Bir arıcıyla görüştüm, muğla dan yukarı çıka çıka taa Çanakkaleye ulaştık, güneyde arıcılık öldü dedi, ve son 10 yılda bu kovan göçüne zorlanmış, bu kadar hızlı..
Printable View
aslında kuraklıkta yok yani varda yok.. Yağış var ama zamanında değil.. Türkiyenin her yıl batıya kayması,golfsteam akıntısı,güneş aktivitesi v.b gibi etkenler takip edildiğinde karşımıza çok tuhaf bir tablo çıkıyor.Ve bu tablonun etkisini her kış daha da görüyoruz.Peki bu tablo ne ? Marmara yağış yönünden 2 katını alırken ısınma konusunda da 2 katı oluyor.Bolu-eskişehir-bursa gibi iç batı kesimler kışı daha sert,yazıda kurak geçiriyor.Doğu kesim eskisi gibi kışın kar görmezken yazın fazla yağış alıyor.Kısacası bundan sonraki periyotda kışlar periyotlar halinde daha sert,yazlar ise bol yağışlı ekstrem geçecektir.yani yanlış zamanda doğru yağışlar olacaktır.Ayrıca belki inanmayacaksanız ama bizim coğrafyamız için ve dünya geneli kuralık öyle haberlerde yazılan çizilen kadar aşırı boyutda değil,sadece dediğim gibi düzensizlikten gelen kısa süreli kuraklıklar oluyor ancak tam kuraklık sözkonusu değil.Aksine soğuma eğiliminde dünya.Gece bu konu hakkında 1-2 kaynak atacağım :)
Kuraklık bir doğal afettir arkadaşlar, bunu malesef kimse bilmiyor ve o ciddiyete alınmıyor.
senaryo aynen devam mıdır?
Rüzgarlar ne zaman gidicek en sevmediğim şey sigara içip cam açamıorm boğuluorm odada :D
Sabah güneşi gördüm oysa ki çok sevinmiştim , hafif giyindim .. Eve dönüşte ne yapıcam bilmiyorum :D
http://www.solarham.net/
Güneş aktivitesini merak edenler için güzel bir kaynak.ingilizcesi olanlar mutlaka okusun,anlık güneş hareketleri,absorbe v.b gibi tüm detaylı anlatımlar mevcut
Emir bursa ne alemde kardeşim kar var mı :)))) bursayıda es geçme bence bu konu istanbul değil marmara bölgesi olarak değişmeli :))
Emir;hava durumlarinda kar seviyesi sinirinda kalicak gibi gorunuyor havalar? Bu aksam detay ver artik :(
Beklediğimiz Kar yalan oldu galiba bu sistemde aksiyon yok sanki :)
Hava Delisinin Not Defteri + Meteoblue
http://i59.tinypic.com/15fi0kn.jpg
http://i58.tinypic.com/29610md.jpg
Yukarıda İstanbul diagramı ve AO endeksi var.Diagrama göre 5-6 şubatda yaz koşulları olacak ve 7 şubat öğleden sonra hızla düşüş olup kış moduna geçilecektir.Özellikle bu düşüşte hastalıklara dikkat ! 8 - 19 şubata kadar kar endenkslerinde kalıp gündüz 3-4 dereceyi zorlayacak(belki) sıcaklık olacaktır.9-10-11 şubat tarihlerde kar yağışı oranı %90 dır.9 şubat günü gökgürültülü kar yağışı görülebilir.Bunu teyit etmek için AO endeksine bakarsak ; Negatiften pozitife,pozitiften negatife inen grafikler her zaman sistem habercisidir. -'den +'ya olan sistem daha güçlü olmaktadır ki endekse göre 1 şubatdan sonra +'ya çıkıyor(sistem 1) ve 15 şubat gibi tekrar -'ye düşüyor.Bu bizim diagramlarımızla mutabık oluyor.Model'i niye takibe almadım ? Çünkü bu gibi güçlü sistemlerde her model salaklaşıyor adeta ve son 36 saate kadar döneklik yapıyor.Bu tür oluşumlarda Diagram / AO ikilisini baz alıp modelin bunlara uyup uymadığını kontrol etmeniz yeterli.Ve her çıkan model tıpış tıpış dediğimize geliyor.10-11 şubat en güçlü günler olacaktır.Ve sanırım son sistem bu.. Mart'da %5 ihtimal var.. Beklediğim 1-2 süpriz oluşum olursa martda çoook büyük olaylar olur.İngiltere üzerine doğru basıncın artmasını takip edin ve amerikanın doğusunun ısınmasını takip edin.Ayrıca İstanbul bu sistemde %99 karayelle alacak sistemi.Antalya yine riskli bölge,doğu bölgeler eh işte.. Karadeniz ve Bolu her zamanki gibi güzel kar alır.Afyon-Eskişehir yeni rekor kırabilir.İzmir % 40 kar görebilir v.b 5 şubat gecesi her şey belli olur.