Valla ben artık accuweathera falan güvenmiyorum araba yıkamaya gidiyorum şimdi sizden teyitledim ahah :D
Printable View
Valla ben artık accuweathera falan güvenmiyorum araba yıkamaya gidiyorum şimdi sizden teyitledim ahah :D
Neyin provasi? Yahu acik konus...
Kaptma dukkani,nereye :)
Dun gece efsane yagdi , simdi gunluk guneslik
Anlasildi,tesekkurler.
İnsallah 24-25 ekim pist gunu temiz olur.
zahmet olmazsa eger bu pastırma sıcakları için kasım 4-10 arası Hollanda nasıl olacak.Tahminlerini sadece bizim ülkemiz için mi yapabiliyorsun?
deplasmana gidiyoruz hava güzel olursa tadından yenmez :)
Şuanda Çorlu'da alev alev yanıyoruz.Bugün böylemi geçecek yoksa yine sağlam bir yağmurun habercisimi
Ara ara bulutlu olur,yağmur atıştırma olabilir.3'ün gecesi ile 6'nın sabah arası çok bulutlu aralıklı güneşli.6-8 'i yağmurlu olabilir.9-10 ise yine aralıklı bulutlu.Sıcaklık gündüz minimum 10-13 - gece ise minimum 1-4 dereceler arasında dolaşır.önceki sene onur abiye sanırım ben tahmin yapmıştım :) oranın 10 derecesi bile sizi üzer,çünkü hava sirkulasyonun merkezi halinde orası,rüzgar yağış v.b konumlar orda çok etkendir.
Gsi club, bu kış Ankara için kış lastiği elzem olur mu? Masrafa girelim mi?
Kış lastiği masraf değildir şu algıyı çıkarın kafalardan
Alıntı:
Ülkemizde kış lastikleri ile ilgili devasa bir farkındalık eksikliği var
. Ya sürücüler onların varlığından haberdar değiller ya da kış lastiğinin sadece yoğun kar ve buz dönemlerinde kullanılabileceğini sanıyorlar.
İşin aslı, sürücüler kış lastiğinden sulu karda, buzda, don bölgelerinde hatta ıslak asfalta bile faydalanabilirler. Aslında sıcaklığın 7 C derecenin altına düştüğü tüm koşullarda kış lastikleri ile daha güvende olursunuz.
Neden?
Yaz lastiklerinin aksine (günlük kullanımda olan standart lastikler) kış lastikleri düşük sıcaklıklarda sertleşmezler. Bu da yolda daha iyi tutuşa sahip oldukları ve daha kısa mesafede durabilecekleri, yani sürüş güvenliğinizi artıracakları anlamına gelir.
Bir kış ve yaz lastiği arasındaki fark nedir?
Bir kışlastiğinin kauçuk bileşiği yaz lastiğininkinden oldukça farklıdır. 7 santigrat derecenin altındaki sıcaklıklarda işlemek üzere yapılandırılmıştır.
Sıcaklık düştüğünde bir yaz lastiğinin başına gelen şey lastik bileşiğinin esnekliğini kaybetmesi ve tutuş kabiliyetinin azalması olarak tanımlanabilir.
http://www.continental-lastikleri.co...s-lastigi.html
Benim için masraf.
Eğer koca kış ayında karlı gün sayısı 10 günü geçmiyorsa alternatif araca biniyorum. Onda zaten takılı oluyor kış lastiği. Kendi aracımı zaten karlı-buzlu havalarda çıkarmıyorum..
Yok bu kış extrem bir kar buz bekliyorsa satın alacağım kış lastiklerini.
Bana göre lastik alımı olacaksa ben o riske girmem girsemde giremem.Özet ; Ankara için önceki seneden daha yağışlı bir kış olacak evet,ama olaki sistem geldi eskişehir v.b gibi yerden bizi vurmadan döndü gitti.ya da 30cm denilen kar nem kaybetti 10cm oldu.. Şimdi kendimi senin yerine koysam ; Ben alırdım,alternatif olsun olmasın biz iç anadolu gibi kışın yüzünü gösterdiği 5-10günde olsa bir yerde yaşıyoruz.Hele ki dikmen çankaya gibi yerlerde yaşıyorsam 2 kat daha fazla alırdım.1 gün için rezil olacağıma cebimden çıksın aracıma doğacak(çarpma kayma v.b) masrafından çıksın daha iyi.Hem yağmasa ile 8 derece altınde yine alternatif araca binsemde yazlık lastikle gezmem.Kısacası seçim sizin,karar sizin :)
Ataşehir sabahtan kapalıydı ama şimdi günlük gülistanlık :)
Bu sene ilk defa bot giydim dünkü havaya ve bugünkü yorumlara bakarak pişmanım desem yeridir
Aralik 1-6 arasi TR ye gelebilirim ( ist ) . Hava durumu nasil olur kara kisa gelmiyim yine :D
Yahu orası öylede, elimin altında zaten lastikli aracım var :)
Şimdi 18" janta lastiğe extra masraf yapmayım diyorum.
Tabiki eğer extrem bir yağış ve don olmayacaksa.
Yoksa dediklerinizde çok haklısınız 2000TL lik lastik için canımı, malımı ve diğerlerini neden tehlikeye atayım..