik ciddi manada ayın 28 inde sağlam bir kar alıcak efsane olabilir bu bölümler için. darısı başımıza86 martında yağan 1 metre istanbul karı gibi bir kar görelim artık
![]()
arka sislerini yakanlara....
Psn: theace85
inşallah modeller değişmez, sağlam bir kış yaşamayalı uzun seneler olmuştu![]()
arka sislerini yakanlara....
Psn: theace85
Ankara için süpriz görünümler var ancak 1 gün daha beklemek istiyorum.Trakya şu an banko.İstanbul'da ise cm hesabını h.sonu yaparız.2002 tarzından bir oluşum var şu an..
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)