ankara icin degisen bir durum var mi?
Printable View
mersin 8-15 ocak tarihleri arasinda yagis var midir acaba?
benim icin cok onemli, cevap icin pesinen tesekkurler...
yılbaşında samsun - tokat arası nasıl olacak ?
Emir basın açıklaması bekliyoruz siteler çok karıştı normalin dışında bi yağıştan bahsediliyor...
Donanımhaber de bir arkadaş öyle yağacak böyle dolacak falan diye anlatıyor ama pek inandırıcı gelmedi :D
Emır sagolsun,planlarımı degıstırdı. Istanbul'a pek kar yok ama ızmıtten ıtıbaren acayıp kar var cara geceden ıtıbaren...
Istanbul'a sanırım yılbası gununden ıtıbaren yagar....
İzmir ve Manisa dolayları nasıl? Yağmur, çamur, kar bütün programı öteleyecek galiba...
Ekimde sinyalini verdiğim kendim adıma rekor kırdığım sistemin güncel hali ;
-Bu gece ki çıktılardan sonra herkesi bir heyecan almış..Ancak kılavuz yanlış.Kısa vadede ecmwf bakılıp karayel var diye sevinilmez.Ecmwf bu gece ana senaryodan çok daha uzak bir çıktı olarak çıkacaktır.Eski emir gibi artık duygularla değil mantıkla reel olarak ilerlemeye çalışıyorum.açıkcası diğer yerleri okuyunca bende bi ya yok artık felan dedim.Oturdum inceledim analiz ettim.
1-Perşembe günü akşamına kadar dikey hız sıcak faktörlü.850-100/700-1000 gibi hava kart kalınlıkları kar için kurtarıyor..Nispi nem miktarı ise 90-92 lerde.2m sıcaklık çok yüksek 5 derece.. Rüzgar ise hafif karayel meyilli.. Sonuç ; Perşembe akşamına kadar avrupa yakası karla karışık yağmur ve donan yağmur alacaktır.Yüksekleri ve beylikdüzü gibi ikon olmuş yerler karla karışık yağmurla başlayıp perşembe akşamından sonra kara dönecektir.Avrupa yakasındaki yağışlar tipi vari uçuşan şekilde olup,dek yani bölgesel kar yağışları görülecektir.Ancak birikinti yapma hususunda beklentiniz düşük olsun.Araç üstü,çimler kar olur,yollar ise biraz eh işte.. Cuma günü ise perşembe gününün 1.5x katı olacaktır.Anlık kar tipi sizi yanıltmasın.. Buraya kadar yazılanlar avrupa yakasının iç kesimleri içindi.
2-Bu tip siklonik bazlı,dikey hızı kuvvetli ve rüzgar olarak karayel-lodos bazında olan sistemler iç kesimlere yarar.Ama öyle bir kol yeri var ki fiziki olarak enfes biçimde karlara tanıklık eder.Bu kol tuzlayı kapsar düzce-sakarya-bolu- bartın vb gider.Çok dolu dolu bir koldur bu.İşte istanbul için sevinelecek part bu kısım.Boğaz hattınıda bu davaya eklersek (hadi beşiktaş felanda ucundan girsin) Anadolu yakası bu sistemde avrupa yakasını kıs-kan-dı-rır.Perşembe sabahından başlayacak olan soğuk giriş tane tane kar veya karla karışık yağmur olarak anadolu yakasını karşılayacak.Çok alçak kesimler üsküdar v.b gibi yağmur görebilir KISA süreli.öğleden sonra 4 gibi normal kar yağışları başlar.Cuma sabah 10'a kadar optimal düzeyde devam kar yağışı cuma öğleden sonra lift açar ve 31 aralık sabahına kadar yağar.Birikinti olarak en az 5 cm.dek yağışlarına siklonik etkide olacağından cm olayıan bu sefer çok girmeyeceğim 5-15cm arası değişkenlik olacaktır.31 aralık öğleden sonrada ufak aralıklı kar geçişleri olacak ama seneye girerken kar tanesini göremeyebilirsiniz yağarken :)) Geçelim part 2'ye..
PART 2 Anadolu
http://i63.tinypic.com/2e2igzb.jpg
kırmızı çizgi arası kalan yerler ---> 20 cm - 150 cm (dağlarda dahil ) yağış alacaktır.Bursa merkez 15-20 cm alır.konya karamanda güzel yağış alacak fakat ağır trajedi olarak sonra yağmura dönecek.. yazık olacak..Buralarda yağış yarın sabah 10 gibi girmeye başlayacak (hafif) olarak.öğleden sonra gücünü yırta yırta gece zirve yapacak.30 aralık öğlene kadar gücünü azaltarak devam edecek.
Ankara Special --> Yarın saat 11'den sonra tek tür kar atabilir lokal.. öğleden sonra il geneli yağış hafif başlayacak.akşam 8-9'dan sonra level atlayacak ve geceye bomba olacak..Accuweather bile özel başlıkla uyarı vermiş ankaraya..Perşembe günü okullar tatil.Cuma ise buzlanmadan tatil olur.Çifte bayram öğrenci kitlesine.Özlediğimiz yağış geldi ve son olmayacak.Önlem A-LI-NIZ !!! Şehrin batısı ve güneyi daha çok yağış alacak.En çukur kesimde bile 15 cm olacak.yine son cmleri yarın öğleden sonra ilçe bazında vereceğim.
28 Aralık sabah - 31 aralık gece 03:00 kadar yol planı olanlar(belirtilen yerler) askıya alınız.Hiç bir şey canınızdan kıymetli değil.siste hayırlı uğurlu olsun,diğer soruları lütfen pm'den sorunuz burdan göremiyorum hatta whatsapptan sorunuz yeri geliyor bakamıyorum.. Umarım her şey beklediğim gibi gerçekleşir ve Ekim'den tahminimi yaptığım 2 aylık ön görüm tutar bende kendi adıma başarı elde etmiş olurum.lütfen dışardaki evsizleri,hayvanları unutmayınız.Soğukta sıcakta bizim için var..
Ülkeyi azcık aşagı kaydırabilsek istanbul için efsane olacaktı :)
Buda mı gol değil imza Bahçeşehir / Beylikdüzü :D
Istanbulda kar yagmicakmi yilbasinda:(?
ya sokayın böle sistemede zeusunada hangi tanrı yağdırıosa adam gibi kar yağsın açz aç
böyle gider ise istanbul karsız bir sezon geçirecek
hemen karaları bağladınız he..bunu ocak ortası var,sonu var,şubat başı var.. az sabr,yağış istanbul için 1 tık daha iyi çıkmış bakalım takibe devam